Avrupa Komisyonu'ndan Güney Kıbrıs’a 21,2 milyon euroluk hibe

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Komisyonu, AB Kurtarma ve Dayanıklılık Mekanizması (RRF) çerçevesinde Güney Kıbrıs’a 21,2 milyar euroluk hibe ödemesi yapılacağını açıkladı.
Politis, Kıbrıs Rum yönetiminin RRF çerçevesindeki toplam 70,5 milyon euroluk ödeneğin beşinci taksitinin verilmesi için 1 Ağustos 2025’te yaptığı başvurunun 19 Aralık 2025’te onaylandığı bilgisini verdi.
Habere göre , ödeneğin kamu yönetimi, adalet, taşımacılık, turizm, eğitim, sağlık ve verimli enerji tadilatları alanlarında reform ve yatırımlar için kullanılacak. Kıbrıs Rum yönetiminin, 8 reform ve 11 yatırım içeren 19 hedef ve dönüm noktasını kapsayan Ağustos 2025 tarihli başvurusu çerçevesinde yeşil vergi reformunu tamamlaması gerekiyor. Komisyon, bu konudaki gelişmeyi takip edecek ve ödeneğin geri kalanını, reformlar tamamlandığında verecek.
Benzer haberler
Featured
Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir
Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu
Kunduzun kemirdiği kablolar nedeniyle 1600 hane elektriksiz kaldı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Ekim 2026)
Euro-Med "Gazze'de 3 yıllık soykırımda 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı"
Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara programı ertelendi
“Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” Fotoğraf Sergisi açılıyor
KTEZO, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Merkezi Cezaevi işbirliğinde cezaevinde mesleki eğitim programı başlıyor
“Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek Ortak Vizyon Paneli” Lefkoşa'da yapıldı



