Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
BM’nin çözüm planı hazırlığında olduğu iddiası CTP "Öğretmen yetiştirme sistemi siyasi müdahalelerden arındırılmalı" İran medyası "Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor" 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor Üstel "40 yılın işini 4 yıla sığdırdık" İran ve ABD heyetleri öğleden sonra görüşecek Kırım'da akaryakıt satışları durduruldu Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını kuvvetli rüzgârla büyüdü Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı Karayolları Dairesi’nden Değirmenlik-Çatalköy yolu için uyarı Paralimni sahillerine kamera ve meteoroloji istasyonları kurulacak Trafik denetimlerinde 53 araç trafikten men edildi, iki sürücü tutuklandı YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) Üç aracın karıştığı kazda 1 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı! Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak" 23 yaşındaki gencin ölüm nedeni açıklandı! BM’nin çözüm planı hazırlığında olduğu iddiası CTP "Öğretmen yetiştirme sistemi siyasi müdahalelerden arındırılmalı" İran medyası "Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor" 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor Üstel "40 yılın işini 4 yıla sığdırdık" İran ve ABD heyetleri öğleden sonra görüşecek Kırım'da akaryakıt satışları durduruldu Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını kuvvetli rüzgârla büyüdü Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var XI. Uluslararası Akdeniz Pişmiş Toprak Sempozyumu Lapta’da başladı “TİS Yasası ve Uygulamaları” panel dizisinin üçüncüsü Gazimağusa’da yapıldı Karayolları Dairesi’nden Değirmenlik-Çatalköy yolu için uyarı Paralimni sahillerine kamera ve meteoroloji istasyonları kurulacak Trafik denetimlerinde 53 araç trafikten men edildi, iki sürücü tutuklandı YKS'nin ikinci oturumu AYT başladı Lefkoşa'da seyir halindeki araçta yangın! Nöbetçi eczaneler (21 Haziran 2026) Üç aracın karıştığı kazda 1 kişi yaralandı, 2 kişi tutuklandı! Trump "Ateşkes süresi boyunca Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti olmayacak" 23 yaşındaki gencin ölüm nedeni açıklandı!
Dolar
Euro
Sterlin

Ayhan Menteş’in eserleri Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin duvarlarında ölümsüzleşti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Ayhan Menteş’in eserleri Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin duvarlarında ölümsüzleşti
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin bu sene ikincisini düzenlediği MİNİ ART FEST “Keşişme” temasıyla 25-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşti. Etkinlik kapsamında öğrenciler ve dışarıdan katılım sağlayan sanatseverler ile birçok keyifli çalıştaylar, sergiler ve performanslar gerçekleşti. Öğretim görevlisi Kemal B. Caymaz’ın yürüttüğü “Mural Painting” çalıştayında ise Kıbrıslı merhum sanatçı Ayhan Menteş’in eserlerine yer verildi. Prof. Dr. Gökçe Keçeci’nin incelikle seçtiği Ayhan Menteş’e ait 1960, 1987, 1991,tarihlerinde yaptığı üç eseri, Kemal B. Caymaz’ın önderliğinde öğrenciler ve Üniversite dışından katılımcılarla Kıbrıs Amerikan Üniversitesi yeşil alanının duvarlarına resmedildi.   İlk kuşak ressamları içinde yer alan Ayhan Menteş, 1935 yılında Düzkaya köyünde dünyaya geldi. 1950 – 54 yılları arasında Ankara Atatürk Lisesi’nde eğitim gördü. 1956 – 58 yıllarında Kıbrıs Öğretmen Koleji’nde eğitimini sürdürdü. 1958 – 61 yılları arasında Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü, Resim – İş Bölümü’nde eğitim gördü. 1969 – 70 yıllarında İngiliz devlet bursu ile Londra Üniversitesi’nde Seramik ve Kuyumculuk eğitimi aldı. Aynı yıllarda Londra, Paris, Brüksel, Münih, Köln ve Viyana şehirlerinde müze ve sanat galerilerinde inceleme yaptı. Açtığı sayısız serginin yanında heykel, seramik, deneysel baskı çalışmaları da gerçekleştirdi. Okullarda resim ve sanat tarihi öğretmeni olarak görev yapan Menteş, son dönemlerde eserlerini dijital ortama da aktardı.   Lefkoşa’nın Arabahmet bölgesinin tarihi dokusuyla öğrencilere  ilham veren Kıbrıs Amerikan Üniversitesi  Ayhan Menteş’i anmak için  kanpüsün yeşil alanını sanatçının eserinin birebir kopyasının kalıcı olarak sergilendiği bir açık müzeye dönüştürdü.

Benzer haberler

Featured
BM’nin çözüm planı hazırlığında olduğu iddiası 2026-06-21 14:06:00 CTP "Öğretmen yetiştirme sistemi siyasi müdahalelerden arındırılmalı" 2026-06-21 13:58:00 İran medyası "Hürmüz Boğazı'ndan hiçbir geminin geçişine izin verilmiyor" 2026-06-21 13:47:00 48. Güzelyurt Portakal Festivali bu akşam sona eriyor 2026-06-21 13:41:00 Üstel "40 yılın işini 4 yıla sığdırdık" 2026-06-21 13:32:00 İran ve ABD heyetleri öğleden sonra görüşecek 2026-06-21 13:25:00 Kırım'da akaryakıt satışları durduruldu 2026-06-21 13:20:00 Yunanistan'ın Eğriboz Adası'ndaki orman yangını kuvvetli rüzgârla büyüdü 2026-06-21 13:01:00 Meclis'in yarınki gündeminde Konut Edindirme Yasası ve AÖA yasa tasarısı da var 2026-06-21 12:54:00