‘Barış Ateşi’ yandı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
CTP-Girne Gençlik Örgütünün geleneksel olarak düznelediği Barış Ateşi etknliği, bu akşam Girne Sevim Ebeoğlu Barış Parkında yapıldı.
CTP Genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Sağlık Bakanı Filiz Besim, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, milletvekilleri, parti partililer, ENDON Genel Sekreteri Hristos Hristofyas, ENDON Temsilcileri de katıldı. Etkinliğin başında barış ateşi yakıldı.
Etkinlikte konuşan, CTP Girne Gençlik Örgütü Başkanı Pembe Ardıç,geceye katılanlara teşekkür ederek, amaçlarının gelenkselleşen bu etkinlikte yenidne barış ateşini yakarak, yavaşlayan barış ve müzakere sürecine ivme kazandırlmasına katkı sağlamak olduğunu vurugladı.
Adada müzakere sürecinin iyi bir şekilde sonuçlanmasını gençler için büyük anlam ifade ettiğini vuruglayan Ardıç,bu etkinlikle müzakerecilere de mesaj vermek istediklerini dile getirdi.
CTP genel Başkanı ve Başbakan Tufan Erhürman da, Barış Ateşi etkinliğinin, CTP Girne Gençlik Örgütünün gelenekse bir etkinliğini olduğunu anımsatarak,etkinliğin geleneksel hale gelmesinin bir yandan sevindirici diğer yandan üzücü olduğunu söyledi.
”Etkinliğin gelensel hale gelmesi biiz bir yandan sevindiriyor diğer yandan üzüyor. Etkinlik güzel ama etkinliğin hedeflediği noktaya henüz ulaşamadık.Her yıl burada bir kez daha bu noktada toplandığımızda o yıl da o noktaya ulaşamadığımızı hissediyoruz”diyen Erhürman, bunun üzücü olduğunu kaydetti.
“Bizim geldiğimiz gelenek bize çok net olarak birşeyi öğretti. Hedeflerimize ulaşmak için yol uzun olabilir, engebeli olabilir, kesintilerle karşılaşabiliriz, bazen umut yükselir bazen umut biraz daha azalır ama CTP ve CTPLiler olarak bizim özelliğimiz:umudumuz trendlere bağlı değildir.Umudumuz sıcaktır.Yol uzun da olsa, kısa da olsa, engebeli de olsa , o yol birlikte yürünecek ve sonuca eninde sonunda varılacaktır.”diye konuşan Başbakan Erhürman, bu yıl da barış ateşini senenin sonunda barışa ulaşmanın umuduyla yaktıklarını kaydetti.
Müzakere sürecindeki duraklamaya rağmen umutlu olduklaırnı söyleyen Erhürman,”Biz barışa yazgılıyız eninde sonunda ona ulaşacağız.”diye konuştu.
Barış Ateşi etkinliğinde, iki toplumlu Dance For Peace ekibinin folklör gösterisi ve Çağdaş Aydaş’ın müzik dinletisi de yer aldı.
Etkinlikte ayrıca katılımcılara, müzakerecilere iletilmek üzere dileklerini de dilek ağacına yazarak astı.
(BRT) Benzer haberler
Featured
Volkswagen 208 binden fazla aracını geri çağırıyor
Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Eylül 2026)
Bolivya'da yeni bir kedi türü keşfedildi
Dinçyürek “Bağımlılıkla mücadelede bilimsel yol haritasını devlet iradesiyle hayata geçireceğiz”
Erhürman “Müze, Kıbrıs Türk halkının yaşadığı acıları gelecek nesillere aktaracak”
Üstel “Barış, gerçeklerin üzerini örterek ve yaşanan acıları yok sayarak kurulamaz”
Yılmaz “Müzenin hayata geçirilmesi, tarihi gerçeklerin doğru biçimde anlatılması yolunda önemli bir adım”
Muratağa, Atlılar ve Sandallar Şehitler Müzesi düzenlenen törenle açıldı
Aralarında 40 günlük Seldem Ali Osman ile 16 aylık Betül Arnavut'un bulunduğu 15 şehit toprağa verildi



