Artvin'de sel ve heyelan nedeniyle Camili'de mahsur kalan turistler helikopterlerle tahliye edildi

Voice Kıbrıs Haber
Artvin'in Borçka ilçesinde etkili olan yoğun yağışlara bağlı sel ve heyelanlar nedeniyle ulaşım sağlanamayan Camili Havzası'ndaki (Macahel) turizm işletmelerinde mahsur kalan turistler helikopterlerle tahliye edildi.
Kentin en önemli turizm merkezlerinden Türkiye'nin tek biyosfer rezerv alanı Camili Havzası kara yolunun, heyelan ve sel nedeniyle ulaşıma kapanması sonrası yolun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.
Bölgedeki turizm işletmelerinde kalan yerli ve yabancı 18 turistin tahliyesi için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün koordinesinde çalışma yürütüldü.
Turistler askeri helikopterlerle bölgeden alınarak Borçka ilçe merkezine getirildi.
İşlemlerin ardından turistler otobüslerle gidecekleri yerlere gönderildi.
Öte yandan yağışlar sonrasında elektrik iletim hatları ve trafolarda meydana gelen arızalar nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerinin giderilmesi için AFAD koordinesinde helikopterlerle bölgeye sevk edilen Artvin Çoruh EDAŞ ekipleri, arızaların giderilmesi için çalışma başlattı.
Benzer haberler
Featured
İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu
Gazimağusa'daki kazada motosiklet sürücü ağır yaralandı
Kıbrıs Rum basını, Holguin’in Kıbrıs’a gelişinin sağlık sebeplerinden ötürü ertelendiğini öne sürdü
Sanatçı Mine Okur’un “Arkaik Sezgi” baskı resim sergisi Ankara’da açıldı
Gemi faciasındaki 8'inci günde kayıp 15 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor
Nöbetçi eczaneler (6 Eylül 2026)
Bugün hava nasıl olacak? (6 Eylül 2026)
Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu
46 yaşındaki şahsın ölüm nedeni açıklandı!


