Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Yapay zekalı gözlüklerle kopya dönemi: Asya'da sınav güvenliği tehdit altında Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı Bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Trafik denetimleri: 33 araç trafikten men edildi ve bir sürücü de tutuklandı Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir ilk daha  Ataoğlu ile Arıklı, Ankara’da Güngör çöplüğü, bilet fiyatları, Ercan ve karayollarındaki projelerle ilgili görüşmeler yaptı Hukuk Komitesi, Seçim Yasa Tasarısı’nı Genel Kurul gündemine sevk etti Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp! “Bir Dünya Edebiyat Ödülleri” için başvurular başladı İzcan ”Federal birleşik Kıbrıs için kararlı adımlar atınız” Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek AB'den Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye aşı soruşturması İran Devrim Muhafızları Ordusu "ABD'nin saldırısına seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" ABD'den İran'a hava saldırısı Washington'da Lübnan ve İsrail görüşmelerinde çerçeve anlaşma imzalandı En son hava durumu tahminleri (27 Haziran 2026) Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü! Yapay zekalı gözlüklerle kopya dönemi: Asya'da sınav güvenliği tehdit altında Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı Bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek Trafik denetimleri: 33 araç trafikten men edildi ve bir sürücü de tutuklandı Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir ilk daha  Ataoğlu ile Arıklı, Ankara’da Güngör çöplüğü, bilet fiyatları, Ercan ve karayollarındaki projelerle ilgili görüşmeler yaptı Hukuk Komitesi, Seçim Yasa Tasarısı’nı Genel Kurul gündemine sevk etti Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp! “Bir Dünya Edebiyat Ödülleri” için başvurular başladı İzcan ”Federal birleşik Kıbrıs için kararlı adımlar atınız” Dev asteroit Dünya'nın yanından geçecek AB'den Fransız ilaç şirketi Sanofi'ye aşı soruşturması İran Devrim Muhafızları Ordusu "ABD'nin saldırısına seçtiğimiz zaman ve yerde karşılık vereceğiz" ABD'den İran'a hava saldırısı Washington'da Lübnan ve İsrail görüşmelerinde çerçeve anlaşma imzalandı En son hava durumu tahminleri (27 Haziran 2026) Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor Dolar, yen karşısında 40 yılın en yüksek seviyesini gördü!
Dolar
Euro
Sterlin

Bakanlar Kurulu, posta ücretlerini düzenleyen tüzüğü onayladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Bakanlar Kurulu, posta ücretlerini düzenleyen tüzüğü onayladı

Bakanlar Kurulu, posta ücretlerini düzenleyen tüzüğü onayladı. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan tüzükle, yeni ücretler yürürlüğe girdi.

Yeni fiyalara göre 20 grama kadar yurt içi mektupların pul ücretleri 1.75 TL, Türkiye'ye 2.60 TL ve diğer ülkelere de 5.50 TL oldu. Gramaja göre kademeli olarak artan ücretler, 2 bin grama kadarki gönderiler için yurt içi 12.80 TL, Türkiye 18.10 TL ve diğer ülkeler de 72 TL olarak belirlendi.

Postada 250 grama kadar küçük paketlerin pul ücretleri yurt içi ve Türkiye için 6.20 TL, diğer ülkeler için 11.25 TL; 2 bin grama kadar paketler için de yurt içi ve Türkiye 11.70 TL, diğer ülkeler için de 56 TL ödenmesi gerekiyor.

Kolilerde posta ücretleri 1 kilograma kadar yurt içi için 9 TL. Bu ücretlere sonraki her kilogram için 1.10 TL eklenecek. 1 kilogramlık kolilerin Türkiye'ye gönderilmesi için 18 TL, diğer ülkelere ise Türkiye'ye gönderim ücreti ve PTT'nin tarifesi uygulanacak.

Acele posta gönderileri 50 grama kadar yurt içinde 13.50 TL, bin grama kadar 15.50 TL; Türkiye'ye acele posta gönderileri ilk 500 grama kadar 35 TL, sonraki her 500 gram için 5.50 TL ücret  ödenecek.

Bakanlar Kurulu, "1991 Postalar (Genel Posta Ücretleri) (Değişiklik) Tüzüğü"nü onaylayarak, Resmi Gazetede yayımlanmasına karar verdi. Tüzük, dünkü Resmi Gazetede yayımlanırken, yeni posta ücretleri yürürlüğe girdi.

Buna göre; mektup, posta kartı, basılmış kağıt, tebrik, küçük paket, koli, posta havalesi, sigortalı, ödeme şartlı ve uçak gönderileri gibi ücretler ile özel hizmetlere ilişkin ücretlerde düzenleme yapıldı.

Benzer haberler

Featured
Yapay zekalı gözlüklerle kopya dönemi: Asya'da sınav güvenliği tehdit altında 2026-06-27 11:46:43 Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak istihdam verilerine odaklandı 2026-06-27 11:42:00 Bazı bölgelere 3 saat elektrik verilemeyecek 2026-06-27 11:32:46 Trafik denetimleri: 33 araç trafikten men edildi ve bir sürücü de tutuklandı 2026-06-27 11:04:52 Nalbantoğlu Hastanesi’nde bir ilk daha  2026-06-27 11:00:00 Ataoğlu ile Arıklı, Ankara’da Güngör çöplüğü, bilet fiyatları, Ercan ve karayollarındaki projelerle ilgili görüşmeler yaptı 2026-06-27 10:51:00 Hukuk Komitesi, Seçim Yasa Tasarısı’nı Genel Kurul gündemine sevk etti 2026-06-27 10:46:37 Candan’dan AKPA’da taraflara Guterres’e yardımcı olma çağrısı 2026-06-27 10:39:53 Venezuela'da depremlerin bilançosu ağırlaşıyor, 50 bin kişi kayıp! 2026-06-27 09:54:10