Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor" Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi Borsa günü yüzde 0,64 değer kaybederek tamamladı Atletizmde Eskişehir çıkarması Alas “Mersinlik Yangını Araştırma Komitesi raporu nerede?” Seçim ve Halkoylaması Yasası ve Polis Örgütü (Kuruluş, Görev ve Yetkileri) Yasası kabul edildi Hristodulidis, Ktoris ve bazı siyasi partiler, Uludağ’ın vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı AB'de 150 euroluk gümrük muafiyeti 1 Temmuz'da kalkıyor Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Tasarısı Meclis Genel Kurulu'nda görüşülüyor Meteoroloji son tahminleri açıkladı: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecek Üstel "Eserlerimizle iftihar ediyoruz, olumsuzluklara rağmen ekonomiyi küçültmedik" Arıklı "İç hat konusunun siyasi tartışmayla kamuoyuna malzeme haline getirilmesi yanlış" Ataoğlu "Hükümet ortaklarıyla bütün görüşlerimiz örtüşmüyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik 2025 AB Yardım Programı’nı kabul etti

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik 2025 AB Yardım Programı’nı kabul etti

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk toplumunun sosyoekonomik gelişimini desteklemek ve Kıbrıs’ın yeniden birleşme sürecini kolaylaştırmak amacıyla 33,7 milyon euro destek sağlayacak 2025 AB Yardım Programı’nı kabul etti.

Avrupa Komisyonu Kıbrıs Temsilciliği’nin yaptığı yazılı açıklamaya göre, yardım programı, Kıbrıs Türk ürünlerini Avrupa Birliği standartlarıyla uyumlaştırılmasını kolaylaştırarak iki toplum arasındaki Yeşil Hat Ticaretini artırmayı amaçlıyor.

Açıklamada, Kıbrıs Türk toplumundaki küçük ve orta ölçekli işletmelere ve girişimcilere işlerini büyütmeleri ve güçlendirmeleri için destek sağlanacağı da kaydedildi.

Bir diğer önceliğin çalışanların, öğretmenlerin ve özel gereksinimli çocukların becerilerinin geliştirilmesi ve Kıbrıslı Türklerin AB üye devletlerinde eğitim görmelerine imkân tanıyan AB finansmanlı bursların sürdürülmesi olduğu vurgulandı.

2025 Programı’nın enerji verimliliği, yenilenebilir enerji kullanımı ve çevrenin korunması alanlarındaki projeleri destekleyeceği de belirtilerek, “Bu kapsamda, Lefkoşa’nın ana dere yatağının rehabilitasyonu konusunda iki toplumlu iş birliği de yer almaktadır. Son olarak, Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum toplumları arasında güvenin pekiştirilmesi amacıyla, Kıbrıs’taki Kayıp Şahıslar Komitesi’ne verilen desteğin sürdürülmesi ve Kıbrıs’ın kültürel mirasının restorasyonu da program kapsamında yer almaktadır.” denildi.

Bu çalışmaların uzlaşıyı teşvik etmeyi ve Kıbrıs’ın kültürel ile dini çeşitliliğine saygıyı güçlendirmeyi amaçladığı kaydedilerek, AB’nin 2006’dan bu yana yardım programı için yaklaşık 760 milyon euro tahsis ettiği ifade edildi.

Benzer haberler

Featured
Döviz kurlarında son durum (30 Haziran 2026) 2026-06-30 08:28:41 En son hava durumu tahminleri (30 Haziran 2026) 2026-06-30 08:24:17 ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu 2026-06-29 22:42:13 KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi 2026-06-29 22:38:13 Yunanistan'ın üç farklı bölgesinde çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor 2026-06-29 22:34:07 Özel "Biz partimizdeyiz ama yeni bir yürüyüşün, yeni bir yaklaşımın içindeyiz" 2026-06-29 22:30:32 Döviz piyasalarında günün son rakamları (29 Haziran 2026) 2026-06-29 22:13:01 KŞK "Sevgül Uludağ, kayıp yakınlarının sesi oldu, hatırası ilham kaynağı olsun" 2026-06-29 21:55:15 Meclis Genel Kurulu’nda dört yasa tasarısı ve bir yasa önerisi daha kabul edildi 2026-06-29 21:49:39