“Ayios Dometios” ve “Derinya” geçiş kapılarında kaçak tütün, uyuşturucu ve nakit para tespit edildi

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Rum Gümrük Polisi 12 Mart 2026 tarihinde “Ayios Dometios” (Metehan) ve 15 Mart 2026 tarihinde de “Derinya” sınır kapılarında gerçekleştirdiği kontrollerde kaçak tütün, kaynağı belirsiz nakit para ve uyuşturucu madde ele geçirdi.
Haravgi gazetesi, Kıbrıs Rum Gümrük Polisi’nin 12 Mart tarihinde Metehan sınır kapısında iki kadının bulunduğu araçta yaptığı aramada iki karton sigara, 10 karton elektronik sigara ve iki paket tütün ele geçirdiğini yazdı.
Gazete, kadınların birinin çantasında ise kaynağı belirsiz 150 bin euro nakit para tespit edildiğini belirtirken, ilk sorgularının ardından kadınların 600 euro ceza ödemek şartıyla serbest kaldıklarını, bulunan paranın kaynağının ise araştırıldığını aktardı.
Yine Metehan sınır kapısında aynı geceki bir diğer kontrolde ise bir araçta düşük miktarda hintkeneviri ve kristal metamfetamin ele geçirildiği, araç sürücünün tutuklandığı ifade edildi.
Gazete, 15 Mart tarihinde ise “Derinya” sınır kapısında “hayvansal ürün” ele geçirildiğini, ürünlere el konulduğunu aktardı.
Benzer haberler
Featured
Oymen "Gıda güvenliğinde yapılan her ihmal toplum sağlığını riske atıyor"
Baykallı "Ülkemizi çözüm şartlarına hazırlamak zorundayız"
Borsa günü12.899,35 puandan tamamladı
Cumhurbaşkanı Erhürman, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ahmed ile görüştü
“Gece Yürüyüş Turu – Deneyimsel Yolculuk” etkinliği pazar günü başlıyor
KTTB “Çocukların ruh sağlığını yakından izlemeli ve ateşli silahlara erişimlerini önlemeli”
Cumhurbaşkanı Erhürman, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile görüştü
İtfaiye ve polis mensupları kan bağışı yaptı
Gazimağusa Belediyesi Kabristanlığı Düzenleme Projesi için sözleşme imzalandı



