Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecek Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit yarın defnedilecek TC MSB “Kıbrıs’ta hassas dengeleri ve güven ortamını olumsuz etkileyebilecek bir adım" Şimşek, Finansal İstikrar Komitesi’ni topladı “Borsadaki sorun geçici" Altının kilogram fiyatı yükseldi Üstel “Engelli vatandaşlarımız için araç muafiyetinde yeni düzenlemeler yapıldı” Cumhurbaşkanı Erhürman “5+1 toplantısı için gerekli koşullar henüz oluşmadı” Gümrük Çalışanları Sendikası’ndan kan bağışı kampanyası Yılmaz “Kıbrıs Türkü’nün hafızasına ve şehitlerin emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz” Cumhurbaşkanı Erhürman'dan seçim yasasına ilişkin 4 uyarı KTTB ve EHHD "Hasta Hakları Lefkoşa Deklarasyonu"na destek çağrısı yaptı İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 8 kişi tutuklandı KTOEÖS "Bakanlık üç maymunu oynamaktan vazgeçmeli" Hristodulidis "Yeni fikirler sunduk" Karkas Operasyonu'yla ilgili 1 kişi daha tutuklandı 170 üreticiye bin modern arı kovanı KTÖS “AÖA’daki atama ve görevlendirmeler kamuoyuna açıklanmalıdır” Aslanköy-Paşaköy ana yolundaki kazada takla atan aracın sürücüsü yaralandı! Nöbetçi eczaneler (17 Eylül 2026) Taçoy “Akaryakıt fiyatlarındaki düzenleme kar amaçlı değil tedarikin devamını sağlamak adına yapıldı” Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecek Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit yarın defnedilecek TC MSB “Kıbrıs’ta hassas dengeleri ve güven ortamını olumsuz etkileyebilecek bir adım" Şimşek, Finansal İstikrar Komitesi’ni topladı “Borsadaki sorun geçici" Altının kilogram fiyatı yükseldi Üstel “Engelli vatandaşlarımız için araç muafiyetinde yeni düzenlemeler yapıldı” Cumhurbaşkanı Erhürman “5+1 toplantısı için gerekli koşullar henüz oluşmadı” Gümrük Çalışanları Sendikası’ndan kan bağışı kampanyası Yılmaz “Kıbrıs Türkü’nün hafızasına ve şehitlerin emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz” Cumhurbaşkanı Erhürman'dan seçim yasasına ilişkin 4 uyarı KTTB ve EHHD "Hasta Hakları Lefkoşa Deklarasyonu"na destek çağrısı yaptı İkamet izinsiz olduğu tespit edilen 8 kişi tutuklandı KTOEÖS "Bakanlık üç maymunu oynamaktan vazgeçmeli" Hristodulidis "Yeni fikirler sunduk" Karkas Operasyonu'yla ilgili 1 kişi daha tutuklandı 170 üreticiye bin modern arı kovanı KTÖS “AÖA’daki atama ve görevlendirmeler kamuoyuna açıklanmalıdır” Aslanköy-Paşaköy ana yolundaki kazada takla atan aracın sürücüsü yaralandı! Nöbetçi eczaneler (17 Eylül 2026) Taçoy “Akaryakıt fiyatlarındaki düzenleme kar amaçlı değil tedarikin devamını sağlamak adına yapıldı”
Dolar
Euro
Sterlin

Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi
Reklam

Bakanlar Kurulu toplantısı 18.30'da tamamlandı. Saat 12.00 sıralarında başlayan toplantı yaklaşık 6 buçuk saat sürdü.

Bakanlar Kurulu, Değiştirilmiş Şekliyle 7/1979 Sayılı Kamu Görevlileri Yasası'nın 105'inci maddesi ile Değiştirilmiş Şekliyle  6/2009  Sayılı  Kamu  Sağlık  Çalışanları  Yasası'nın 102'nci Maddesi uyarınca yaz mesai saatlerini düzenlenmesini onayladı. Onaylanan karara göre,  21 Eylül'e kadar sürecek yaz mesaisiyle ilgili düzenleme şöyle: "Günün yirmi dört saatinde süreklilik gösteren ve elzem olan hizmetlerin dışında kalan kurumlarda yaz mesaisi Pazartesi, Salı, Çarşamba, Cuma 8.00-14.30; Perşembe 8.00 – 12.30 ve 3.00 – 17.30 saatleri arasında olacak" Kıbrıs Türk Liman İşçileri Şirketi'nin çalışma saatleri ile uyum sağlanabilmesi amacıyla Gazimağusa Başkılavuzluk ve Liman Başkanlığı, Girne Başkılavuzluk ve Liman Başkanlığı, Gazimağusa  Gümrük  Şube Amirliği, Girne Gümrük Şube Amirliği'nde ise Pazartesi, Salı, Çarşamba, Cuma 8.00-14.30; Perşembe 8.00 – 12.00 ve 12.30 – 17.30 saatleri arasında çalışılacak. Kamu  Görevlileri  Yasası'nın  105'inci  maddesinin  (4)'üncü  fıkrasına  istinaden düzensiz mesai usulünde çalışma gerektiren Devlet Üretme Çiftlikleri Dairesi'ne bağlı Şht. Doğuş Uran Devlet Üretme Çiftlikleri, Çömlekçi Devlet Üretme Çiftlikleri, Paşaköy Devlet Üretme Çiftlikleri ve Ercan Devlet Üretme Çiftlikleri'nde ise aşağıdaki yaz mesai saatleri uygulanacak: "Pazartesi, Salı, Çarşamba, Cuma : 07.30-14.00; Perşembe 07.30 – 12.00 ve 12.30 – 17.00. Ayrıca  Daire  Müdürünün  talep  etmesi  üzerine  çiftliklerde  görev  yapan  personel, yukarıda belirtilen çalışma saatleri dışında, haftada 35 saati aşmamak ve haftada iki gün (2) izinliolacak şekilde çalıştırılabilir" Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi'ne bağlı sağlık servisleri ile Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi'ne bağlı sağlık servislerinde çalışan ve Değiştirilmiş Şekliyle 6/2009 sayılı Kamu Sağlık Çalışanları Yasası kapsamı dışında kalan kamu görevlileru Pazartesi-Cuma 7.45-14.45; Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi'ne bağlı sağlık servisleri ile Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi'ne bağlı sağlık servislerinde çalışan ve Değiştirilmiş Şekliyle 6/2009 sayılı Kamu Sağlık Çalışanları Yasası kapsamında bulunan kamu sağlık çalışanları ise Pazartesi-Cuma 7.45-14.45 saatleri arasında mesai yapacak. Vardiya ve rotasyon şeklinde çalışan  kamu  görevlileri ile kamu sağlık çalışanlarının çalışma saatleri haftalık 35 saati aşmamak üzere kurumları tarafından düzenlenecek. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Erhürman, 23 Eylül’de New York’a gidecek 17 Eyl 2026 18:52 Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit yarın defnedilecek 17 Eyl 2026 18:43 TC MSB “Kıbrıs’ta hassas dengeleri ve güven ortamını olumsuz etkileyebilecek bir adım" 17 Eyl 2026 18:40 Şimşek, Finansal İstikrar Komitesi’ni topladı “Borsadaki sorun geçici" 17 Eyl 2026 18:35 Altının kilogram fiyatı yükseldi 17 Eyl 2026 17:47 Üstel “Engelli vatandaşlarımız için araç muafiyetinde yeni düzenlemeler yapıldı” 17 Eyl 2026 17:34 Cumhurbaşkanı Erhürman “5+1 toplantısı için gerekli koşullar henüz oluşmadı” 17 Eyl 2026 16:43 Gümrük Çalışanları Sendikası’ndan kan bağışı kampanyası 17 Eyl 2026 16:28 Yılmaz “Kıbrıs Türkü’nün hafızasına ve şehitlerin emanetine sahip çıkmaya devam edeceğiz” 17 Eyl 2026 16:24