Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Creditwest Bank’ın “Kendimi Denemek İstiyorum” ve “Software Genius” staj programları tamamlandı Bagajında akvaryum ve şelale olan araba büyük ilgi topladı Uydu yarışında Zelenski'den iddialı çıkış "Sadece oturup Rusya'yı bekleyecek değiliz" Üstel "Güney Kıbrıs KKTC'nin kalkınmasını engelleme siyasetini sürdürüyor" Buzullar eridikçe dev balinalar Grönland sularına ilerliyor İran "Güney Pars bölgesinde 7,5 trilyon fit küp doğal gaz keşfedildi" Politis "Kıbrıs çözüm için önemli bir fırsatı kaçırma tehlikesinde" Işık Kitabevi 38. Kitap Fuarı çarşamba günü başlıyor Trafik kazaları bir can daha aldı: 36 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Amcaoğlu “Güzelyurt, KKTC’nin olmazsa olmazıdır” İsrailliler Limasol ve Baf’taki varlığını güçlendiriyor Taçoy "İktidar olmak bizim için amaç değil, ülkemize hizmet edebilmek adına bir araç” Erhürman “Son derece sakiniz. Girişimlerimiz, raporlamalarımız, temaslarımız yoğun biçimde devam ediyor” Pezeşkiyan "İran çökmedi, aksine güçlendi ve dünya bu direniş, dayanışma ve birlik karşısında şaşkınlığa uğradı" ABD Kara Kuvvetleri Bakanı Dan Driscoll istifaya hazırlanıyor AB’nin Kıbrıs sorununa katılımı “bumeranga dönüşüyor” Aşırı sürat yine ilk sırada: 26 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Maviş "Okullardaki rehber öğretmen münhal sayısı arttırılmalı" Görüşmelerde gözler 26 Ağustos’a çevrildi Üstel “Göç-Sis ve E-Vize uygulamasını hayata geçiriyoruz” Creditwest Bank’ın “Kendimi Denemek İstiyorum” ve “Software Genius” staj programları tamamlandı Bagajında akvaryum ve şelale olan araba büyük ilgi topladı Uydu yarışında Zelenski'den iddialı çıkış "Sadece oturup Rusya'yı bekleyecek değiliz" Üstel "Güney Kıbrıs KKTC'nin kalkınmasını engelleme siyasetini sürdürüyor" Buzullar eridikçe dev balinalar Grönland sularına ilerliyor İran "Güney Pars bölgesinde 7,5 trilyon fit küp doğal gaz keşfedildi" Politis "Kıbrıs çözüm için önemli bir fırsatı kaçırma tehlikesinde" Işık Kitabevi 38. Kitap Fuarı çarşamba günü başlıyor Trafik kazaları bir can daha aldı: 36 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Amcaoğlu “Güzelyurt, KKTC’nin olmazsa olmazıdır” İsrailliler Limasol ve Baf’taki varlığını güçlendiriyor Taçoy "İktidar olmak bizim için amaç değil, ülkemize hizmet edebilmek adına bir araç” Erhürman “Son derece sakiniz. Girişimlerimiz, raporlamalarımız, temaslarımız yoğun biçimde devam ediyor” Pezeşkiyan "İran çökmedi, aksine güçlendi ve dünya bu direniş, dayanışma ve birlik karşısında şaşkınlığa uğradı" ABD Kara Kuvvetleri Bakanı Dan Driscoll istifaya hazırlanıyor AB’nin Kıbrıs sorununa katılımı “bumeranga dönüşüyor” Aşırı sürat yine ilk sırada: 26 araç trafikten men edildi, 1 sürücü tutuklandı Maviş "Okullardaki rehber öğretmen münhal sayısı arttırılmalı" Görüşmelerde gözler 26 Ağustos’a çevrildi Üstel “Göç-Sis ve E-Vize uygulamasını hayata geçiriyoruz”
Dolar
Euro
Sterlin

Arıklı "Bürokratik engellerin aşılmasında sorunlar yaşanıyor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Arıklı "Bürokratik engellerin aşılmasında sorunlar yaşanıyor"
Reklam

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu güncel konuşmalarla bugünkü toplantısını tamamladı

ÇAĞATAY: “HALKIN EKONOMİK KONULARDA HÜKÜMETE GÜVENİ KALMADI”

HP Milletvekili Erek Çağatay da, “Ülke ekonomisi” ile ilgili güncel konuşma yaptı. Çağatay, Kıbrıs Türk halkının kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi istediğini ifade ederek, ülke ekonomisinin bugün pandemiden dolayı da sıkıntılı olduğunu, bu yüzden hükümetin, ülkenin bu krizden çıkış konusunda ileriye yönelik ekonomik planlar yapmasının elzem olduğunu söyledi.

Çağatay, hükümetin günü kurtarmak adına çalışmalar yaptığını ifade ederek, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar yanında esnafın yaşadığı sıkıntılar ile işsizliğin artması ve borçların ödenmesinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Çağatay, halkın hükümete ekonomik konularda güveni kalmadığını ifade ederek, artık ekonomide yeni bir politika ve yeni bir vizyona ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Ülke ekonomisine yönelik değerlendirmelerde bulunan Çağatay, ülkenin teknolojik altyapısının tamamlanması ve e-devlet projesinin de hayata geçmesinin önemine vurgu yaptı.

ÇELER:”EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN ADIMLAR ATILMALI”

TDP Milletvekili Zeki Çeler de, “Çalışma Bakanlığı ve oynanan oyunlar” başlıklı konuşmasında, Çalışma Bakanı Koral Çağman ve partisi DP yanında hükümetin  yasa önerisi geri çekilmedikçe sendikalaşmayı engelleyen, bitiren taraf olmaktan kaçamayacağını ifade etti.

Çeler, hükümete eleştirilerde bulunarak, ekonomiyi düzeltmek için adımlar atılması gerektiğini, yasalara uyulmasının şart olduğunu ifade etti. Hükümete Türkiye ve halka “dürüst” olma çağrısında bulunan Çeler, ülke gerçeklerini daha detaylı anlatmasını istedi.

Çeler, Türkiye Cumhuriyeti’nin de bu ülkede nasıl yer alacağını iyi düşünmesi gerektiğini ifade ederek, toplumun artık tahammülü kalmadığını söyledi.

Çağman’a, toplu iş sözleşmesi ve sendikalaşmayı engelleyen yasayı geri çekme çağrısında bulunan Çeler, halka da sandığa giderken “dört göz açma” çağrısında bulundu.

ARIKLI: “BÜROKRATİK ENGELLERİN AŞILMASINDA SORUNLAR YAŞANIYOR”

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı da, ekonomi konusunda yapılan konuşmalara işaret ederek, pandemi döneminde tüm dünyada ekonomik kriz yaşandığını, ancak KKTC’nin durumunun farklı olduğunu, kendi para politikasını yönetemediğini kuramadığını ifade etti.

Yüksek öğretim ve turizmin durmasıyla ekonominin de durduğunu ifade eden Arıklı, KKTC diğer ülkelerle karşılaştırılırken, tüm bunların göz önünde bulundurulması gerektiğini anlattı.

Arıklı, ekonomiye yönelik atılan adımlar ile sanayi ve üretimi artıracak çalışmaları anlatarak, altyapının güçlendirilmesi ve girdi maliyetlerinin düşürülmesi gibi konulara değindi. Yasaların çıkarıldığını ancak bürokratik engellerin aşılmasında sorunlar yaşandığını ifade eden Arıklı, verilen destekleri de dile getirdi.

ULUÇAY:” MECLİS KÜRSÜSÜNDEN YAPTIĞIMIZ KONUŞMALAR DİKKATE ALINMADI”

CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay da, “Pandemi ve ekonomi” ile ilgili konuşmasında, bugün gündem dışı konuşmaların son günü olduğunu ifade ederek, Meclis kürsüsünden birçok konuda konuşma yaptıklarını ancak dikkate alınmadığını gördüklerini kaydetti.

Hayat pahalılığı konusunda yaşanan tartışmalar ve gelişmeleri örnek gösteren Uluçay, toplu iş sözleşmesi konusunda yaşananların da bakanın istifasına varan olayları beraberinde getirdiğini belirtti.

Bu durumun ülkeye zaman kaybettirdiğini, pandeminin getirdiği olumsuz koşulların aşılmasında gösterilen mücadelenin zarar görmesine sebep olduğunu ifade eden Uluçay, bu zor süreçler içinde ekonomik gelişmelerin sağlanması ve ülke ekonomisinin geleceğine yönelik adımları hep birlikte atmaları gerektiğini kaydetti.

Uluçay, ülkede her kesimin hükümetten ekonomiye odaklanmasını beklediğini ifade ederek, bakan istifası, hayat pahalılığı, Meclise getirilen bazı yasalar, belediyelerdeki elektrik kesintileri gibi konuların ülkede moralleri bozduğunu, bu sıkıntının aşılması gerektiğini, bu görüntünün iyi bir görüntü olmadığını söyledi.

Meclis Genel Kurulu  bir sonraki birleşimi 28 Haziran Pazartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirecek.

Voice Kıbrıs Haber

Benzer haberler

Featured
Creditwest Bank’ın “Kendimi Denemek İstiyorum” ve “Software Genius” staj programları tamamlandı 23 Ağu 2026 20:01 Bagajında akvaryum ve şelale olan araba büyük ilgi topladı 23 Ağu 2026 19:53 Uydu yarışında Zelenski'den iddialı çıkış "Sadece oturup Rusya'yı bekleyecek değiliz" 23 Ağu 2026 19:46 Üstel "Güney Kıbrıs KKTC'nin kalkınmasını engelleme siyasetini sürdürüyor" 23 Ağu 2026 19:40 Buzullar eridikçe dev balinalar Grönland sularına ilerliyor 23 Ağu 2026 18:49 İran "Güney Pars bölgesinde 7,5 trilyon fit küp doğal gaz keşfedildi" 23 Ağu 2026 18:17 Politis "Kıbrıs çözüm için önemli bir fırsatı kaçırma tehlikesinde" 23 Ağu 2026 18:14 Işık Kitabevi 38. Kitap Fuarı çarşamba günü başlıyor 23 Ağu 2026 18:10 Trafik kazaları bir can daha aldı: 36 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! 23 Ağu 2026 15:32