Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Eylül 2026) İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz" 41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı KKTC’deki spor heyecanı TRT Avaz’a taşınıyor Onalt'tan süt fiyatlarının yükseltilmesine tepki "Maliyet hesabı belgeleriyle açıklanmalı" Başbakanlık "Yeni bir naaşa daha ulaşıldı, iki naaşın ise kimliği belirlendi" Borsa günü yüzde 2,40 değer kaybıyla tamamladı AJet'ten yurt dışı bağlantılı uçuşlarda indirim kampanyası Baykallı "Sorunları yaratan anlayış yeniden çözümün adresi olamaz" Akdoğan’da atıl durumdaki bina Kültür Merkezi olarak düzenledi KTEZO "Kararı derhal gözden geçirin, bir günlük saadet için bütün geleceği tüketmeyin" CTP "Gençlik Vizyonu"nu paylaştı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi ikinci toplantısını gerçekleştirdi Girne Belediyesi, "Ata Tohumu Halk Buluşması" düzenliyor Eczanelerin yeni çalışma saatleri açıklandı “Hristodulidis’in 19 Maddesi ve Guterres’in 7 Maddesi” Güvenlik kamu görevlilerine ilişkin yasa tasarıları Komiteye geri çekildi Nöbetçi eczaneler (29 Eylül 2026) Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Eylül 2026) İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz" 41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı KKTC’deki spor heyecanı TRT Avaz’a taşınıyor Onalt'tan süt fiyatlarının yükseltilmesine tepki "Maliyet hesabı belgeleriyle açıklanmalı" Başbakanlık "Yeni bir naaşa daha ulaşıldı, iki naaşın ise kimliği belirlendi" Borsa günü yüzde 2,40 değer kaybıyla tamamladı AJet'ten yurt dışı bağlantılı uçuşlarda indirim kampanyası Baykallı "Sorunları yaratan anlayış yeniden çözümün adresi olamaz" Akdoğan’da atıl durumdaki bina Kültür Merkezi olarak düzenledi KTEZO "Kararı derhal gözden geçirin, bir günlük saadet için bütün geleceği tüketmeyin" CTP "Gençlik Vizyonu"nu paylaştı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi ikinci toplantısını gerçekleştirdi Girne Belediyesi, "Ata Tohumu Halk Buluşması" düzenliyor Eczanelerin yeni çalışma saatleri açıklandı “Hristodulidis’in 19 Maddesi ve Guterres’in 7 Maddesi” Güvenlik kamu görevlilerine ilişkin yasa tasarıları Komiteye geri çekildi Nöbetçi eczaneler (29 Eylül 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —

“Az kullan Yaratıcı Ol”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
“Az kullan Yaratıcı Ol”
Reklam

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Lefkoşa İlçesi Okulları izcileri, Lefkoşa Bandabuliya’da “Az kullan Yaratıcı Ol” etkinliği düzenledi.

Saat 09.00’daki etkinliğin açılışı Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın eşi Meral Akıncı tarafından gerçekleştirildi.  Etkinlik kapsamında izcilerin atık materyaller kullanarak oluşturduğu serginin açılışı da yapıldı. Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Meral Akıncı, yaptığı konuşmada izcilerin doğayla iç içe ve ahlaki gelişimini tamamlamış bireyler olduğuna dikkat çekti. Meral Akıncı şöyle konuştu: “İzcilik, doğa ile iç içe ve onu koruyup geliştirerek çocuk ve gençleri milliyet, örf, din, dil ayırımı yapmaksızın ruhsal, bedensel, zihinsel ve ahlaki açıdan geliştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır ve üniformalı bir faaliyettir. İzcilik doğayı koruyup geliştirme ve kişilerin kendi imkan ve becerileriyle doğada hayatta kalmalarını sağlamayı amaçlar. İzciliğin felsefesi bedenen ve ruhen doğa ile uyum sağlayan gençlerin sağlıklı, zeki, cesur, vatansever ve insancıl bireyler olarak yetişmesidir. İzcilerin topluma ve dünyaya büyük katkıları vardır.” Endüstrileşmenin artmasıyla doğaya atılan kimyasal maddeler yüzünden doğanın yapısının zarar görmekte ve çevrenin kirlenmekte olduğunu belirten Meral Akıncı, “Doğamızda bazı canlı türleri bu yüzden yok olma tehlikesiyle  karşı karşıya. Doğayı sevenler doğayı koruyanlar izcilerin felsefesiyle hareket etmeli ve doğamızı korumalıyız”  dedi. Ülkede yaşanan doğal tahribatlara ve çarpık yapılaşmaya da değinen Meral Akıncı, “Biz insanlar doğayla kavga ederken, doğa bizlere dünyanın dört bir tarafından farklı mesajlar vermeye devam ediyor” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yürütülen Temiz Düşün projesi kapsamında yapılan çalışmalardan da bahseden Meral Akıncı, doğayı koruyup temiz tutmak ve yeşillendirmek için yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti. Meral Akıncı, yakın bir tarihte izcilerle bir araya geleceğini kaydetti. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Guterres'ten, nükleer silah kullanımını önlemek için diyaloğa geri dönme çağrısı 29 Eyl 2026 22:03 AB'de kişi başına gıda israfı 129 kilograma ulaştı 29 Eyl 2026 21:48 Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Eylül 2026) 29 Eyl 2026 21:34 İran Dışişleri Bakanı "Katarlı arabuluculara önerilerimizi ilettik, ABD'nin yanıtını bekliyoruz" 29 Eyl 2026 21:28 41 yıl hapis yatan Carter, yeni DNA bulgularının ardından kefaletle serbest bırakıldı 29 Eyl 2026 21:19 KKTC’deki spor heyecanı TRT Avaz’a taşınıyor 29 Eyl 2026 21:05 Onalt'tan süt fiyatlarının yükseltilmesine tepki "Maliyet hesabı belgeleriyle açıklanmalı" 29 Eyl 2026 20:53 Başbakanlık "Yeni bir naaşa daha ulaşıldı, iki naaşın ise kimliği belirlendi" 29 Eyl 2026 19:58 Borsa günü yüzde 2,40 değer kaybıyla tamamladı 29 Eyl 2026 19:41