Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Trabzonsporlu Cabral'ın golü "Dünya Kupası'nın en güzel golü" seçildi Fed'in bu yıl faizleri sabit tutacağına yönelik iyimser öngörüler devam ediyor Hava sıcaklığı 42 dereceye kadar çıkacak! Üstel’den Guterres’e adadaki gerçekleri kabul etme çağrısı.. Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres'le telefonda görüştü "Gerçek tarafsızlık, mevcut adaletsizliği sürdürmek değil, onu ortadan kaldıracak cesareti göstermektir” İncirli "Yapısal reformlarla denetim mekanizmalarını güçlendireceğiz" Güney Kıbrıs’ta ordunun eğitim atışları yangına yol açtı, bazı köyler boşaltıldı Nöbetçi eczaneler (27 Temmuz 2026) Denizde boğulma tehlikesi geçiren şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Çeler’den sandık çağrısı "Mührü TDP’ye vurun" Cumhurbaşkanı Erhürman "Genel Sekreter'in çabalarına iyi niyetle katkı koymaya devam edeceğiz" Güzelyurt Gençlik Örgütü'nde yeni başkan Gülcan Güneysu oldu Kamu-İş ile Tatlısu Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı Bir haftada 33 yangın, 6 milyon 568 bin TL'lik zarar! Erhürman- Guterres görüşmesi yarın gerçekleşecek LAÇ Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Sırbistan’daki Uluslararası Festivale katıldı Güney Kıbrıs’ta otoyola yerleştirilen İsrail’e ait bir seçim kampanyası afişi tepkilere neden oldu Erdinç Gündüz şarkılarla anılacak Çay içtiği sırada rahatsızlanan şahıs kurtarılamadı! Trabzonsporlu Cabral'ın golü "Dünya Kupası'nın en güzel golü" seçildi Fed'in bu yıl faizleri sabit tutacağına yönelik iyimser öngörüler devam ediyor Hava sıcaklığı 42 dereceye kadar çıkacak! Üstel’den Guterres’e adadaki gerçekleri kabul etme çağrısı.. Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres'le telefonda görüştü "Gerçek tarafsızlık, mevcut adaletsizliği sürdürmek değil, onu ortadan kaldıracak cesareti göstermektir” İncirli "Yapısal reformlarla denetim mekanizmalarını güçlendireceğiz" Güney Kıbrıs’ta ordunun eğitim atışları yangına yol açtı, bazı köyler boşaltıldı Nöbetçi eczaneler (27 Temmuz 2026) Denizde boğulma tehlikesi geçiren şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı! Çeler’den sandık çağrısı "Mührü TDP’ye vurun" Cumhurbaşkanı Erhürman "Genel Sekreter'in çabalarına iyi niyetle katkı koymaya devam edeceğiz" Güzelyurt Gençlik Örgütü'nde yeni başkan Gülcan Güneysu oldu Kamu-İş ile Tatlısu Belediyesi arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı Bir haftada 33 yangın, 6 milyon 568 bin TL'lik zarar! Erhürman- Guterres görüşmesi yarın gerçekleşecek LAÇ Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Sırbistan’daki Uluslararası Festivale katıldı Güney Kıbrıs’ta otoyola yerleştirilen İsrail’e ait bir seçim kampanyası afişi tepkilere neden oldu Erdinç Gündüz şarkılarla anılacak Çay içtiği sırada rahatsızlanan şahıs kurtarılamadı!
Dolar
Euro
Sterlin

Asteroidle planlı çarpışma için uzaya araç gönderecek

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Asteroidle planlı çarpışma için uzaya araç gönderecek

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gök cisimlerinden dünyayı korumak amacıyla uzay aracını dünya yörüngesine yakın bir asteroidle çarpışması için fırlatacak.

NASA, Çifte Asteroid Yön Değiştirme Testi (DART) adı verilen misyon kapsamında dünyanın yörüngesine yakın bir asteroidle planlı çarpışma gerçekleştirmesi için yeni uzay aracı fırlatacağını duyurdu.

Elon Musk'un sahibi olduğu SpaceX'in Falcon 9 roketiyle, 23 Kasım'da California'daki Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden fırlatılacak uzay aracıyla, ilk defa yeryüzüne düşme ihtimali olan gök cisimlerine karşı bir savunma sistemi test edilecek.

DART projesinin, söz konusu asteroidin 2003 yılında dünyaya 6 milyon kilometre mesafeden geçmesi üzerine başlatıldığını belirten NASA, Didymoon isimli asteroidle gerçekleşecek çarpışmada 160 metre çapındaki gök cisminin yörüngesini değiştirmeyi hedefleyecek.

NASA'nın DART program bilimcisi Tom Statler, yaptığı açıklamada, "Gökbilimciler, asteroidin yörüngesinin ne kadar değiştiğini belirlemek için çarpışmadan önce ve sonra dünya tabanlı teleskoplardan gelen gözlemleri karşılaştırabilecekler. Bu bize asteroidin saptırma çabamıza nasıl tepki verdiğini anlatacak anahtar bir ölçüm olacak" dedi.

Gezegen savunmasında bir ilkin yaşanacağı planlı çarpışmanın Eylül 2022'de gerçekleşmesi bekleniyor.
Dünyaya 7 milyon milden daha yakın yörüngede hareket eden cisimler, tehlikeli olarak görülüyor.

(AA)

Benzer haberler

Teknoloji
OpenAI’ın yapay zeka modelleri test sırasında siber saldırı düzenledi 2026-07-27 08:25:08 OpenAI sağlık verilerini ChatGPT’ye taşıdı: Yeni özellik riskleri de beraberinde getiriyor 2026-07-25 22:02:18 Google üç yeni yapay zeka modelini erişime açtı 2026-07-24 10:48:42 Kontrolden çıkan yapay zeka ABD'yi karıştırdı: Kapatma düğmesine basın 2026-07-24 08:19:47 ChatGPT'nin tavsiyesiyle tedavi olmayan kişi, hastalığı ağırlaştığı için OpenAI'a dava açtı 2026-07-23 21:58:36 AB Komisyonu'ndan Google'a 890 milyon euro ceza 2026-07-23 15:48:50 OpenAI’ın yapay zekası kontrol dışına çıkarak bir şirketin sunucularına sızdı 2026-07-22 21:51:08 Uyarı sistemi devrede: Milyarderlerin özel jetleri izleniyor 2026-07-21 13:00:25 Rusya, Starlink'in rakibi internet uydularının ikinci grubunu fırlattı 2026-07-20 19:56:00