Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” Drenjanin "Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz" İki toplumlu “İklim Değişikliği ve Kıbrıs" paneli düzenleniyor KTÖS "KGS'de pedagojik skandal" İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman Milli Takım'ı kutladı “Onlarla gurur duyuyoruz” ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu Cumhurbaşkanı Erhürman, Holguin ile yarın görüşecek Diş sıkma sadece dişleri değil yaşam kalitesini de bozuyor Meteoroloji Dairesi Müdürü "El Nino Kıbrıs’ı dolaylı etkileyebilir" Nöbetçi Eczaneler (7 Haziran 2026) ABD'de festival alanına silahlı saldırı! Filistin Esirler Medya Ofisi "Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor" Ekvador'da yangın: Limandaki 35 tekne küle döndü Bugün hava nasıl olacak? (7 Haziran 2026) Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” Drenjanin "Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz" İki toplumlu “İklim Değişikliği ve Kıbrıs" paneli düzenleniyor KTÖS "KGS'de pedagojik skandal" İsrail ordusu balıkçı teknelerine ateş açtı, 15 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Erhürman Milli Takım'ı kutladı “Onlarla gurur duyuyoruz” ABD'de haziranın ilk günlerindeki aile içi cinayetler endişeye neden oldu Cumhurbaşkanı Erhürman, Holguin ile yarın görüşecek Diş sıkma sadece dişleri değil yaşam kalitesini de bozuyor Meteoroloji Dairesi Müdürü "El Nino Kıbrıs’ı dolaylı etkileyebilir" Nöbetçi Eczaneler (7 Haziran 2026) ABD'de festival alanına silahlı saldırı! Filistin Esirler Medya Ofisi "Cezaevi'ndeki esirlerin acıları tıbbi ihmal nedeniyle ağırlaşıyor" Ekvador'da yangın: Limandaki 35 tekne küle döndü Bugün hava nasıl olacak? (7 Haziran 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Artış makyajdan öte anlam taşımayacak"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"Artış makyajdan öte anlam taşımayacak"

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, hükümete, KDV ve fon indirimde somut adım atma çağrısında bulunarak, aksi halde zamlara karşı hayat pahalılığı artışının “makyajdan öte” anlam taşımayacağını kaydetti.

Özersay yazılı açıklamasında, zamlar nedeniyle dar gelirli vatandaşların daha da fakirleştiğini ifade ederek, temel ihtiyaç ürünlerinin vergi ve fonlarının geçici olarak sıfırlanması ve bunun raf fiyatlarına yansıması için denetim yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Zamlarla ilgili hükümete eleştirilerde bulunan Özersay, peşin KDV uygulamasının sona erdirilmesi ve enflasyon muhasebesine geçilmesi gerektiğine işaret etti.

Ekonominin kamu maaşlarından ibaret olmadığını ifade eden Özersay, kamu maaşlarına verilecek hayat pahalılığı artışının yasal bir zorunluluk olduğunu ama en geç iki ay içerisinde eriyeceğini ve anlamını yitireceğini kaydetti.

Zamlardan hayati oranda olumsuz etkilenen özel sektör çalışanları ve özellikle asgari ücretliler olduğunu ifade eden Özersay, bu nedenle maaş artışı düşüncesinden çok, “zamları nasıl önleyeceğim” düşüncesine odaklanmak gerektiğini belirtti.

Benzer haberler

Featured
Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var 2026-06-07 13:22:00 Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” 2026-06-07 13:03:00 Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor 2026-06-07 12:45:00 Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu 2026-06-07 12:38:00 Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” 2026-06-07 12:32:00 Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” 2026-06-07 12:25:00 Drenjanin "Türkiye’nin uluslararası hukuka saygı göstermesini bekliyoruz" 2026-06-07 12:15:00 İki toplumlu “İklim Değişikliği ve Kıbrıs" paneli düzenleniyor 2026-06-07 12:04:00 KTÖS "KGS'de pedagojik skandal" 2026-06-07 11:35:00