AP Kıbrıs Ofisi, KTOEÖS ve KTÖS ile iş birliği toplantısı yaptı

Voice Kıbrıs Haber
Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) arasında iş birliği toplantısı yapıldı.
KTOEÖS ve KTÖS’ün ortak açıklamasına göre, AB Evi'ndeki toplantıda Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi Başkanı Thea Pieridou, Halkla İlişkiler Sorumlusu Evangelos Vasileiou ve Halkla İlişkiler Asistanı Nektarios Nicolaides yer aldı.
Açıklamaya göre, toplantıda, iki toplumu yakınlaştırıcı öğretmen ve öğrenci programlarının geliştirilmesi, Euroscola programlarının devamlılığının ve artırılmasının sağlanması konuları ele alındı. Avrupa Parlamentosu Kıbrıs Ofisi'nin, bu yöndeki çalışmaların güçlendirilmesi ve iş birliğinin sürdürüleceği taahhüdünde bulunduğu belirtildi.
Öğretmen sendikaları da, eğitim alanındaki bu ortak çalışmaların, öğrencilerin Avrupa değerleriyle buluşmasına, barışa ve iki toplum arasındaki yakınlaşmaya önemli katkılar sunacağını vurguladı.
Benzer haberler
Featured
SOS Çocukköyü Derneği’nden yeni akademik yıl öncesi bağış kampanyası
Tuzla Panayırı, 28-30 Ağustos tarihleri arasında düzenleniyor
DAÜ'den eğitim desteği paketi
ABD'de Titanik'ten çıkarılan 100'den fazla eserin açık artırmayla satışı durduruldu
Güney Kıbrıs'ta 2026’da yıllık enflasyonun yüzde 4’e çıkacağı öngörülüyor
Brent petrol fiyatları güne 85,86 dolardan başladı
Kayseri'de deprem
Girne Belediyesi’nin İlk ve Orta Eğitim Bursu için başvurular başladı
Liderler görüşmesinde görüş birlikleri ve metodoloji konusunda ortak zemin aranacak


