Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir” Geleneksel Benon Dervişler İskele Yol Yarışı pazar günü yapılacak Gürcafer “Hukukun siyasallaştırılması Kıbrıs'taki diyalog sürecine zarar verir” Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı KTTO ve KTSO “Sıfır km hafif ticari araçlarda Fiyat İstikrar Fonu sıfırlanmalı” Üstel 2026 TÜK zahire alım fiyatlarını açıkladı Genç Yetenekler Production Gençlik Orkestrası, Polonya’da ödül aldı HAKSEN, Cumhurbaşkanı Erhürman’ı ziyaret etti "Kamu Görevlileri Yasası bu haliyle onaylanmamalı" Pazar ve Pazartesi iç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Res-Bir “Zincir marketlerin sıcak yemek satışı haksız rekabet yaratıyor” GençKültür kurucusu Selçuk Görsay "Hedefimiz Kıbrıs'ın genç kültür-sanat hafızasını oluşturmak" Nöbetçi eczaneler (3 Temmuz 2026) DSÖ "Depremlerin vurduğu Venezuela'da sağlık sistemi ciddi baskı altında" CTP Dış İlişkiler Sekreteri Toros, AB Kıbrıs Çözüm Destek Ofisi Genel Müdürü ile görüştü KTEZO 15. Olağan Genel Kurulu yapıldı Haziran ayı enflasyon oranı açıklandı! Dinçyürek “Önemli sağlık yatırımlarını hayata geçirdik” ABD'de yeni ev robotu tanıtıldı: Çamaşır katlıyor, yatak topluyor Fransa'da hazirandaki sıcak hava dalgasında bir haftada 2 bini aşkın fazla ölüm kaydedildi Arıklı “Müzakereler başlasa bile Kıbrıslı Rumların uzlaşmaz tavrı nedeniyle bir yere varmayacak” Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir” Geleneksel Benon Dervişler İskele Yol Yarışı pazar günü yapılacak Gürcafer “Hukukun siyasallaştırılması Kıbrıs'taki diyalog sürecine zarar verir” Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı KTTO ve KTSO “Sıfır km hafif ticari araçlarda Fiyat İstikrar Fonu sıfırlanmalı” Üstel 2026 TÜK zahire alım fiyatlarını açıkladı Genç Yetenekler Production Gençlik Orkestrası, Polonya’da ödül aldı HAKSEN, Cumhurbaşkanı Erhürman’ı ziyaret etti "Kamu Görevlileri Yasası bu haliyle onaylanmamalı" Pazar ve Pazartesi iç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor Res-Bir “Zincir marketlerin sıcak yemek satışı haksız rekabet yaratıyor” GençKültür kurucusu Selçuk Görsay "Hedefimiz Kıbrıs'ın genç kültür-sanat hafızasını oluşturmak" Nöbetçi eczaneler (3 Temmuz 2026) DSÖ "Depremlerin vurduğu Venezuela'da sağlık sistemi ciddi baskı altında" CTP Dış İlişkiler Sekreteri Toros, AB Kıbrıs Çözüm Destek Ofisi Genel Müdürü ile görüştü KTEZO 15. Olağan Genel Kurulu yapıldı Haziran ayı enflasyon oranı açıklandı! Dinçyürek “Önemli sağlık yatırımlarını hayata geçirdik” ABD'de yeni ev robotu tanıtıldı: Çamaşır katlıyor, yatak topluyor Fransa'da hazirandaki sıcak hava dalgasında bir haftada 2 bini aşkın fazla ölüm kaydedildi Arıklı “Müzakereler başlasa bile Kıbrıslı Rumların uzlaşmaz tavrı nedeniyle bir yere varmayacak”
Dolar
Euro
Sterlin

Avcı, araç sigortaları yasasıyla ilgili değişikliği eleştirdi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Avcı, araç sigortaları yasasıyla ilgili değişikliği eleştirdi

Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) Başkanı Mehmet Zeki Avcı, Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi’nde onaylanıp Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek olan Motorlu Araçlar (üçüncü Şahıs Sigortası) (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili tüm milletvekillerinin dikkatini çekmek istediklerini belirterek, “Yeni yasa değişikliğinin trafikte kazaların azalmasına, can kayıplarının önlenmesine yönelik olmadığı yasanın genel gerekçesinde açıkça belirtilmiştir” dedi.

Avcı yazılı açıklamasında, yasa tasarısının gerekçe bölümünde, “kişilerin ölümü veya bedensel zarara uğraması ile yükümlüklerin, poliçe maliyetlerinin düşürülmesi amacıyla azami miktarlarının değiştirilmesi, mal zararları ile ilgili azami miktarların ise günümüz koşullarına uygun olarak değiştirilmesi amacı ile değişiklik yapıldığının” belirtilmekte olduğuna işaret ederek, “Buradan da açıkça anlaşılacağı gibi, hedef; yoldaki kazaları, ölümleri azaltmak değil, poliçe maliyetlerinin düşürülmesi hedeflenmiştir” dedi. Avcı şöyle devam etti: “Yollarımızda can ve mal ve can kayıplarının hemen önlenmesine yönelik çalışma ve sonuçları beklenirken, sektörlerin korunmasının ön plana alınması can pazarı yaşanan yollarımızda kabul edilebilir olmaması gerekirdi. Motorlu Araçlar (Üçüncü Şahıs Sigortası) (Değişiklik) Yasası’nda yapılan değişiklikerde; tek olay sonucu üst limiti 50.000 tl olan mal zararına ilişkin sigorta yükümlülüğünün günün koşullarına göre 150,000 tl yapılmıştır. Bu da 25.000 euro ya tekabül etmektedir. Sürücünün daha pahalı bir aracı varsa full sigorta yaptırıp kendisine verilen zararı da ayrı sigortalamak zorunda bırakılıyor. Bu rakamın daha yüksek olması gerekmekteydi. Bir diğer tartışmalı değişiklik de cana verilen parasal zarar miktarının azaltılmasıdır. Yolcu taşıyan toplu taşıma araçları, taksi, minibüs ve otobüslerde, tek bir olay sonucu meydana gelen her bir kaza veya zincirleme kazalar için olay başına kişilerin ölümü veya bedeni zarara uğraması halinde ödenen beş milyon Euro, yeni düzenleme ile 150.000.000 tl ( yüz elli milyon tl) ye, diğer araçlarda meydana gelen ölüm veya bedensel zarara uğrayanlara ödenecek miktar 8.000.000 tl ( sekiz milyon tl ) ye düşürülmüştür. Araç sigorta sistemi kazaları önlemeye yönelik olmadığı/ olamadığı , araç kalitesini, sürücü standardını sorgulamadığı, kaza altyapıdaki kaza sebeplerini mahkemeye taşımadığı sürece sigorta sisteminin kazalara sadece parasal yaklaşımı dikkat çekmektedir. Kazalarda etken olan sürücü harici altyapı, yol düzeneği gibi sebepleri mahkemeye taşımayan sigorta sisteminin her hükümet döneminde desteklenmesi ise tartışmaya açılmalıdır. Konunun Trafik ve Ulaştırma Hizmetleri Komisyonu’na getirilmeden Meclis’e gönderilmesi de düşündürücüdür. Tüm milletvekillerimizin sektörlerin gelir giderleri ile değil, yolda giden mal ve canlarda haklı olan vatandaşın hakkını alması ile ilgilenmeleri gerektiği görüşündeyiz.” Kaynak:TAK

Benzer haberler

Featured
Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir” 2026-07-03 20:42:37 Geleneksel Benon Dervişler İskele Yol Yarışı pazar günü yapılacak 2026-07-03 20:36:00 Gürcafer “Hukukun siyasallaştırılması Kıbrıs'taki diyalog sürecine zarar verir” 2026-07-03 20:26:56 Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı 2026-07-03 19:24:16 KTTO ve KTSO “Sıfır km hafif ticari araçlarda Fiyat İstikrar Fonu sıfırlanmalı” 2026-07-03 19:09:57 Üstel 2026 TÜK zahire alım fiyatlarını açıkladı 2026-07-03 18:49:44 Genç Yetenekler Production Gençlik Orkestrası, Polonya’da ödül aldı 2026-07-03 18:39:32 HAKSEN, Cumhurbaşkanı Erhürman’ı ziyaret etti "Kamu Görevlileri Yasası bu haliyle onaylanmamalı" 2026-07-03 18:03:00 Pazar ve Pazartesi iç kesimlerde yer yer sağanak bekleniyor 2026-07-03 17:24:55