Aslanköy’de Kayıp Kişiler Komitesi tarafından kalıntılar bulundu

Voice Kıbrıs Haber
İki toplumlu Kayıp Kişiler Komitesi Aslanköy köyünde kasım ayrından itibaren CMP tarafından yapılan kazı çalışmalar sırasında bulunan kalıntıların ardından daha da çok kalıntıların bulunması konusunda iyimser olduğunu belirtildi.
Kıbrıs Haber Ajansı`nın gazetecisi cuma günü Aslnaköy’deki bölgeyi ziyaret etti ve kazı çalışmalardan sorumlu Kıbrıslı Rum jeolog Yannis İoannou ve Kıbrıslı Türk arkeolog Mustafa Emre`nin yaptığı açıklamalarda, elde edilen bilgilere göre, bölgede dört Kıbrıslı Rum’un gömüldüğünü ve bölgede dört yıl önce üç kişinin kalıntılarının bulunduğunu söylediler.
2006 yılından beri Kayıp Kişiler Komitesi’nde görev yapan İoannou, 1974 yılından beri kayıp kişiler komitesinden arkeologlardan oluşan iki ekip ile iki ekskavatörün kalıntıların bulunması için çalıştığını söyledi.
İoannou, Kıbrıs Haber Ajansı`na, devamla, Aslanköy’de yapılan kazı çalışmalarının ikinci aşaması olduğunu, ilk aşamanın 2013 yılında yapıldığını ve bu aşama sırasında üç kişinin kalıntılarının bulunduğunu ancak daha sonra elde edilen bilgilere göre, bölgede yedi kişinin gömülü olduğunu söyledi.
Yetkili, bundan dolayı Kayıp Kişiler Komitesi bölgedeki çalışmalarını yeniden başlatma kararı vererek ikinci aşamanın 24 Kasım 2016 tarihinde başladığını söyledi.
İoannou, ikinci aşama çerçevesinde yapılan kazı çalışmaları sırasında bir kaç hafta önce kalıntılar bulunduğunu da açıkladı.
2011 yılından beri Kayıp Kişiler Komite ’sinde görev yapan Kıbrıslı Türk Mustafa Emre ise Kıbrıs Haber Ajansı`na kazı çalışmalarının büyük bir bölgede yapıldığını ve her yıl bölgedeki tarlaların sürülmesi nedeniyle kemiklerin yeri değiştirdiğini söyledi.
Emre, bunun için kemiklerin bulunmasının Kayıp Kişiler Komite ekipleri için büyük zorluluk olduğunu belirtti.
Mustafa Emre, kazı çalışmalarının yavaş bir şekilde yapıldığını, ekskavatör kullanıldığını belirtti ve “çok dikkatli olmalıyız ve yavaş yavaş devam etmeliyiz” dedi.
Bu arada, Kayıp Kişiler Komitesi Güzelyurt bölgesinde bulunan bir kuyuda yaptığı çalışmalarda sonuç alınmadı.
Kaynak: KHA
Benzer haberler
Featured
Gönyeli Darts Lions Kulübü, KTOÖD üyelerinin de kullanabileceği aktivite odası kurdu
KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi
KKTC, Bakü'de "KKTC Kültür Günü" etkinliğiyle tanıtılıyor
Çayönü'nde korkunç kaza: Mustafa Aslan hayatını kaybetti!
Japonya'da doğurganlık oranı en düşük seviyeye geriledi
Thalassemia Derneği Başkanı Varoğlu “Düzenli kan verin, hayat kurtarın”
Üstel “Azerbaycan ile KKTC arasındaki ilişki sıradan bir devlet ilişkisi değil”
Kahvenin fazlası vücudu nasıl etkiliyor?
Güney Kıbrıs ile Hong Kong arasında anlaşma imzalandı


