Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında" Garibabadi "Trump'ın Hürmüz Boğazı'na ilişkin yanılgısı yakında düzeltilecek" Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) "Virüs olağanüstü bir hızla yayılıyor" El Nino'nun rekor kıracak şiddete ulaşma olasılığı yüksek Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Ağustos 2026) Trump, Hürmüz Boğazı'nı "ABD toprağı" olarak gösteren bir görsel paylaştı İngiltere’deki şiddetli kuraklık uydu görüntülerine yansıdı Öztürkler “KKTC’nin demokrasisi, huzuru ve güvenliği tercih nedenidir” Tüketiciler Derneği, Sağlık Bakanlığı’nı tütün yasasını kumarhanelerde uygulamaya çağırdı “Mağusa Baykal Tüneli” belgeselinin lansmanı yapıldı Özdenefe "Abi siyaseti değil, ülkeyi yönetecek ciddiyet lazım" Yüzyılın tutulması geliyor: Gündüz tam 6 dakika boyunca geceye dönecek Borsa günü yatay seyirle kapattı Hasipoğlu "Öneri Cumhuriyet Meclisi'nin ilk olağanüstü oturumunda gündeme gelebilecek" “Seçim ve Halkoylaması (Değişiklik) Yasa Önerisi” komitede bir kez daha onaylandı Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası YÖDiD'den TC üniversitelerine yerleşen öğrencilere başvuru süreci hakkında bilgi Serdaroğlu “Okullarımızda güvenlik taşerona bırakılamaz” YÖDAK "Kontenjanlar yüzde 5,85 arttı, yerleşen aday sayısı yüzde 0,28 azaldı" CTP "Seçim arifesinde siyasi hesaplaşmanın parçası olmayacağız" Üstel "Ülke nüfusu 500 bin civarında"
Dolar
Euro
Sterlin

Apple kodları açığa çıktı, işinden oldu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Apple kodları açığa çıktı, işinden oldu
Reklam

Apple'da çalışan bir mühendis, kızının iPhone X'in görüntülerini cihaz piyasaya sürülmeden önce internette paylaşmasının ardından işini kaybetti.

Brooke Peterson olayın "masum bir hata" olduğunu söyledi. Peterson, Eylül ayında Apple kampüsünde babasıyla öğle yemeği için buluştuğunda son model iPhone X cihazının videosunu çekip YouTube'da yayınlamıştı. Apple'ı izleyen teknoloji haber siteleri ve blogcularının bunu fark etmesinin ardından video pek çok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Peterson, babasının Apple kampüsünde film çekilmesini yasaklayan katı kuralları nedeniyle kovulduğunu söyledi. Apple, mühendisin kovulup kovulmadığı hakkında bir açıklama ya da konuyla ilgili bir yorum yapmadı. Peterson, Apple'ın kendisinden videoyu kaldırmasını istediğini ve video yüzünden babasının işinden kovulduğunu söylediğini dile getirdi.

Apple kodları da açığa çıktı

Videoda babasıyla öğle yemeği için buluşan Peterson iPhone X'i denerken görülüyor. Videoyla ayrıca sadece Apple personeline ait kodlar ve henüz piyasaya sürülmemiş Apple cihazları için kod isimleri de açığa çıktı. Peterson "Sonuçta Apple için çalışıyorsanız ne kadar iyi olduğunuzun bir önemi yok. Eğer kuralı ihlal ederseniz hoşgörüleri hiç yok. Apple babamı gerçekten seviyordu. Buna rağmen onu kovdular. Çünkü kuralları çiğnedi" dedi. Peterson "Bu masum bir hataydı ve babam özür diliyor" diye ekledi. Baba Peterson'un Apple şirketinde dört yıldır radyo frekansları ve kablosuz teknolojilerde çalıştığı tahmin ediliyor. Peterson Apple'a kızgın olmadıklarını söyledi ve babası için her şeyin iyi olacağını ekledi.

Benzer haberler

Teknoloji
Rusya'dan Google, Telegram ve Microsoft'a para cezası 18 Ağu 2026 18:20 Claude yapay zekası metinlere gizli filigran ekleyecek 18 Ağu 2026 09:36 Meta bu davayı kaybederse, Instagram ve Facebook sonsuza dek değişebilir 17 Ağu 2026 09:38 Yapay zekaya emanet edilen mağaza, beş ayda zarar rekoru kırdı 15 Ağu 2026 13:15 ABD'de siber güvenlikte yeni dönem: Özel şirketlere hack yetkisi verildi 14 Ağu 2026 09:43 Meta 16 yaş altı kullanıcılara ait 756 bin sosyal medya hesabını kapattı 13 Ağu 2026 19:18 Telefonları kendi kendine yönlendiren yapay zeka geliyor 13 Ağu 2026 10:49 Spotify müzisyen profillerine "Yapay Zeka" rozeti getiriyor 12 Ağu 2026 09:29 YouTube para kazanma şartlarını zorlaştırıyor 11 Ağu 2026 19:00