Baf’ta turizmi geliştirmek için adımlar atılıyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Baf Bölgesi Turizm Kurulu (ETAP) İcra Direktörü Nasos Hadjigeorgiou, Baf bölgesinin turizm deneyimini geliştirmek ve pazarlamak için ‘yoğun çabalar’ gösterildiğini kaydetti.
Baf'ın şu anda bölge çapında 24 ilgi noktasındaki ‘akıllı trafik levhaları’ oluşturma sürecinde olduğunu anlatan Hadjigeorgiou, ilgi noktaları olan alanlara dijital, video ve sesli turların olacağını kaydetti.
PLAJLAR YENİLENİYOR, YENİ PLAJ AÇILIYOR Hadjigeorgiou, Pomos ve Argaka plajlarının yenilenmesi için çalışmaların yürütüldüğünü, Timi'deki plajda yenilikler için hazırlık yapıldığını ve Kouklia'da yeni bir halk plajının oluşturulması için araştırmaların sürdüğünü söyledi.
ETAP’ın tabelaları değiştirmek, kaldırmak, bina cephelerini yenilemek ve diğer yenileme işlemlerini yapmak için çeşitli topluluklara müdahale etmenin yanı sıra, web siteleri ve bölgenin haritaları gibi dijital materyalleri yenilediklerini de sözlerine ekledi.
AFRODİT İÇİN AKILLI UYGULAMA Hadjigeorgiou, Afrodit efsanesini beş farklı dilde vurgulamayı amaçlayan akıllı bir uygulamanın oluşturulduğunu ve Aşağı Baf'taki arkeoloji parkı ile ilgili mevcut bir uygulamanın artık Fransızca olarak da kullanılabilir hale getirileceğini belirtti.
Hadjigeorgiou, bölgedeki yürüyüş parkurlarını ve doğa planlarını değerlendirmek için daha geniş bir planın parçası olarak, Asprokremmos barajının yakınındaki Anarita'da yeni bir doğa parkuru oluşturulacağını ifade etti.
Benzer haberler
Featured
"Girne Belgeseli" Amerika yolcusu: 21 filmlik resmî seçkide yer aldı
FODER, 2026-2027 sezon açılışı etkinliği düzenledi
KTÖS Girne Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulunda yarın ve perşembe toplu iş bırakma eylemi yapacak...
KKTC’de kalp cerrahisinde bir ilk: Robotik cerrahiyle mitral kapak ameliyatı yapıldı
Gemi faciası sonrası kayıp olan erkek şahsa ait bir naaşa daha ulaşıldı
Ulusal Konsey'in kapalı kapılar ardındaki görüşmeleri Fileleftheros’a sızdırıldı
Hristodulidis’in kapalı bölge Maraş’ın iadesini konusunu gündeme getirdiği iddiası
ZMO Başkanı Uluçam "Önerilen ismin Bakanlar Kurulu’na götürülmemesi yasaya aykırılık oluşturmaktadır”
CTP Milletvekili aday adayları Parti Meclisi’nde oybirliğiyle onaylandı



