Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İspanya ve Portekiz orman yangınlarıyla boğuşuyor Starmer'dan halefine uyarı "Küresel krizler gündemi belirlemeyi sürdürecek" Efsanenin formasına dudak uçuklatan teklifler Erdoğan "Savaş bağımlısı İsrail'e fırsat verilmemeli" BAÜ 2025-26 Akademik Yılı mezuniyet töreni yapıldı İran'dan Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti ısrarı Fransa 2027'de sandığa gidiyor Almanya'da AfD kongresine karşı eylem yapanlara polis, biber gazı ve cop kullandı ABD’nin 250. yıl kutlamalarına aşırı sıcak engeli Ada, Slovenya’da Balkan ikincisi oldu! Uzayda yeni yaşam adayı: Su potansiyeli olan süper-Dünya keşfedildi Fransa'nın Drome vilayetinde devam eden orman yangınında 115 hektarlık alan küle döndü İnşaat Mühendisleri Odası, küresel inşaat konferansında temsil edildi Yunanistan'da Selanik yakınlarındaki Kufalya bölgesinde orman yangını çıktı Üstel “Rum tarafının hukuku siyasi bir silah olarak kullanmasına seyirci kalmayacağız” Türkiye dünya liderlerini ağırlayacak: NATO Zirvesi'nin programı belli oldu 14 saat yüzen Aysu Türkoğlu Japonya açıklarında rekor kırdı Su altında dev keşif: Gizemli uygarlığın izleri ortaya çıkıyor Civisilli ve Misk anısına düzenlenen turnuva tamamlandı Dimitriu “Kıbrıs'ın yeniden birleşmesine yönelik her samimi girişimi destekleyeceğiz" İspanya ve Portekiz orman yangınlarıyla boğuşuyor Starmer'dan halefine uyarı "Küresel krizler gündemi belirlemeyi sürdürecek" Efsanenin formasına dudak uçuklatan teklifler Erdoğan "Savaş bağımlısı İsrail'e fırsat verilmemeli" BAÜ 2025-26 Akademik Yılı mezuniyet töreni yapıldı İran'dan Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti ısrarı Fransa 2027'de sandığa gidiyor Almanya'da AfD kongresine karşı eylem yapanlara polis, biber gazı ve cop kullandı ABD’nin 250. yıl kutlamalarına aşırı sıcak engeli Ada, Slovenya’da Balkan ikincisi oldu! Uzayda yeni yaşam adayı: Su potansiyeli olan süper-Dünya keşfedildi Fransa'nın Drome vilayetinde devam eden orman yangınında 115 hektarlık alan küle döndü İnşaat Mühendisleri Odası, küresel inşaat konferansında temsil edildi Yunanistan'da Selanik yakınlarındaki Kufalya bölgesinde orman yangını çıktı Üstel “Rum tarafının hukuku siyasi bir silah olarak kullanmasına seyirci kalmayacağız” Türkiye dünya liderlerini ağırlayacak: NATO Zirvesi'nin programı belli oldu 14 saat yüzen Aysu Türkoğlu Japonya açıklarında rekor kırdı Su altında dev keşif: Gizemli uygarlığın izleri ortaya çıkıyor Civisilli ve Misk anısına düzenlenen turnuva tamamlandı Dimitriu “Kıbrıs'ın yeniden birleşmesine yönelik her samimi girişimi destekleyeceğiz"
Dolar
Euro
Sterlin

Aşık Mene’nin sergisi YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Sergi Salonu'nda açılacak

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Aşık Mene’nin sergisi YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Sergi Salonu'nda açılacak
Kıbrıslı Türk ressam Aşık Mene’nin "Varoluş" adlı kişisel yağlı boya resim sergisi, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından 20 Ekim Çarşamba Günü saat 17.30’da, Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sergi Salonunda açılacak. Kıbrıslı Türk resim sanatçısı Aşık Mene’nin 30 eserden oluşan "Varoluş" adlı kişisel yağlı boya resim sergisi Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sergi Salonunda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından 20 Ekim Çarşamba günü saat 17.30’da açılacak. Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin 387’inci sergisi olacak “Varoluş”, ay sonuna kadar ziyarete açık olacak. Pandemi dönemiyle resimsel bir hesaplaşma! Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için 2 yıldan fazladır çalışmalarını sürdüren sanatçı Aşık Mene, bu dönemin COVID-19 pandemisinin başlangıcıyla kesiştiğini söyleyerek, “Eserlerimde sanatçı olarak yaşadığım duygular ve hep birlikte yaşadığımız pandemi gerçeklerinin arka planlarıyla resimsel bir hesaplaşmayı göze aldım” dedi. Aşık Mene, “Resimlerimdeki duygu üretimleri, pandemi ortamının getirdiği ‘çalışma ve var olma’ dürtülerinin yoğun atmosferini yansıtıyor” dedi.  Aşık Mene kimdir? Kıbrıs’ın Larnaka kentinde doğan sanatçı, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Neşet Günal Atölyesinde akademik sanat çalışmalarına başlayıp mezun oldu. 80’li yıllardan günümüze kadar pek çok kişisel sergiler açan ve yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda karma sergiye katılan Aşık Mene, günümüzde sanat çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürüyor. İlk kişisel sergisini 1987’de Atatürk Kültür Merkezi Lefkoşa'da açan sanatçı Aşık Mene’nin eserleri daha sonraları KKTC ve Türkiye başta olmak üzere İsveç, İngiltere ve Avusturya’da düzenlenen pek çok sergi ile sanatseverlerin beğenisini sunuldu.   

Benzer haberler

Featured
İspanya ve Portekiz orman yangınlarıyla boğuşuyor 2026-07-04 21:03:59 Starmer'dan halefine uyarı "Küresel krizler gündemi belirlemeyi sürdürecek" 2026-07-04 20:47:06 Efsanenin formasına dudak uçuklatan teklifler 2026-07-04 20:28:08 Erdoğan "Savaş bağımlısı İsrail'e fırsat verilmemeli" 2026-07-04 20:20:07 BAÜ 2025-26 Akademik Yılı mezuniyet töreni yapıldı 2026-07-04 20:11:42 İran'dan Hürmüz Boğazı'nda geçiş ücreti ısrarı 2026-07-04 19:49:40 Fransa 2027'de sandığa gidiyor 2026-07-04 19:13:30 Almanya'da AfD kongresine karşı eylem yapanlara polis, biber gazı ve cop kullandı 2026-07-04 18:59:04 ABD’nin 250. yıl kutlamalarına aşırı sıcak engeli 2026-07-04 18:40:30