Aykut’un tutukluluğunun devamına karar verildi

Voice Kıbrıs Haber
KKTC’deki eski Kıbrıs Rum taşınmazlarını suiistimal ettiği iddiasıyla Güney Kıbrıs’ta tutuklu bulunan Simon Aykut’un tutukluluk halinin 26 Mart'a kadar devamına karar verildi.
Haravgi ve diğer gazeteler, Lefkoşa (Rum) Kaza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada, Simon Aykut’un tutukluluk halinin kaldırılmasını gerektirecek yeni bir unsur olmadığı kararı çıktığını yazdı.
Habere göre mahkeme, Aykut’un herhangi insanlık dışı bir muameleye maruz kaldığına dair herhangi bir bulgu bulunmadığını belirtirken, kendisini muayene eden ve kanser testine tabi tutan İngiliz doktorun teşhisinin pozitif olması durumunda ise Aykut'un istediği her türlü tedaviyi, istediği hastanede görebileceğini iddia etti.
Kararda, Aykut’un önümüzdeki günlerde Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRI) cihazına gireceği ve gerekirse, “Lefkoşa Devlet Hastanesi” doktoru Dr. Kirakidis tarafından biyopsi yapılacağı belirtilerek, Aykut’u daha önce de muayene eden Kirakidis’in böylelikle nihai kararını vereceği ifade edildi.
Benzer haberler
Featured
Creditwest Bank'tan Lefke Tenis Derneği'ne destek
AB-ABD ticaret anlaşması yarın yürürlüğe giriyor
Trafikte haftalık bilanço: 58 kaza, 1 can kaybı, 24 yaralı
Çekmecede unutulan fosil Antarktika’nın ilk dinazoru çıktı
Almanya'da anne-çocuk merkezinde silahlı saldırı: Altı ölü
Ertuğruloğlu "Kıbrıs sorunu çözülmüştür"
BAY-SEN "Yasayla çalışanların hakları güvence altına alınacak"
Perşembe günü iki bölgede elektrik kesintisi yapılacak
Petrol yataya yakın seyrediyor



