Ayça Alav cinayeti zanlılarının yakalanması için girişim başlatıldı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Ayça Alav cinayeti zanlılarının yakalanmasıyla ilgili Birleşmiş Milletler Barış Gücü ve Kıbrıs Rum yetkililere bilgi verilerek girişim başlatıldı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Lefkoşa’da dün akşam meydana gelen, Ayça Alav’ın öldürülmesi ile ilgili cinayet zanlısı olarak aranmakta olan iki şahısın, Güney Kıbrıs’a kaçtığı yönünde bilgi edinilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın talimatıyla, Polis Genel Müdürlüğü ile eş güdüm halinde İki Taraflı Teknik Komiteler Koordinatörü Seniha Birand Çınar ile Suç ve Suça İlişkin Teknik Komitesi eş Başkanı Salih Can Doratlı zanlıların tutuklanarak, KKTC makamlarına teslim edilmesi için gerekli girişimlerin başlatıldığı belirtildi.
Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi koordinatörlüğünde mevcut kanallar etkin şekilde kullanılarak hem Birleşmiş Milletler Barış Gücü’yle hem de KıbrısRum yetkililerle gerekli bilgiler paylaşılmıştır. Konu zanlıların tutuklanmaları ile ilgili çalışmalar hassasiyetle devam etmektedir.
Benzer haberler
Featured
Bilbay Eminoğlu yarın son yolculuğuna uğurlanacak
Ada, Paris’te yarışacak
DAÜ’den ABD’deki Virscend Üniversitesi ile yeni akademik ortaklık
“Hadi Öldürsene Canikom” oyunu yarın Girne Amfi Tiyatro'da sahnelenecek
Kıbrıslı Rum peynir üreticileri hellimdeki süt oranları için AB Komisyonuna başvuru düşüncesinde
G7 zirvesi bu kez Trump gerilimi ile gündemde
Üstel “Hakan Fidan’ın iki devletli çözüm mesajı, Kıbrıs Türk halkının kararlı duruşunun yansımasıdır”
48. Güzelyurt Portakal Festivali başladı
Psikologlar Derneği “Hiçbir çocuk karne gününde kendisini başarısız hissetmemelidir”


