Ayla için girişimler sonuç verdi...
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Daha önce birçok kez filmin gösterimi için başvuruda bulunan yapımcı Mustafa Uslu'nun girişimleri bu kez sonuç verdi. Yönetmenliğini Can Ulkay'ın üstlendiği ve birçok festivalden ödülle dönen Ayla film Güney Kore’de vizyona giriyor.
1950’lerde Kore Savaşı’na katılan ve savaş alanında bulduğu küçük kızı sahiplenen Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin gerçek hikayesini anlatan Ayla filmi Kore’de izleyiciyle buluşuyor.
Filmin Güney Kore'de vizyona girmesi için girişimlerde bulunduklarını belirten Filmin yapımcısı Mustafa Uslu şöyle konuşmuştu: "Güney Kore'ye gittik, bütün görüşmeleri yaptık. Görüşmelerde bize 'süper' diyorlar. Ancak, iki gün sonra, 'Filminizi dağıtamıyoruz, üzgünüz' diye mail'le yanıt veriyorlar. Bürokratik bir engel var. Bunu anlamış değiliz. Dışişleri Bakanlığı nezdinde görüşmelerimiz devam ediyor"
15 Haziran’da Türkiye’de sinemaseverlerle yeniden buluşan yapım, 1 hafta sonra da Güney Kore’de beyazperdeye çıkacak. Ayla'da İsmail Hacıoğlu, Ali Atay, Çetin Tekindor, Murat Yıldırım ve Büşra Develi’nin yanı sıra Eric Roberts, Cade Carradine gibi ünlü Hollywood oyuncuları rol alıyor.
Türkiye'de 30 hafta vizyonda kalan Ayla, 5 milyon 550 bin kişi tarafından izlenmişti.
Benzer haberler
Kültür Sanat
Çocuk Tiyatro Festivali düzenleniyor
İskele Festivali devam ediyor
KKTC'de bir ilk: Genç Yetenekler Production Orkestrası Avrupa'da ödül aldı!
Folk-Der Macaristan'dan ödülle döndü
Okan Bayülgen “Kıbrıs insanıyla tanışmaktan büyük mutluluk duyduk”
“Mağusa Limanı: Hafızaya Davet” sergisi açıldı
İskele'de Dostluk ve Kültürel Paylaşım gecesi düzenlendi
Geleneksel İskele Festivali'nde yerli sanatçıkar sahne alacak
Lefkoşa Belediye Orkestrası sezonu “Latin Konseri” ile tamamladı



