Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Voice Kıbrıs Haber
4G-5G gibi yeni nesil mobil haberleşme teknolojileri ve geliştirilecek diğer haberleşme teknolojilerine yönelik yeni bir adım atıldı.
Bakanlar Kurulu’nun konuyla ilgili “hazırlanacak ihale şartnamelerinin onaylanmasından sonra haberleşme teknolojilerine yönelik ihaleye çıkılması” kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
Bakanlar Kurulu, yeni nesil mobil haberleşme teknolojilerinin Kuzey Kıbrıs’ta hayata geçirilmesine yönelik ihale edilecek frekans bantlarının tahsis edilebilmesi için Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu tarafından ihale şartnamelerinin ve asgari bedellerin Maliye Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu tarafından hazırlanmasına karar verdi.
Karar uyarınca, hazırlanacak ihale şartnamelerinin Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmasından sonra ise yeni nesil mobil haberleşme teknolojilerine yönelik ihaleye çıkılacak.
Benzer haberler
Featured
Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı
İki Toplumlu Gençlik Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum eş başkanı “yalnızca ummuyoruz, mücadele de ediyoruz”
Ticaret Dairesi Müdürü mevkiine atama yapıldı
Trump en az 30 kez "anlaşma" dedi, petrol piyasaları sert dalgalandı
Letimbiotis “3+1 ve Doğu Akdeniz Enerji Merkezi’nin açılması çok siyasi ve jeopolitik öneme sahip”
Kıbrıs Türk Tarih Kurumu yeniden kuruldu
Nöbetçi eczaneler (13 Haziran 2026)
Kıbrıs sorunundaki yeni 5+1 sürecine AB’nin katılımı polemiği…
Kombos "Mülkiyet sürecinin kapatılmasını engelledik"


