Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında Filipinler'deki yolcu feribotunda çıkan yangında ölü sayısı 35'e yükseldi Çavuşoğlu’ndan sendikalara mesaj “Alışkanlıklarını değiştirmelerini bekliyorduk” En son hava durumu tahminleri (12 Eylül 2026) Norveç Prensesi Astrid hayatını kaybetti Sezonun en büyük rallisinde ilk günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Eylül 2026) Dedektörle arama yaparken bin yıllık hazine buldu Polis Akademisi için 5 öğrenci seçilecek KÖDER'in "41 Kadın 41 Hayat" sergisi ekimde açılacak Üstel kabinede değişiklik yaptı! 2026-2027 eğitim öğretim yılında 105 öğrenciye burs Hafta sonu hava nasıl olacak? (12-18 Eylül haftalık hava tahmin raporu) ABD'de enflasyon ağustosta beklentilere paralel geldi Akdeniz'de petrol kaynaklı deniz kirliliğine müdahale tatbikatı Elma ve taze fasulyeler imha edildi Larnaka Havalimanı'ndaki alarm durumu sona erdi Avrupa Komisyonu'ndan Kıbrıslı Türklere 34 milyon Euro destek Kıb-Tek hurda kabloları açık artırmayla satışa çıkaracak Bengihan "Halk zamlar altında inim inim inlerken, hükümet yandaşları için yine kesenin ağzını açtı” Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında Filipinler'deki yolcu feribotunda çıkan yangında ölü sayısı 35'e yükseldi Çavuşoğlu’ndan sendikalara mesaj “Alışkanlıklarını değiştirmelerini bekliyorduk” En son hava durumu tahminleri (12 Eylül 2026) Norveç Prensesi Astrid hayatını kaybetti Sezonun en büyük rallisinde ilk günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Eylül 2026) Dedektörle arama yaparken bin yıllık hazine buldu Polis Akademisi için 5 öğrenci seçilecek KÖDER'in "41 Kadın 41 Hayat" sergisi ekimde açılacak Üstel kabinede değişiklik yaptı! 2026-2027 eğitim öğretim yılında 105 öğrenciye burs Hafta sonu hava nasıl olacak? (12-18 Eylül haftalık hava tahmin raporu) ABD'de enflasyon ağustosta beklentilere paralel geldi Akdeniz'de petrol kaynaklı deniz kirliliğine müdahale tatbikatı Elma ve taze fasulyeler imha edildi Larnaka Havalimanı'ndaki alarm durumu sona erdi Avrupa Komisyonu'ndan Kıbrıslı Türklere 34 milyon Euro destek Kıb-Tek hurda kabloları açık artırmayla satışa çıkaracak Bengihan "Halk zamlar altında inim inim inlerken, hükümet yandaşları için yine kesenin ağzını açtı”
Dolar
Euro
Sterlin

“Asgari ücretin vergi dışı kalması yasal düzenleme ile güvence altına alınmalı”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
“Asgari ücretin vergi dışı kalması yasal düzenleme ile güvence altına alınmalı”
Reklam

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO), asgari ücretin vergi dışı kalmasının yasal düzenleme ile güvence altına alınması gerektiğini kaydetti.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, ülkede asgari ücretin ne kadar olacağının ciddi tartışmalara neden olduğu ifade edilerek, asgari ücretin vergi dışı olmasının yasalar ile güvenceye bağlanmasının da gündeme alınması ve böyle bir yasal düzenlemenin en erken zamanda Cumhuriyet Meclisi tarafından hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.

Enflasyonist ortam nedeniyle asgari ücretin tam bir yıl boyunca sabit kalmasının mümkün olamadığı ve yakın bir gelecekte de mümkün olmayacağı kaydedilen açıklamada, şöyle devam edildi:

“2022 yılı içinde yaşanan bu tür anomali ve tartışmalara baktığımız zaman, asgari ücretin ne olursa olsun ve yılda kaç kez belirlenirse belirlensin vergi dışı kalmasının sağlanması ve bu gelire denk geliri olanlardan vergi alınmaması için yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğu görülecektir.”

Mevcut durumda mali yıl içinde asgari ücrette yapılacak değişikliklerin vergi tartışmalarına neden olduğu ifade edilen açıklamada, asgari ücret alanların vergiden muaf tutulsa bile benzer seviyede geliri olanların vergi yükümlüğü ile karşı karşıya kalabildiği kaydedildi.

“Hükümetten beklentimiz, asgari ücret düzenlemesiyle birlikte asgari ücretin ve asgari ücret düzeyindeki gelirlerin vergiden tam anlamı ile muaf olmasını sağlayacak yasal düzenlemeleri ivedilikle Cumhuriyet Meclisi’ne sevk etmesidir” denilen açıklamada, böyle bir düzenlemenin bütün siyasi partiler tarafından destekleneceğine ve dar gelirli yurttaşların yaşamını az da olsa kolaylaştıracağına inanç belirtildi.

Benzer haberler

Featured
Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında 12 Eyl 2026 09:35 Filipinler'deki yolcu feribotunda çıkan yangında ölü sayısı 35'e yükseldi 12 Eyl 2026 09:22 Çavuşoğlu’ndan sendikalara mesaj “Alışkanlıklarını değiştirmelerini bekliyorduk” 12 Eyl 2026 08:38 En son hava durumu tahminleri (12 Eylül 2026) 12 Eyl 2026 08:03 Norveç Prensesi Astrid hayatını kaybetti 11 Eyl 2026 22:03 Sezonun en büyük rallisinde ilk günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi 11 Eyl 2026 21:59 Döviz piyasalarında günün son rakamları (11 Eylül 2026) 11 Eyl 2026 21:45 Dedektörle arama yaparken bin yıllık hazine buldu 11 Eyl 2026 21:38 Polis Akademisi için 5 öğrenci seçilecek 11 Eyl 2026 21:18