AstraZeneca aşısı, çocuklarda test edilecek

Voice Kıbrıs Haber
Oxford Üniversitesi ile AstraZeneca ilaç firması, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) kaşı geliştirdikleri aşıyı, 6-17 yaş grubundaki çocuklarda test edeceklerini duyurdu.
BBC'nin haberine göre, Oxford Üniversitesi St George Hastanesi, Southampton Üniversitesi Hastanesi ve Bristol Kraliyet Çocuk Hastanesinde yürütülecek klinik deney için gönüllü kayıtları başlatıldı.
300 çocuğun katılması planlanan denemede, deney grubundaki 240 çocuğa Kovid-19 aşısı, kontrol grubundaki 60 çocuğa ise menenjit aşısı yapılacak.
Deneme, aşının çocuklarda enfeksiyonu önleme etkisini ölçmeyi amaçlıyor.
Oxford-Zeneca aşısı için daha önce 18-64 yaş ve 65 yaş üzeri için klinik denemeler yürütülmüştü.
Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech ve ABD ilaç şirketi Pfizer ile yine ABD'li biyoteknoloji şirketi Moderna da kendi geliştirdikleri Kovid-19 aşılarını 12-17 yaşlarındaki çocuklarda deneyeceklerini duyurmuştu.
Dünyada henüz çocukların kullanımı için onaylanan bir Kovid-19 aşısı bulunmuyor. Yalnızca BioNTech-Pfizer aşısı ABD'de acil kullanım kapsamında 16 yaşındakilere kadar uygulanabiliyor.
TAK
Benzer haberler
Dünya
NATO Genel Sekreteri Rutte "Türkiye devasa savunma sanayii avantajına sahip"
NASA ay üssü planları için yaklaşık 600 milyon dolarlık yeni sözleşme imzaladı
Yunanistan’da Selanik yakınlarında çıkan orman yangınında ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi
Ford yapay zekaya güvenip işten çıkardığı çalışanları geri aldı
Meksika'da 6 büyüklüğünde deprem
Çekmecede unutulan fosil Antarktika’nın ilk dinazoru çıktı
Almanya'da anne-çocuk merkezinde silahlı saldırı: Altı ölü
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın Fed yetkilisi Cook'u görevden alma girişimini durdurdu
KDC'de Ebola salgınında vaka sayısı 1274'e yükseldi



