Arıtma ünitelerine ilişkin takvim değişti

Voice Kıbrıs Haber
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Güney Kıbrıs’a su sıkıntısını çözmesi için hibe ettiği arıtma ünitelerinin Haziran ayında devreye girmesi beklentisinin azaldığı, belirlenen takvimde gecikme yaşanmasının beklendiği belirtildi.
Politis gazetesi, arıtma ünitelerinin, Tarım Bakanı Maria Panayotu’nun “ünitelerin Haziran ayında devreye gireceği ve su dağıtımına başlayacağına” dair teminatlarına karşın gecikmelerin yaşanmasının beklendiğini, sürecin temmuz ayına sarktığını yazdı.
Habere göre, Su İşleri Dairesi Müdür Vekili Yorgos Kazancis, takvimde en az bir aylık gecikmenin yaşanacağını belirtirken yeni tarihin 22 Temmuz şeklinde güncellendiğini ifade etti.
Kazancis, hedefin ilk baştan itibaren arıtma ünitelerinin yerleştirilmesinin Haziran ayı sonuna veya Temmuz ayı başına kadar tamamlanması olduğunu ancak kendilerinin bu takvimin biraz gerisinde kaldıklarını söyledi.
Kazancis, bir soru üzerine 22 Temmuz itibarıyla su vermeye başlanmasının mümkün olacağını düşündüklerini de belirtti.
Benzer haberler
Featured
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi
Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026)
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü
Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak
Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı"
AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası
Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor
Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz"




