Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz” Neil Young Trump'a dava açtı Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ekim 2026) Melania Trump, Rusya ile Ukrayna arasındaki bölgesel ateşkesin başladığını duyurdu Dünya alarm veriyor: Sera gazları benzeri görülmemiş seviyelere ulaştı UNSEEN: The Athletes of Northern Cyprus belgeselinin fragmanı yayımlandı Borsa günü yatay seyirle tamamladı Güler “Kıbrıs Türk halkının güvenliği ülkemiz açısından vazgeçilmez öneme sahiptir” UBP 50 milletvekili adayını açıkladı Çeler “Siyasete güven hesap verebilirliğin hayata geçirilmesiyle mümkün olacak” Yeşil Hat üzerinden ticaret fırsatları ve işletmelere sağlanan destekler ele alındı DAÜ Rektörü Kılıç “Üniversitede hiçbir karar, siyasi talimatla alınmadı” Petrol ve gıda fiyatlarında küresel arz şokları enflasyonu yukarı yönlü baskılıyor Themistokleus “Kabul edelim; bizim taraf bitmek bilmeyen müzakere istiyor, GYÖ ve çözüm istemiyor…” UBP “Aday belirleme seçim ve sonuçları yasa, tüzük ve yönetmeliğe uygundur” CTP spor vizyonunu paylaştı Hristodulidis, Erhürman’la görüşmesini “çok iyi ve yapıcı” olarak nitelendirdi Nöbetçi eczaneler (27 Ekim 2026) Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta eski sendika yöneticileri ile buluştu Yunanistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle dokuz bölgede"Kırmızı alarm" ilan edildi Kamacıoğlu “Özel Sanayi Bölgesi oluşturma çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyoruz”
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"Artık böyle bir yönetime tahammül göstermemizi kimse beklemesin"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Artık böyle bir yönetime tahammül göstermemizi kimse beklemesin"
Reklam

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Sağlık Bakanı Ali Pilli'ye tepki gösterdi.

İncirli, "ikinci doz aşıların yapılması için hiçbir organizasyon yapılmamış, randevu vermek yerine bakan 'aşı olduğunuz saatte gelin' çağrısı yapmıştır. Kendini başarılı zanneden, gerçeklerden kopuk, sağlık krizini yönetemeyen, iş bilmez bir sağlık bakanlığı ile karşı karşıyayız. Artık böyle bir yönetime tahammül göstermemizi kimse beklemesin." dedi

İncirli'nin paylaşımı şu şekilde:

"Geçtiğimiz sonbahardan bu yana dünyanın her yerinden Covid-19’un varyantları ile ilgili haberler geliyor.

Virüslerin mutasyona uğraması bilim dünyasında bilinen bir gerçek olsa da yeni koronavirüsün mutasyona uğradıktan sonra nasıl bir seyir göstereceği içinde bulunduğumuz günlerin en önemli sorularından biridir. Yeni varyantların daha hızlı bulaştığını biliyoruz. Ocak ayı ile beraber ülkemizde salgının hızlanmış olması, hekimlerimizin hastalığın daha ağır seyrettiğine dair klinik gözlemleri varyant virüsün bizde de olduğunu günler öncesinden kuvvetli biçimde düşündürmüştür.

Özel bir üniversitemizin yaptığı varyant analiz sonuçları bu ihtimali fazlasıyla gözler önüne sermişken Sağlık Bakanı’nın konu ile ilgili uzun süre doyurucu açıklama yapmaması, iş ayyuka çıkınca alelacele bilgi vermesi en hafif ifadeyle aymazlıktır. Sağlık Bakanlığı varyant analizleri ve sonuçları ile ilgili topluma güncel ve şeffaf bilgi vermek zorundadır.

Günlerce ihtimaller üzerinden yorum yapan, hatta mutasyonla virüsün etkisinin azalacağına inanan ve bunu defalarca ifade etmiş olan bir bakan ne ile karşı karşıya olduğumuzun farkında olmaktan çok uzaktır. Aşıların yeni varyantlar üzerinde de etkili olduğu kabul ediliyor. Ülkemizdeki aşılama hızı ve yaygınlığı yetersizdir. Yaklaşık 40,000 insanımız aşılanmıştır. 40,000 yeni aşı gelmesi halinde sadece aşı olanların ikinci dozları yapılacak, yeni aşılama yapılamayacaktır.

Dahası ikinci doz aşıların yapılması için hiçbir organizasyon yapılmamış, randevu vermek yerine bakan “aşı olduğunuz saatte gelin” çağrısı yapmıştır. Kendini başarılı zanneden, gerçeklerden kopuk, sağlık krizini yönetemeyen, iş bilmez bir sağlık bakanlığı ile karşı karşıyayız. Artık böyle bir yönetime tahammül göstermemizi kimse beklemesin."

Voice of the Island

Benzer haberler

Coronavirüs
Güney Kıbrıs'ta da karantina zorunluluğu kaldırıldı 6 May 2023 17:36 Son iki haftada 58 pozitif vakaya rastlandı 26 Nis 2023 16:11 Güney Kıbrıs’ta 19 yaşındaki genç Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi 21 Nis 2023 10:16 "Covid-19'un endemiye dönüştüğüne dair bilimsel çalışmalar var” 18 Nis 2023 16:57 Güneyde Covid-19 4 can daha aldı! 31 Mar 2023 14:15 Son iki haftada 1 kişi covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti 29 Mar 2023 11:45 Güneyde 4 kişi daha hayatını kaybetti! 24 Mar 2023 10:56 Bir haftada 6 ölüm, bin 281 yeni vaka 17 Mar 2023 19:22 Güneyde bir haftada Covid-19 kaynaklı 5 ölüm 10 Mar 2023 19:20