Avusturya Başbakanı Stocker, 2 günlük ziyaret için Güney Kıbrıs’a gidiyor

Voice Kıbrıs Haber
Avusturya Başbakanı (Şansöyle) Christian Stocker’in iki günlük ziyaret için yarın Güney Kıbrıs’a gideceği haber verildi.
Kıbrıs Rum radyosu, Stocker’in Güney Kıbrıs’a yarın akşamüzeri ulaşacağını ve Kıbrıslı Rum lider Nikos Hristodulidis’in vereceği özel akşam yemeğine katılacağını duyurdu.
Stocker’in resmi temasları 22 Ağustos Cuma günü Kıbrıs Rum Başkanlık Köşkü’nde Hristodulidis ile yapacağı görüşme ile başlayacak. İki liderin baş başa görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmelere geçilecek, Hristodulidis ile Stocker basın açıklaması yapacak.
Stocker, Hristodulidis ile birlikte Lefkoşa Kıbrıs Rum Belediyesi ve Yeşil Hat’tı ziyaretinin ardından Kıbrıslı Rum Meclis Başkanı Annita Dimitriu ile makamında bir araya gelecek.
Christian Stocker’in Güney Kıbrıs ziyaretinin gündeminde Kıbrıs Rum yönetiminin Avrupa Birliği Konseyi dönem başkanlığı, Kıbrıs sorunundaki gelişmeler, Ukrayna ve Orta Doğu’daki durum ve Kıbrıslı Rum Sözcü Konstantinos Letimbiotis’e göre Viyana’nın önceliklerinden olan göçmenler konusu olması bekleniyor.
Benzer haberler
Featured
Yapay zekanın yanlış ellere geçmesi varoluşsal tehlike yaratabilir
Dünyanın atmosferindeki su buharı seviyesi rekor kırdı: aşırı yağış riski artıyor
Trump’tan AB’nin Kanada hamlesine tarife tehdidi
Nijerya'da "bitkisel içecek" tükettikten sonra ölenlerin sayısı 49'a çıktı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (17 Eylül 2026)
Erhürman’dan seçim yasası açıklaması “Cumhurbaşkanlığı anayasal görevlerini yerine getirmekten kaçınamaz”
Borsa günü yüzde 2,95 değer kazanarak tamamladı
YKS ek yerleştirme süreci başladı
EZKOOP ve ZEYTİNKOOP “Zeytin ve ürünlerinde kayıt ve denetim sistemi şart"



