Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü İspanya'da müze soygunu: 3 bin yıllık paha biçilemez altın hazine dört dakikada çalındı İran "ABD kötülük yapmaya başlarsa, tarihe geçecek bir karşılık veririz" İngiltere'deki siber saldırıda 8,7 milyon müşterinin verilerine erişildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ağustos 2026) Üstel “Bir çocuk futbol kampı bile dedef oluyorsa, ciddi bir zihniyet sorunu var” "Bosna Kasabı" olarak bilinen savaş suçlusu Ratko Mladic öldü Letymbiotis "Bir devletin yapması gerektiğini yapıyoruz" ECB tutanaklarında yeni faiz artışı olasılığı vurgulandı Fiber Optik Ek Protokolü Komitede onaylanarak, Genel Kurul’a sevk edildi Öztürkler “İki seçimin 6 Aralık’ta yapılmasına yönelik öneri Meclis'e geldi" Üstel "Kayıpların akıbetini ortaya çıkarmak tarihi sorumluluğumuzdur" Çin Halk Cumhuriyeti'nden KŞK'ya bağış YSK ve İlçe Seçim Kurullarının oluşumu açıklandı Karakum'da ani ölüm: Denizde yüzdüğü sırada hayatını kaybetti! AJet'ten yurt dışı bağlantılı uçuşlarda indirim kampanyası Sivil Toplum İstişare Mekanizması Yönlendirme Komitesi Kıbrıslı Rum üyeleri açıklandı Araçta bırakılan çakmak yangına neden oldu Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit Devlet Töreni ile defnedilecek Yürüdüğü sırada rahatsızlanan şahıs hayatını kaybetti! Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü İspanya'da müze soygunu: 3 bin yıllık paha biçilemez altın hazine dört dakikada çalındı İran "ABD kötülük yapmaya başlarsa, tarihe geçecek bir karşılık veririz" İngiltere'deki siber saldırıda 8,7 milyon müşterinin verilerine erişildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ağustos 2026) Üstel “Bir çocuk futbol kampı bile dedef oluyorsa, ciddi bir zihniyet sorunu var” "Bosna Kasabı" olarak bilinen savaş suçlusu Ratko Mladic öldü Letymbiotis "Bir devletin yapması gerektiğini yapıyoruz" ECB tutanaklarında yeni faiz artışı olasılığı vurgulandı Fiber Optik Ek Protokolü Komitede onaylanarak, Genel Kurul’a sevk edildi Öztürkler “İki seçimin 6 Aralık’ta yapılmasına yönelik öneri Meclis'e geldi" Üstel "Kayıpların akıbetini ortaya çıkarmak tarihi sorumluluğumuzdur" Çin Halk Cumhuriyeti'nden KŞK'ya bağış YSK ve İlçe Seçim Kurullarının oluşumu açıklandı Karakum'da ani ölüm: Denizde yüzdüğü sırada hayatını kaybetti! AJet'ten yurt dışı bağlantılı uçuşlarda indirim kampanyası Sivil Toplum İstişare Mekanizması Yönlendirme Komitesi Kıbrıslı Rum üyeleri açıklandı Araçta bırakılan çakmak yangına neden oldu Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit Devlet Töreni ile defnedilecek Yürüdüğü sırada rahatsızlanan şahıs hayatını kaybetti!
Dolar
Euro
Sterlin

“Ara bölgede tırmanan ihlaller ciddi bir krizi gündeme getirebilir”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
“Ara bölgede tırmanan ihlaller ciddi bir krizi gündeme getirebilir”
Reklam

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis’in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’e “Ankara’ya müdahale etmesi” talebini içeren bir mektup gönderdiği bildirildi.

Fileleftheros “Ankara’ya Müdahale istedi… Başkan’ın Guterres’e Mektubunu Açıklıyoruz” başlıklı manşet haberinde Hristoduldisi’in Genel Sekreter Guterres’e gönderdiği 22 Aralık 2023 tarihli mektupta Pile ve Ay. Demet’te ara bölgede Türk askeri tarafından, öne sürdüğü “ihlallerin tırmandığını” savunarak “ciddi bir krizi gündeme getirebileceği” gerekçesiyle bunlara son verilmesi için Ankara’ya müdahale etmesi talebinde bulunduğunu yazdı.

Mektubun içeriğine yer veren gazeteye göre Hristodulidis Pile, Ay. Demet (Metehan), Wayne’s Keep mezarlığı, Akyar, Gayretköy, Çetinkaya, Ledra Palace’ın Batısı, Burhan Tan sokak ve Pile platosundaki TK15 olarak anılan askerî gözlem noktasını teker teker sıraladı.

Hristodulidis, “Türk Kuvvetleri tarafından tırmandırılan bu ihlallerin ciddi bir krize yol açabileceğinden çok endişeliyim. Orta Doğu’da savaş yıkımı yaşanan bir dönemde Kıbrıs’ta barış ve istikrarın korunması çok daha büyük önem kazanıyor” ifadesine yer verdi ve müzakerelerin yeniden başlamasını kolaylaştırmak için yeni şahsî temsilcisini ilan etmesi arifesinde “sahadaki durumun buna katkı koyması gerektiği” görüşünü ortaya koydu.

Nikos Hristodulidis “Bu nedenle sizi bu konuyu, ­bütün tarafların yeni BM temsilci ile özlü şekilde müzakere masasına oturma yöntemi bulabilmesi için, Ankara’ya sükûnet ve itidal gereğini yineleyerek göğüslemeye çağırıyorum” ifadesine yer verdi.

Hristodulidis yapıldığını öne sürdüğü “ihlallerin” beklenmekte olan Genel Sekreter raporunda BM tarafından kaydedilmesinin ve Türkiye ile olan temaslarında, ara bölge statüsüne saygı göstermesi ve statünün önceki halinde kalmasını sağlama çağrısı yapmasının “önemli olduğunu” savundu

Benzer haberler

Featured
Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü 27 Ağu 2026 22:04 İspanya'da müze soygunu: 3 bin yıllık paha biçilemez altın hazine dört dakikada çalındı 27 Ağu 2026 21:59 İran "ABD kötülük yapmaya başlarsa, tarihe geçecek bir karşılık veririz" 27 Ağu 2026 21:51 İngiltere'deki siber saldırıda 8,7 milyon müşterinin verilerine erişildi 27 Ağu 2026 21:45 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ağustos 2026) 27 Ağu 2026 21:30 Üstel “Bir çocuk futbol kampı bile dedef oluyorsa, ciddi bir zihniyet sorunu var” 27 Ağu 2026 21:21 "Bosna Kasabı" olarak bilinen savaş suçlusu Ratko Mladic öldü 27 Ağu 2026 20:16 Letymbiotis "Bir devletin yapması gerektiğini yapıyoruz" 27 Ağu 2026 20:07 ECB tutanaklarında yeni faiz artışı olasılığı vurgulandı 27 Ağu 2026 20:03