Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor! Ege Işık, 1.64’lük derece ile Türkiye şampiyonu oldu! İlk yurt dışı yarışında Türkiye beşincisi olan küçük Doran gururlandırdı! Kolombiya'da halk son yılların en kritik tercihini yapacak Bolivya Devlet Başkanı Rodrigo Paz, ülkede olağanüstü hal ilan etti Hürmüz Boğazı tekrar kapatıldı mı? Heyetler İsviçre'ye gidiyor Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması Tahran’da tasarruf kararına uymayan 30 kamu idaresinin elektriği kesildi Erdoğan "Türkiye, tarihinde ilk kez bir NATO ve Avrupa Birliği üyesi ülkeye savaş gemisi ihraç etmiştir" Azra, Türkiye ikinciliğine atladı İspanya Başbakanı'nın eşine yurt dışına çıkış yasağı Vance "Müzakereler pazar günü yapılabilir" İsrail'de ilk kez Ebola şüphesiyle bir kişi karantinaya alındı Mahmut Yusuf Tekinay 200 metre branşında Türkiye ikincisi oldu İran "Hürmüz Boğazı tanker trafiğine kapatılacak" Alzheimer riskine dair ilk ipuçları gözlerde gizli olabilir Erkek takımı ikinci, kız takımı ise dördüncü olarak gururlandırdı Kuş gribi son kıtanın da kapısını çaldı: H5N1 Avustralya’ya ulaştı AB Bilgi Merkezi Avrupa Müzik Günü nedeniyle Lefkoşa’da konser düzenledi Azade Osmanoğlu, U14 Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu Sevgi Atailer için Acil Trombosit donörü aranıyor!
Dolar
Euro
Sterlin

Avrupa Merkez Bankası faiz kararı şaşırtmadı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Avrupa Merkez Bankası faiz kararı şaşırtmadı

Avrupa Merkez Bankası (ECB), piyasa beklentisi doğrultusunda faiz oranlarını değiştirmedi.

ECB'den yapılan açıklamada, Yönetim Konseyi'nin bugünkü toplantısında faiz oranlarını sabit tutma kararı aldığı belirtilerek, politika faizinin sıfırda, mevduat faizinin eksi yüzde 0,40'ta ve marjinal fonlama faizinin de yüzde 0,25'te bırakıldığı ifade edildi.

Açıklamada, faiz oranlarının uzun bir süre mevcut ya da daha düşük seviyede devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Varlık alım programının bu ayın sonuna kadar aylık 80 milyar avro olarak devam edeceği aktarılan açıklamada, varlık alım programının Nisan 2017'den itibaren Aralık 2017 sonuna kadar aylık 60 milyar avro seviyesinde devam edeceği, gerekmesi halinde daha da uzatılabileceği belirtildi.

Açıklamada, görünümün daha az elverişli hale gelmesi ya da mali koşulların enflasyon yolunda bir düzeltmeye doğru ilerleme ile tutarsız hale gelmesi durumunda ECB Yönetim Konseyi'nin programın boyutunu veya süresini artırmaya hazır olduğu vurgulandı.

"Avrodan vazgeçilemez"

ECB Başkanı Mario Draghi, faiz kararının açıklanmasının ardından Frankfurt’ta düzenlenen basın toplantısında, düzenli yapılan ekonomik ve parasal analizlere dayanarak anahtar faiz oranlarını değiştirmeme kararı aldıklarını bildirdi.

Faizlerin uzun süre için mevcut ya da daha düşük seviyelerde kalması yönündeki beklentilerinin sürdüğünü aktaran Draghi, varlık alım programının bu ay sonuna kadar aylık 80 milyar avro olarak devam edeceğini, nisan 2017'den itibaren ise varlık alım programının aylık 60 milyar avro seviyesinde aralık 2017 sonuna kadar süreceğini ve gerektiğinde daha da uzatılabileceğini dile getirdi.

Avro bölgesinde deflasyon riskinin büyük ölçüde ortadan kalktığını ifade eden Draghi, ancak bununla birlikte enflasyon konusunda zafer ilan etmek için çok erken olduğu uyarısında bulundu.

Draghi, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliğinden ayrılış kararı üzerinden geçen süreye karşın henüz bir risk oluşmamakla birlikte, bu ayrılışın bir risk olarak görüldüğünü vurguladı.

Avrupa'daki seçimlerin anımsatılması üzerine avrodan vazgeçilmesinin söz konusu olmayacağına dikkati çeken Draghi, "Avro, tek pazarın üzerinde zenginleşeceği bir sütun oldu. Avro burada kalacak. Avrodan vazgeçilemez. Daha üretken bir soru, refahı nasıl artıracağımızdır." şeklinde konuştu.

Benzer haberler

Ekonomi
Döviz piyasalarında günün son rakamları (19 Haziran 2026) 2026-06-19 21:46:00 Borsa günü yüzde 0,63 değer kaybıyla tamamladı 2026-06-19 19:39:00 Fed Başkanı Warsh'un ilk toplantısı bankada yeni dönemin habercisi 2026-06-19 18:53:00 Güney Kıbrıs’ta gıda fiyatlarında artış 2026-06-19 12:55:00 SpaceX hızlı yükseldi, sert düştü 2026-06-19 10:57:00 Borsa haftanın son gününe düşüşle başladı 2026-06-19 10:54:00 Petrol haftalık düşüşe hazırlanıyor 2026-06-19 09:55:00 Faiz baskısı altın fiyatlarını düşürdü 2026-06-19 08:53:00 Döviz kurlarında son durum (19 Haziran 2026) 2026-06-19 08:14:00