Ara bölgede Malas'tan Türk açılımı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Stavros Malas Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk gençlerle bir araya geldi.
Voice of the Island - Kyriacos Kiliaris Fotoğraflar: Mete Azizoğlu
Akel tarafından desteklenen Bağımsız, Kıbrıslı Rum Başkan adayı Stavros Malas, dün akşam Dayanışma Evi'nde Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk gençlerle bir araya geldi.
Toplantıya Malas’ı destekleyen Kıbrıs Üniversitesi Türk ve Orta Doğu Bölümü Profesör Dr. Niyazi Kızılyürek da katıldı.
Malas, toplantıda gelecek nesillerin geleceğiyle ilgili vizyonunu ortaya koydu.
Malas gençlere konuşurken “gelecek nesiller mevcut bölünmüşlüğün statükosunun nasıl devrilebileceği konusunda önemli kararlar almak zorunda kalacak” dedi.
Yeniden yaklaşma politikasıyla ilgili önerilerini sunan Malas, Başkan seçilmesi durumunda iki toplumun daha önce vardığı uzlaşıların ve Guterres çerçevesinde müzakerelerin yeniden başlayabilmesi için gerekli adımları atacağını söyledi.
Toplantıya katılan Dr. Niyazi Kızılyürek, “Bugün Kıbrıs için tarihi bir gündür. Kıbrıs Cumhuriyeti başkanlık adayı seçim öncesi kampanyası çerçevesinde ilk defa Kıbrıslı Türklere, Kıbrıslı Türk gençlere hitap ediyor” yorumu yaptı.
Kızılyürek bunun gibi hamlelerin iki tarafa da önemli mesaj gönderdiğini söyledi.
Benzer haberler
Featured
Yeni rapora göre İngiltere Avrupa Birliği'ne hızlı giriş yapabilir
Fransa'da süpermarketlere siber saldırı: Sıcaklıklara müdahale edildi, donmuş ürünler bozuldu
Kunduzun kemirdiği kablolar nedeniyle 1600 hane elektriksiz kaldı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (12 Ekim 2026)
Euro-Med "Gazze'de 3 yıllık soykırımda 10 binden fazla çocuk uzuv kaybı yaşadı"
Cumhurbaşkanı Erhürman’ın Ankara programı ertelendi
“Kıbrıs’ta Osmanlı İzleri” Fotoğraf Sergisi açılıyor
KTEZO, Sosyal Hizmetler Dairesi ve Merkezi Cezaevi işbirliğinde cezaevinde mesleki eğitim programı başlıyor
“Türk Dünyası Diyalogları: Ortak Gelecek Ortak Vizyon Paneli” Lefkoşa'da yapıldı



