"Bakan bir hafta süre istedi"

Voice Kıbrıs Haber
Eşit Hak ve Adalet Sendikası (HAKSEN), Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun Hava Sporları Federasyonu çalışanlarının ödemeleri için bir haftalık süre talep ettiğini ve bu gelişme üzerine bugün başlattıkları eylemi bir haftaya askıya aldığını açıkladı.
HAKSEN’den yapılan yazılı açıklamada, aylardır maaşları ödenmeyen ve bir yıldır yatırımları yapılmayan çalışanların, Başbakanlık önündeki araçlı eyleminin ardından Maliye Bakanlığı’nda görüşmeye çağrıldığı belirtildi.
Görüşmeye HAKSEN Başkanı Eren Büyükoğlu ve çalışanları temsilen bir heyetin katıldığı kaydedilen açıklamada, Maliye Bakanı Amcaoğlu’nun ödemelerin yapılabilmesi adına gerekli prosedürler için çalışanlardan bir haftalık süre istediği bildirildi.
BÜYÜKOĞLU HAKSEN Başkanı Eren Büyükoğlu konuyla ilgili açıklamasında, Maliye Bakanı Amcaoğlu’nun olumlu yaklaşımı ve ilgisinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, “Bu bağlamda Sayın Bakan’ın talep ettiği bir haftalık süre boyunca eylemlerimizi askıya alıyoruz” dedi.
Bir haftalık sürenin sonunda ödemelerin yapılacağı ve mağduriyetin ortadan kaldırılacağına inanç belirten Büyükoğlu, “Aksi durumda eylemlerimiz artarak sürecektir” uyarısında bulundu.
Benzer haberler
Featured
Belçika'da grev nedeniyle uçuş iptalleri ve ulaşımda aksamalar bekleniyor
Üstel "Kimse bizi ölüm tehditleriyle, asma tehditleriyle ve ucuz siyasi eylemlerle sindiremez"
Nepal'de selde kaybolanlar için arama kurtarma çalışmaları sona eriyor
OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026)
Bakanlar Kurulu grevi yasakladı, EL-SEN uymama kararı aldı
Gemi faciasında yaşamını yitiren Özgür Gönül ve Mahmut Demir'in cenazeleri defnedildi
7. Güneşköy Nar Panayırı iptal edildi
Borsa günü yüzde 2,03 değer kaybederek tamamladı



