Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı Nöbetçi eczaneler (30 Ağustos 2026) Sicilya Adası'ndaki orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor 18. Girne Ozanköy Pekmez Festivali'nde ertelenen tombala bugün gerçekleşecek, alınan biletler geçerli olacak Cem Yılmaz kalp krizi geçirdi Dün meydana gelen kazada 1 kişi daha hayatını kaybetti! Bugün hava nasıl olacak? (30 Ağustos 2026) Cape Greko açıklarında fırtına faciası: 1 kişi hayatını kaybetti Yapay zeka yerin derinliklerindeki bilinmeyen altı gizemli yapıyı ortaya çıkardı Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor Batı Nil virüsünün yüksek dolaşım dönemi eylül sonuna kadar sürebilir İncirli “Meydana gelen zararlar tazmin edilmeli” “Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti! Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı İncirli "Beklenmedik doğa olaylarına karşı daha hazırlıklı ve dayanıklı olmamız gerekiyor" ABD, göçmen denetimlerinde "robot köpekler" kullanmak için yaklaşık 2 milyon dolar harcamayı planlıyor NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı Nöbetçi eczaneler (30 Ağustos 2026) Sicilya Adası'ndaki orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor 18. Girne Ozanköy Pekmez Festivali'nde ertelenen tombala bugün gerçekleşecek, alınan biletler geçerli olacak Cem Yılmaz kalp krizi geçirdi Dün meydana gelen kazada 1 kişi daha hayatını kaybetti! Bugün hava nasıl olacak? (30 Ağustos 2026) Cape Greko açıklarında fırtına faciası: 1 kişi hayatını kaybetti Yapay zeka yerin derinliklerindeki bilinmeyen altı gizemli yapıyı ortaya çıkardı Mars'ta görülen esrarengiz cisim uzaylı değil kozmik ışın çıktı Tunus'ta aşırı sıcaklar nedeniyle can kayıplarında "benzeri görülmemiş" artış yaşanıyor Batı Nil virüsünün yüksek dolaşım dönemi eylül sonuna kadar sürebilir İncirli “Meydana gelen zararlar tazmin edilmeli” “Dünyada Barış Olsun” sergisi sanatçıları Tatlısu Belediyesi'ne konuk oldu Ege Denizi'nde 4,1 büyüklüğünde deprem Ziyamet'deki feci kazada Günay Kırlar hayatını kaybetti! Guterres'ten nükleer testlere son verme çağrısı İncirli "Beklenmedik doğa olaylarına karşı daha hazırlıklı ve dayanıklı olmamız gerekiyor" ABD, göçmen denetimlerinde "robot köpekler" kullanmak için yaklaşık 2 milyon dolar harcamayı planlıyor NASA astronotu ilk kez anlattı “Makineli tüfek gibiydi, Dünya'ya dönemeyebiliriz diye düşündüm”
Dolar
Euro
Sterlin

“Bakan Çağman bir gol de asgari ücretten yedi”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
“Bakan Çağman bir gol de asgari ücretten yedi”
Reklam

Meclis Genel Kurulu toplantısında hükümet programının görüşülmesi devam ediyor.

ÇELER

Daha sonra TDP Milletvekili Zeki Çeler kürsüye çıktı. Hükümetin bir seçim hükümeti olduğunu ancak 28 sayfalık bir hükümet programının ortaya konduğunu kaydeden Çeler “Aslında 6 sayfa olsa ve her ay bir sayfayı hayata geçireceğiz dense daha inandırıcı olurdu” dedi.

Çeler, “UBP’nin olduğu hükümetlerde yapılan siyasetin toplumun bütününe hizmet edecek şekilde değil, bireysel ve zümresel destekler üzerinden kurulduğunu” savundu.

Ülkede ekonomiyi canlı tutmak adına neler yapılması gerektiğiyle ilgili gerek Meclis’te gerek sosyal medya ve basında, gerek ilgili bakanlarla görüştüklerini dile getiren Çeler eğitim ve turizmin ekonomiye faydasının ortada olduğunu ancak pandemi sürecinde yeterli çalışma yapılmadığı için sıkıntı yaşandığını kaydetti.

Yerel vakalarda bir artış başladığına işaret eden Çeler bunun tekrar bir kapanmayı getirmesi halinde zar zor ayakta duran sektörlerin batacağını belirtti.

QR kodlu bilekliklerin gerekliliğini daha önce de ifade ettiklerini söyleyen Çeler, bu sistemin çok daha akıllıca olacağını dile getirdi.

Kapalı kalınan sürede yaşananlardan hiçbir ders çıkarılmadığını dile getiren Çeler, “En azından kayıt altında olan sektörlerde hangi sektörde hangi milletlerden çalışan var, nerede nasıl yaşıyorlar hepsinin istatistiki verileri çıkarılması gerekir ki tekrar kapanma yaşanırsa atılacak adımlar, ödenecek sosyal destekler için hazır bir veri tabanı bulunsun” dedi.

Öte yandan bunlar yapılmadığı için turizm ve diğer tüm sektörlerin kapanma noktasına geldiğini anlatan Çeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın enkaz halde olduğunu ifade etti. Çeler “Bakan Çağman bir gol de asgari ücretten yedi” dedi.

Çeler eğer QR kodlu bileklik gibi doğru adımlar atılmış olsa eğitim ve turizm sektörlerindeki sorunların yaşanmayabileceğini anlattı.

Çeler pandemi konusunda halka maske takma ve kalabalıkta bulunamama görevi düşerken hükümete de ekonomi ve benzeri alanlarda denetim mekanizmalarını hayata geçirmek düştüğünü söyledi.

Yaşanan siyasi ve ekonomik müdahaleler konusunda cesaretle hareket etmek gerektiğini dile getiren Çeler, “tekrar iktidar olmak için değil toplumun iktidarı için çalışmak” gerektiğini kaydetti.

Türkiye’yle “bağımlı değil bağlı” bir ilişki kurulması gerektiğini söyleyen Çeler bu durumda kimsenin Türkiye’ye sırt çevirmeyeceğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın zor bir bakanlık olduğunu anlatan Çeler, Bakan Çağman’a kolaylıklar diledi.

Çeler oylamada ret oyu vereceklerini söyledi.

(TAK)

Benzer haberler

Featured
Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklandı 30 Ağu 2026 10:16 Nöbetçi eczaneler (30 Ağustos 2026) 30 Ağu 2026 10:04 Sicilya Adası'ndaki orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor 30 Ağu 2026 09:57 18. Girne Ozanköy Pekmez Festivali'nde ertelenen tombala bugün gerçekleşecek, alınan biletler geçerli olacak 30 Ağu 2026 09:43 Cem Yılmaz kalp krizi geçirdi 30 Ağu 2026 09:30 Dün meydana gelen kazada 1 kişi daha hayatını kaybetti! 30 Ağu 2026 09:09 Bugün hava nasıl olacak? (30 Ağustos 2026) 30 Ağu 2026 09:03 Cape Greko açıklarında fırtına faciası: 1 kişi hayatını kaybetti 29 Ağu 2026 22:51 Yapay zeka yerin derinliklerindeki bilinmeyen altı gizemli yapıyı ortaya çıkardı 29 Ağu 2026 22:10