Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
"Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor” "Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor Yunanistan'da art arda depremler Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" Karaoğulları "Artık istifa edin" Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı Alaniçi, Girne, Hamitköy, Gaziveren ve Ziyamet'te yangın! Bariyerlere çarpan araç takla attı! Muammer Moran hayatını kaybetti! Kiprianu “Matematiksel kesinlikle nihai taksime sürükleniyoruz” Küresel piyasalar önümüzdeki hafta ABD'de açıklanacak enflasyon verisi ve ECB'nin faiz kararına odaklandı Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde üç yasa tasarısı var Çavuş “Koordineli ve zamanında müdahaleyle Taşkent'teki yangın hızlıca kontrol altına alındı” Güney Kıbrıs ile Fransa arasındaki SOFA anlaşması yarın imzalanıyor Hürmüz Boğazı'nda savaşın 100 gününün bilançosu belli oldu Basat “Yangın hayvanların bulunduğu alana 3 metre kala kontrol altına alındı” Alithia “Hristodulidis fırsat önündeyken fırsat penceresi umuyor”
Dolar
Euro
Sterlin

Apostolos Andreas Manastırı için ihale

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Apostolos Andreas Manastırı için ihale

“Aşşa” (Paşaköy) ve “Afanya” (Gaziköy) köylerinde bulunan kiliselerin bakım-onarım çalışmalarına Eylül ayı içerisinde başlanması bekleniyor.

Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler,  Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Rum Eş Başkanı Takis Hacidimitriu’nun, Kıbrıs Haber Ajansı’na (KİPE), konu hakkında yapmış olduğu açıklamalara yer verdiler. Habere göre Hacıdimitriu, “Aşşa’”da (Paşaköy) bulunan “Panayias” Kilisesi ve “Afanya’”da ki (Gaziköy) “Ay.Artemonas” Kilisesi’ndeki bakım-onarım çalışmalarının Eylül ayı içerisinde başlamasının beklendiğini ifade etti. Hacıdimitiriu açıklamasında Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyon çalışmalarının 2. ve 3.aşamaları için ihalelere yakında çıkılacağını da belirtti. Paşaköy ve Gaziköy’deki kiliselerin bakım-onarım çalışmalarına ilişkin ihalelerin onaylandığını belirten Hacıdimitriu, bunların, eski ve önemli kiliseler olduğuna da dikkati çekti. Hacıdimitriu, çalışmalar için AB’den,  “Panayia” Kilisesi için 200 bin Euro, “Ay.Artemonas” Kilisesi için ise 270-280 bin Euro finanse edileceğini söyledi. Bu tür çalışmaların tamamlanması için rutin olarak 8-10 aya gereksinim olduğunu söyleyen Hacıdimitriu, Apostolos Andreas Manastırı’nın 2.ve 3. Aşamalarına ilişkin olarak ise, bunların, ortaçağa ait şapel, yan binaların desteklenmesi ve çevresel alanın düzenlenmesiyle ilgili olduğunu belirtti. Öte yandan Politis gazetesi, “Aşşa” (Paşaköy) bölgesindeki “Panayias” Kilisesi ve “Afanya’”ya bağlı Ornithi (Ekmekçiler) bölgesindeki “Ay. Artemonas” Kilisesi’ndeki bakım çalışmalarının Eylül ayında başlaması için her şeyin hazır olduğunu yazdı. Gazete elde ettiği bilgilere dayanarak beklenmedik bir şey olmaması durumunda çalışmaların Eylül ayında başlayacağını, Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin ise, son prosedürel düzenlemelerin çözümlenmesi için Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile sürekli temas halinde olduğunu da belirtti. Kaynak:TAK

Benzer haberler

Featured
"Yapay zekayı durdurma" çağrılarına yenileri ekleniyor 2026-06-07 20:46:00 Yunanistan'da art arda depremler 2026-06-07 20:39:00 Ada, İzmir'de rekorunu geliştirdi ve Dünya barajına biraz daha yaklaştı 2026-06-07 20:33:00 Hristoulidis "Holguin görüşmesinden sonuç bekliyorum" 2026-06-07 20:10:00 Karaoğulları "Artık istifa edin" 2026-06-07 19:46:00 Dördüncü Geleneksel Polis Halk Koşusu yapıldı 2026-06-07 19:40:00 ESPA,  yasa önerisinin geri çekilmesini talep etti 2026-06-07 19:33:00 Amcaoğlu "Türkiye ile et ve tırnak misali çalışmalarımıza devam edeceğiz” 2026-06-07 18:17:00 Trafik denetimleri: Bir günde 47 araç trafikten men edildi, beş sürücü de tutuklandı 2026-06-07 18:11:00