"Bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar hakkında farkındalık yaratmayı hedefliyoruz"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Yeşilay Derneği, 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan “Yeşilay Haftası’’ dolayısıyla mesaj yayımladı.
Dernek Başkanı Fatma Çamlıköylü, Kıbrıs Türk Yeşilay Derneği’nin kurulduğu ilk yıldan bu yana Uluslararası Yeşilay Federasyonu’na üye bir sivil toplum örgütü olduğunu belirterek, gelecek nesillerin sağlıklı şekilde yetişmesi amacıyla, başta çocuk ve gençler olmak üzere toplumu oluşturan tüm bireylerde bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar hakkında farkındalık yaratmayı hedeflediklerini kaydetti.
Bu bağlamda, sigara, alkol, uyuşturucu madde bağımlılığının yanı sıra teknoloji bağımlılığı alanında da bilgilendirici çalışmalar yürüttüklerini belirten Çamlıköylü, üniversitelerde oluşturulan Yeşilay Öğrenci Kulüpleri aracılığıyla; birçok genç gönüllüyle bu alandaki mücadeleyi yaygınlaştırdıklarını ifade etti.
Çamlıköylü, “Bu hedeflerle çalışmalarına devam eden derneğimiz, 2019 yılında ‘’Kıbrıs Türk Yeşilay Derneği Danışmanlık Merkezini- (KıbrısYEDAM) topluma kazandırmayı başarmıştır. KıbrısYEDAM’la halk sağlığı alanında önemli bir eksiklik olan ayaktan psiko-sosyal destek hizmeti ücretsiz olarak sunulmaktadır.” ifadelerini kullandı.
TAK
Benzer haberler
Featured
DSÖ "Depremlerin vurduğu Venezuela'da sağlık sistemi ciddi baskı altında"
CTP Dış İlişkiler Sekreteri Toros, AB Kıbrıs Çözüm Destek Ofisi Genel Müdürü ile görüştü
KTEZO 15. Olağan Genel Kurulu yapıldı
Haziran ayı enflasyon oranı açıklandı!
Dinçyürek “Önemli sağlık yatırımlarını hayata geçirdik”
ABD'de yeni ev robotu tanıtıldı: Çamaşır katlıyor, yatak topluyor
Fransa'da hazirandaki sıcak hava dalgasında bir haftada 2 bini aşkın fazla ölüm kaydedildi
Arıklı “Müzakereler başlasa bile Kıbrıslı Rumların uzlaşmaz tavrı nedeniyle bir yere varmayacak”
Maviş “Statükodan daha iyisini hak ediyoruz”



