Bağımsızlık Yolu genel seçimlere katılacak, yerel seçimlerde aday göstermeyecek

Voice Kıbrıs Haber
Bağımsızlık Yolu (BY), 6 Aralık’ta yapılacak genel seçimlere katılmaya, yerel seçimlerde ise aday göstermemeye karar verdiğini açıkladı.
Parti, “Federal bir Kıbrıs, insanca bir ücret, sendikalı bir çalışma yaşamı, kamucu politikalar” için halka, “Emekçilerin iktidarını kurma” çağrısında bulundu.
Bağımsızlık Yolu Parti Meclisi tarafından yapılan yazılı açıklamada, seçimlerin birlikte yapılmasından en fazla zararı, genel seçimlerin gölgesinde kalacak yerel seçimlerin göreceği ifade edildi.
“Bunun nedeninin, Cumhuriyet Meclisi’nde her iki seçimin birlikte yapılmasına yönelik tüm partilerin oy birliği ile aldığı karar olduğu” belirtilen açıklamada, bu kararın da halkın zararına, rejimin yararına olduğu savunuldu.
“Yıllardan beridir devam eden bu oy birliğinin artık bozulması, halkın sokakta gösterdiği mücadelenin Meclis’e taşınması şarttır. Yerel yönetimlerin hak ettiği değeri bulabilmesinin yolu da Meclis’ten geçmektedir.” denilen açıklamada, partinin, iki seçimi aynı anda yürütebilecek imkânlardan yoksun olması nedeniyle imkanlarını genel seçimlere yoğunlaştıracağı belirtildi.
Yerel seçimlerde çıkan adayların ise, parti programında yer alan temel ilkelerle örtüşmediği, bu nedenle Bağımsızlık Yolu’nun yerel seçimlerde hiçbir adayı desteklemeyeceği kaydedilen açıklamada, parti üyeleri ve sempatizanlarının serbest bırakıldığı, üyelere ise “hiçbir adayın ve partinin propagandasını yapmama” koşulu getirildiği ifade edildi.
Bağımsızlık Yolu’nun sermaye düzeninin sadece seçimler yolu ile değiştirilemeyeceğinin bilincinde olduğu kaydedilen açıklamada, partinin, seçimleri ve meclis içi mücadeleyi, yaşamın tüm alanlarında mücadele etmek gerektiği için önemsediği belirtildi.
Benzer haberler
Featured
Üstel “24 Ekim’de ülkeye bir demokrasi şöleni yaşatacağız”
Polis okulunda hizmet içi eğitimlere devam ediliyor
Kolozali “K-PET’teki süresiz grev uzlaşıya varılıncaya kadar sürecek”
Atan “Emekçinin alın teri, hakkı ve geleceği sözle değil, yasal güvenceyle korunmalı”
Nöbetçi eczaneler (16 Ekim 2026)
Ses kayıtlarına göre gemide, jeneratör, dümen ve egzoz yalıtım arızaları vardı
Cumhurbaşkanlığı Cüce Fil Çocuk ve Gençlik Yayınları kitap başvuruları başladı
Yağmurlu hava hafta sonu da etkisini gösterecek
İyi yaşam koşullarına rağmen görülen mutsuzluk psikolojik sorunlara işaret edebilir



