Ayyannililer, 49 yıl aradan sonra, şehitlerini doğdukları topraklarda anacak
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Ayyannililer (Aydın) Kültür ve Dayanışma Derneği yarın düzenleyeceği etkinlikle şehitlerini Baf'ın en büyük Türk köyü olarak bilinen Aydın'da anacak.
Dernekten yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın ikinci aşamasının 49’uncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek olan anma etkinliğinde köylerini ziyaret edecek olan köylüler, beşi 15 Ağustos 1974’te olmak üzere 1963 yılından itibaren 18 şehit vermişti.
49 yıl aradan sonra ilk kez yapılacak olan organizasyonla köylüler köylerini ziyaret edip doğdukları topraklarda şehitlerini anacak.
Köydeki Türk Mezarlığı'nda Dernek Başkanı Cemal Dermuş’un konuşmasının ardından şehitler için yapılacak olan saygı duruşu ve okunacak dualarla Aydın (Ayyanni) şehitleri anılacak.
Benzer haberler
Featured
Erhürman "Geminin battığı bölgenin 514 metre derinlikte olması çalışmaları güçleştiriyor"
Yolcu gemisinin alabora olmasının ardından Taşucu Limanı'nda kriz masası kuruldu
Hristodulidis'ten Erhürman'a "Her türlü yardım sağlamaya hazırız"
Erhürman “Hepimiz kriz masasındayız. Önceliğimiz kayıp 23 kişiye ulaşmak”
Türkiye Büyükelçiliği’nde bu akşam verilecek 30 Ağustos resepsiyonu iptal edildi
Türkiye İçişleri Bakanlığından Girne açıklarında alabora olan yolcu gemisine ilişkin açıklama
Gemi kazasında can kaybı 7'ye yükseldi, 23 kişiye henüz ulaşılamadı
Gemi kazası faciasında 6 kişi hayatını kaybetti!
Başbakan Üstel başkanlığında kriz masası toplandı


