Arjantin'de ekonomik kriz: Halk çöpten yemek topluyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Arjantin'de uygulanan sert kemer sıkma politikaları ve enflasyonun yüzde 250'nin üzerine çıkması ile yükselen gıda fiyatları halkı açlıkla karşı karşıya bıraktı. Arjantin'de açlıkla yüzleşen halk evlerine yiyecek götürebilmek için çöpten sebze ve meyve topluyor.
Arjantin, aşırı sağcı Javier Milei hükümetinin sert kemer sıkma politikalarıyla üç haneli enflasyonu düşürmeye çalışıyor.
Ülke son yılların en kötü ekonomik krizini yaşıyor ve bu kemer sıkma hamlesi maliyetleri artırarak insanları ekonomik olarak sıkıştırıyor.
Geçen yıl yayınlanan bir rapor, ülkede yoksulluk oranının yüzde 40'tan yüzde 60'a yükseldiğini gösteriyor.
Reuters'a göre ülke vatandaşları, marketlerin ve manavların arkasındaki çöp konteynerlerinden sofralarına götürebilecekleri yiyecek atıklarını topluyor.
Ülkenin defalarca böyle dönemlerden geçtiğini vurgulayan esnaf, ilk kez bu kadar fazla insanın evlerine yemek götürebilmek için çöpleri karıştırdığını ifade etti.
Milei, sosyal yardım programlarını düzene koymaya çalışırken, devlet harcamalarında acı kesintiler, kamu hizmetleri ve ulaşım gibi şeylere yönelik sübvansiyonlar dahil olmak üzere, krizle mücadele etmek için bazı sert önlemler uygulamaya koydu.
Hükümeti Aralık ayında pesoyu yüzde 50'nin üzerinde devalüe etti ve bu da enflasyonu daha da artırdı.
Arjantinlilerin sıkıntıyı hissetmesiyle birlikte fiyatlar, dolar bazında da yükselmeye başladı.
Toptancı pazarlarından alışveriş yapmaya çalışan 62 yaşındaki Ines Ambrosini, "Gıda fiyatlarının etkisi çok acımasız. Her şey çok paraya mal oluyor; yiyecekler, meyveler, sebzeler, etler, süt ürünleri. Bu pazarlara gelmek, cüzdanınıza biraz daha iyi bakmanıza yardımcı oluyor" diye konuştu.
Benzer haberler
Dünya
Avrupa'da can alan sıcakların nedeni belli oldu"Soğuk leke" her şeyi değiştirdi
Rusya, 2036'ya kadar Ay'da nükleer enerji santrali kurmayı planlıyor
Hollanda'da sıcak hava dalgası sebebiyle 8 bölgede "kırmızı kod" uyarısı verildi
Pekin'in en yüksek gökdelenine küçük uçak çarptı
Almanya'da 40 dereceyi aşması beklenen sıcaklıklar nedeniyle bazı bölgeler için uyarı yayımlandı
Avrupa, son 30 yılda dünya genelinde "en hızlı ısınmanın" yaşandığı bölge oldu
Paris'te aşırı sıcaklar nedeniyle kamusal alanda alkol yasağı başlıyor
Kanada'da yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu 3 kişi öldü
Avrupa'da rekor sıcaklıklar can alıyor: Ölü sayısı yüzleri buldu



