Arpalık Şehitleri Ve Nalbantoğlu İçin Törenler Düzenlenecek

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk toplumuna önemli hizmetler veren; doktor, siyasetçi ve aydın kimliği ile öne çıkan Doktor Burhan Nalbantoğlu, ölümünün 35’inci yıldönümü olan 6 Şubat pazartesi günü Lefkoşa’daki kabri başında anılacak.
Arpalık köyünde 6 Şubat 1964’te Rum saldırılarında şehit düşen 5 Kıbrıslı Türk için de şehit edilişlerinin 53. yıldönümü olan Pazartesi günü tören düzenlenecek.
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği yayımladığı mesajda, 6 Şubat’ın, Arpalık şehitlerinin Türklük uğruna canlarını kaybedişlerinin 53’üncü yıldönümü olduğunu belirterek, şehitleri rahmet ve şükranla andı.
Dernek Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, “6 Şubat 1964’de Rumların Akritas Planı uyarınca Arpalık köyüne saldırmışlar ve köyü savunan Mücahitlerimizden 5 kahramanı şehit etmişlerdir.. 6 Şubat bizler için unutulmayacak diğer çok önemli günlerden biridir” dedi.
6 Şubat’ın 1980 tarihinde mukavemetçi, mücahit, siyasal ve sosyal tarihinde derin izler bırakan Dr. Burhan Nalbantoğlu’nun, da 37’nci ölüm yıldönümü olduğuna dikkat çeken Bayar, Nalbantoğlu’nun Kıbrıs Türk halkına ve Davasına büyük ve unutulmaz hizmetleri geçmiştir. Adeta bir nefer gibi çalışan, her yere koşan, dürüst, vatansever, yardımsever, mert ve cesur bir yürek taşıyordu. Ne yazık ki daha çok işler başaracak ve halkımıza ışık tutacak yaşta 55 yaşında beklenmedik bir anda aramızdan ayrıldı.” ifadelerini kullandı.
“İzci Lideri, öğretmen, çeşitli cemiyet, dernek kurucusu, kulak burun boğaz mütehassısı, TMT kurucusu, Serdar, Mücahit Komutanı, Temsilciler Meclisi Üyeliği, Genel Komite Üyeliği, TKP Kurucusu, Milletvekili ve Sağlık Bakanlığı kısa hayatına sığdırdıklarıdır” diyen Bayar, Nalbantoğlu’nun en büyük eserinin ise kendi adını taşıyan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi olduğunu kaydetti.
Benzer haberler
Featured
Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda finale kaldı
Endonezya'da 2 bine yakın kişi okullarda dağıtılan yemeklerden zehirlendi
Silivri açıklarındaki kazada batan geminin bulunduğu bölgedeki çalışmalar sürüyor
Köroğlu "Batı Nil Virüsü vakası çıkmasını beklemeyelim"
Üstel “Naaşların kimliklerinin belirlenmesi için DNA incelemelerinden yararlanılacak”
Nepal'deki selin ardından 10 gündür mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı
Güney'de her bin 700 öğrenciye, bir rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni düşüyor
Polis Lefkoşa-Gazimağusa ana yolunu kullanacak sürücüleri uyardı
Gemi kazasında hayatını kaybeden Elmas Demir'in cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi


