Arnavutluk'ta bir ilk: Yapay zeka bakan olarak atandı!

Voice Kıbrıs Haber
Arnavutluk'da yapay zeka tabanlı bir bakan kabineye girdi. Arnavutluk Başbakanı, yapay zekâ destekli Diella’yı Kamu İhalelerinden Sorumlu Bakan olarak atadı.
Arnavutluk Başbakanı Rama, dün yaptığı açıklamada, "Fiziksel olarak mevcut olmayan, ancak yapay zeka tarafından sanal olarak yaratılan ilk kabine üyesi olan Diella, Arnavutluk'u kamu ihalelerinin yüzde 100 yolsuzluktan arınmış bir ülke haline getirmeye yardımcı olacak." dedi.
Tiran'daki iktidardaki Sosyalist Parti konferansında dördüncü hükümetininkabinesi açıklayan Rama, e-Arnavutluk portalında geleneksel Arnavut kostümü giyen Diella'nın "kamu ihalelerinin hizmetkarı" olacağını söyledi.
Arnavutça'da Güneş anlamına gelen Diella, ocak ayından bu yana devletin e-Arnavutluk portalı üzerinden kullanıcılara danışmanlık hizmeti veriyordu. Diella, vatandaş hizmetlerinin yaklaşık yüzde 95'ine dijital olarak erişebilmeleri için yapmaları gereken bürokratik işlemlerin tamamında sesli komutlarla yardımcı oluyordu.
Benzer haberler
Dünya
ABD'de yemek festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı
Berlin saldırganı ölü olarak ele geçirildi
Darbe girişiminden tutuklandı, oğlu devlet başkanı adayı oldu
Fransa’da yıl başından bu yana yaklaşık 13 bin yangın çıktı
Türkiye İspanya'ya söndürme uçağı gönderdi
ABD saldırıları, İran misillemeleri durdurdu
Berlin'de araçla düzenlenen saldırının şüphelisi aranıyor
Pakistan, Çin'in teşvikiyle ABD ve İran arasında devreye girdi
Noul Tayfunu 715 binden fazla kişiyi yerinden etti


