Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Gençlik Fotoğraf Sergisi cuma günü Lefkoşa Bedesten’de açılıyor Cuma günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Özersay "Kıbrıs sorununun çözümünde umut tacirliğine değil gerçekçi yaklaşımlara ihtiyaç var" Petrol fiyatları bugün ne kadar oldu? (24 Haziran 2026) İki bölgedeki trafik ve asayiş denetimlerinde 1 sürücü tutuklandı, 131 araç trafikten men edildi! Hayvancılar Birliği’nden Tarım Bakanlığı’na tepki “Sorunlardan kaçıyorlar” Limanlar Dairesi, terkedilen şişme botu açık artırma yoluyla satacak Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının yükseleceğini açıkladı YSK "Haber gerçeği yansıtmıyor" Nöbetçi eczaneler (24 Haziran 2026) Kurtulmuş “Türkiye garantörlük hakkından asla vazgeçmeyecek” KTAMS, Hukuk Dairesi’nde grev ve eylem uyarısı yaptı Bir haftada 51 kaza, 17 yaralı! Akdeniz'de 4,9 büyüklüğünde deprem! Denktaş “Et temel tüketim maddesi kapsamına alınmalı ve yüzde sıfır KDV uygulanmalı” Öztürkler Bakü’de konuştu “Haklarımız daha fazla görmezden gelinemez” Öztürkler’in Bakü temasları sürüyor Köpeğe işkence eden 38 yaşındaki şahıs tutuklandı! KAMUSEN “Sözleşmeli personel iş güvencesi talep ediyor" Doğanköy ve Kumyalı-Karpaz ana yolunda yangın! Gençlik Fotoğraf Sergisi cuma günü Lefkoşa Bedesten’de açılıyor Cuma günü iki bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek Özersay "Kıbrıs sorununun çözümünde umut tacirliğine değil gerçekçi yaklaşımlara ihtiyaç var" Petrol fiyatları bugün ne kadar oldu? (24 Haziran 2026) İki bölgedeki trafik ve asayiş denetimlerinde 1 sürücü tutuklandı, 131 araç trafikten men edildi! Hayvancılar Birliği’nden Tarım Bakanlığı’na tepki “Sorunlardan kaçıyorlar” Limanlar Dairesi, terkedilen şişme botu açık artırma yoluyla satacak Meteoroloji Dairesi hava sıcaklığının yükseleceğini açıkladı YSK "Haber gerçeği yansıtmıyor" Nöbetçi eczaneler (24 Haziran 2026) Kurtulmuş “Türkiye garantörlük hakkından asla vazgeçmeyecek” KTAMS, Hukuk Dairesi’nde grev ve eylem uyarısı yaptı Bir haftada 51 kaza, 17 yaralı! Akdeniz'de 4,9 büyüklüğünde deprem! Denktaş “Et temel tüketim maddesi kapsamına alınmalı ve yüzde sıfır KDV uygulanmalı” Öztürkler Bakü’de konuştu “Haklarımız daha fazla görmezden gelinemez” Öztürkler’in Bakü temasları sürüyor Köpeğe işkence eden 38 yaşındaki şahıs tutuklandı! KAMUSEN “Sözleşmeli personel iş güvencesi talep ediyor" Doğanköy ve Kumyalı-Karpaz ana yolunda yangın!
Dolar
Euro
Sterlin

Avustralya'da süren orman yangınlarından dolayı tahliyeler başladı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Avustralya'da süren orman yangınlarından dolayı tahliyeler başladı

Avustralya'nın Victoria eyaletinde süren orman yangınlarından etkilenen 1100 kişiden bölgeyi terk etmeleri istendi.

Avustralya Yayın Kuruluşunun (ABC) haberine göre eyalet yetkilileri, Otways bölgesinde devam eden yangınlara yönelik bir dizi önlem aldı.

Buna göre eyaletteki orman yangınları nedeniyle Gellibrand, Kawarren, Beech Forest, Forrest, Barongarook kasabaları ve Büyük Otway Milli Parkı'nın çevresinde yaşayanlar da dahil 1100 kişiden bölgeyi tahliye etmeleri istendi.

Yetkililer, alevlerin eyaletin güneyindeki diğer bölgeler ile Lorne, Aireys Inlet ve Anglesea gibi doğudaki sahil kasabalarını da etkileyebileceği uyarısında bulundu.

Yangının kontrol hatlarını aşma riskinin çok yüksek olduğuna işaret eden yetkililer, yangından şimdiye kadar yaklaşık 94 bin dönümlük alanın etkilendiğini açıkladı.

Yetkililer, yangının büyümeye devam ettiğine dikkati çekti.

Avustralya Meteoroloji Bürosu yetkilisi Diana Eadie, daha önce yaptığı açıklamada, eyaletin bazı bölgelerinde 2009'dan bu yana en uzun sürecek sıcak hava dalgasının etkili olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Yetkililer, Victoria'nın Mildura, Hopetoun ve Walpeup bölgelerinde hava sıcaklığının 48, Horsham'da 47 ve Hamilton'da 46 dereceye ulaşmasının beklendiğini açıklamıştı.

Benzer haberler

Dünya
ABD, Ben Gurion Havalimanı'ndaki uçaklarını azaltmaya başladı 2026-06-24 08:56:00 Trump "UAEA denetçileri uygun zamanda İran'da göreve başlayacak" 2026-06-24 08:50:00 İngiltere’de yapay zeka avukatıyla kazanılan ilk dava tarihe geçti 2026-06-24 08:44:00 ABD-İran arasında nükleer denetim ve Hürmüz Boğazı gerilimi 2026-06-24 08:32:00 Fransa, tarihinin en sıcak gününü geçirdi 2026-06-24 08:20:00 Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" 2026-06-23 22:01:00 DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" 2026-06-23 21:50:00 Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti 2026-06-23 21:41:00 Trump'tan "İran uygun davranmazsa gerekeni yaparım" uyarısı 2026-06-23 11:31:00