Avcıoğlu “Teknik ve hukuki uyarılarımız devlet kademesinde resmen tescil edildi”

Voice Kıbrıs Haber
Halkın Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Yusuf Avcıoğlu, Başbakan Ünal Üstel’in "Doğal Gaz Boru Hattı Mutabakat Zaptı" törenindeki açıklamalarını eleştirerek, geçmişte yaptıkları teknik ve hukuki uyarıların bugün devlet kademesinde resmen tescil edildiğini savundu.
Yaptığı yazılı açıklamada, kablo projesi için AB enerji kuruluşu ENTSO-E’nin onayı gerektiğini belirten Avcıoğlu, bu sebeple, kabloyu doğal gazı ötelemek için bahane edenlerin bugün doğal gazın gerekliliğini kabul ettiğini söyledi.
KIB-TEK’te fuel-oilden kurtulmak için doğal gaz dönüşümünü savunduklarını hatırlatan Avcıoğlu, 8 yıl önce başlattıkları projelere dönüldüğünü ve bunun reel dengeleri kimin doğru okuduğunun net göstergesi olduğunu ifade etti.
“Fizibilite raporlarını paylaşılması için onay çıkmadı” açıklamasını eleştiren Avcıoğlu, hükümet tarafından dile getirilen, "Suriye modeli" veya "Anamur kıyısına özel elektrik santralinden kablo bağlantısı" söylemlerini “gerçek dışı senaryolar” olarak niteledi.
“İlave Santral Kapasitesi”, “Doğalgaz Dönüşümü”, “Yenilenebilir Enerji ve Depolama” ile “İletim-Dağıtım Hatlarına Yatırım” projelerinin, en az “Kablo ile Enterkonnekte” projesi kadar enerji çeşitliliği ve enerji arz güvenliği için gereklilik olduğunu söyleyen Avcıoğlu, “Kablo tek çıkış yolu şeklinde bahane edilerek diğer yatırımların ertelenmesinin bedelini halk ödedi.” ifadelerini kullandı.
“İhalesiz yakıt alımlarıyla kara dumanlar halkın üzerine çöktü, tam bir sağlık ve çevre katliamı yaşandı.” diyen Avcıoğlu, ülkeye 8 yıl kaybettirildiğini, enerji arz güvenliğinin çöktüğünü, halkın saatlerce süren kesintilere mahkûm edildiğini söyledi.
Benzer haberler
Featured
Çetinkaya’dan taraftarlarına "Kulübe destek" çağrısı
Bakan Çavuş Yamaçköy-Tirmen köyleri arasındaki yangın bölgesine giderek çalışmaları takip etti
Uyuşturucu ile Mücadele Faaliyet Raporu ve ESPAD 2026 araştırma bulguları açıklandı
Üstel “Lefkoşa’yı hak ettiği gibi çağdaş bir kente dönüştüreceğiz”
Özersay, Maliye Bakanlığı’nı gümrükteki cep telefonları ile ilgili açıklama yapmaya çağırdı
Güney Kıbrıs’ta iki dang humması vakası saptandı
Güney Kıbrıs'ta elektrik kesintilerine yol açan teknik sorun hâlâ çözülmedi
Topçuköy Çocuk Parkı ve Rekreasyon Alanı açıldı
Yamaçköy-Tirmen köyleri arasındaki yangın kontrol alında alındı


