“Az kullan Yaratıcı Ol”
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Lefkoşa İlçesi Okulları izcileri, Lefkoşa Bandabuliya’da “Az kullan Yaratıcı Ol” etkinliği düzenledi.
Saat 09.00’daki etkinliğin açılışı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı tarafından gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında izcilerin atık materyaller kullanarak oluşturduğu serginin açılışı da yapıldı. Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Meral Akıncı, yaptığı konuşmada izcilerin doğayla iç içe ve ahlaki gelişimini tamamlamış bireyler olduğuna dikkat çekti.
Meral Akıncı şöyle konuştu: “İzcilik, doğa ile iç içe ve onu koruyup geliştirerek çocuk ve gençleri milliyet, örf, din, dil ayırımı yapmaksızın ruhsal, bedensel, zihinsel ve ahlaki açıdan geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır ve üniformalı bir faaliyettir. İzcilik doğayı koruyup geliştirme ve kişilerin kendi imkan ve becerileriyle doğada hayatta kalmalarını sağlamayı amaçlar. İzciliğin felsefesi bedenen ve ruhen doğa ile uyum sağlayan gençlerin sağlıklı, zeki, cesur, vatansever ve insancıl bireyler olarak yetişmesidir. İzcilerin topluma ve dünyaya büyük katkıları vardır.”
Endüstrileşmenin artmasıyla doğaya atılan kimyasal maddeler yüzünden doğanın yapısının zarar görmekte ve çevrenin kirlenmekte olduğunu belirten Meral Akıncı, “Doğamızda bazı canlı türleri bu yüzden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Doğayı sevenler doğayı koruyanlar izcilerin felsefesiyle hareket etmeli ve doğamızı korumalıyız” dedi.
Ülkede yaşanan doğal tahribatlara ve çarpık yapılaşmaya da değinen Meral Akıncı, “Biz insanlar doğayla kavga ederken, doğa bizlere dünyanın dört bir tarafından farklı mesajlar vermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yürütülen Temiz Düşün projesi kapsamında yapılan çalışmalardan da bahseden Meral Akıncı, doğayı koruyup temiz tutmak ve yeşillendirmek için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.
Meral Akıncı, yakın bir tarihte izcilerle bir araya geleceğini kaydetti.
(TAK) Benzer haberler
Featured
İspanya için kriz büyüyor: Yüzlerce göçmen denizi yüzerek geçmeye çalışırken boğuldu
Güney Kıbrıs elektrik üretiminde sistem sınırına ulaştı
Usta oyuncu Can Kolukısa hayatını kaybetti
SpaceX roketinin Ay'a çarpmasına günler kaldı
ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nden vatandaşlarına seyahat uyarısı
Kontrolden çıkan minibüs ağaçlara çarptı: 5 kişi yaralandı!
Fransa'nın güneydoğusunda yangınlar nedeniyle 2 bini aşkın kişi tahliye edildi
Türkiye ve Irak arasında yeni petrol anlaşması
Erhürman "Halkımızın çözüm iradesi ve halkımıza verdiğimiz sözler rehberimiz"


