Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" Cuma günü bazı bölgeler 3 saat elektriksiz kalacak Cuma ve Cumartesi sağanak yağmur bekleniyor CTP Gençlik Örgütü Başkanılığına yeniden İsmail Barbaros seçildi Önündeki araca çarpıp 1 kişinin yaralanmasına neden olan alkollü sürücü, kaçmaya çalışırken yakalandı PGM "Suçta Kontrolsüz artış iddiaları gerçeği yansıtmıyor, güvenlik tablosu verilerle değerlendirilmeli" Çeler "Halkın güveni ortaya konulan politikalarla kazanılmalı" Turizme 36 Milyon TL hibe desteği veriliyor Kaza yapan 17 yaşındaki alkollü sürücü tutuklandı! Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın dokunulmazlık dosyaları TBMM'de Güzelyurt-Lefkoşa ana yolunda kaza: 1'i ağır 3 kişi yaralandı! Nöbetçi eczaneler (12 Ağustos 2026) CTP ile KTÖS bir araya geldi “Çocuklarımız bizim en kıymetlilerimizdir” İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor Sterlin 67 TL'ye yaklaştı Yılın Kadın Girişimcileri Ödülleri için ilk jüri toplantısı yapıldı Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti Kişi “Ekonomideki temel yol haritamızı bu ay içerisinde paylaşacağız” Hasipoğlu “Sıcaklar devam ederse açık alanda çalıştırılmama uygulaması uzatılabilir" Cuma günü bazı bölgeler 3 saat elektriksiz kalacak Cuma ve Cumartesi sağanak yağmur bekleniyor CTP Gençlik Örgütü Başkanılığına yeniden İsmail Barbaros seçildi Önündeki araca çarpıp 1 kişinin yaralanmasına neden olan alkollü sürücü, kaçmaya çalışırken yakalandı PGM "Suçta Kontrolsüz artış iddiaları gerçeği yansıtmıyor, güvenlik tablosu verilerle değerlendirilmeli" Çeler "Halkın güveni ortaya konulan politikalarla kazanılmalı" Turizme 36 Milyon TL hibe desteği veriliyor Kaza yapan 17 yaşındaki alkollü sürücü tutuklandı! Özgür Özel ve Veli Ağbaba’nın dokunulmazlık dosyaları TBMM'de Güzelyurt-Lefkoşa ana yolunda kaza: 1'i ağır 3 kişi yaralandı! Nöbetçi eczaneler (12 Ağustos 2026) CTP ile KTÖS bir araya geldi “Çocuklarımız bizim en kıymetlilerimizdir”
Dolar
Euro
Sterlin

Antartika'da UFO keşfedildi!

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Antartika'da UFO keşfedildi!

Google Maps kullanıcıları yaptıkları koordinat çalışmalarında Antarktika'da kayaların içinde gizemli dairesel cisim keşfetti.

Google Maps kullanıcıları, Antarktika’da kayaların arasında gizlenmiş gibi görünen dairesel bir yapı tespit etti. UFO’ya benzetilen bu cisim, kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Söz konusu yapı, 66°16'24.5"S 100°59'03.5"E koordinatlarında, Antarktika kıyısına yaklaşık 90 mil mesafede, Mill Adası yakınlarında bulunuyor. Ayrıca Polonya’ya ait A. B. Dobrowolski Araştırma Üssü’ne yalnızca 6 mil (9,5 kilometre) uzaklıkta yer alıyor.

UFO meraklısı Scott C. Waring, görüntülere dikkat çekerek, “Hâlâ orada! Kurtarılamayacak kadar zor mu, yoksa hâlâ kullanılıyor mu?” ifadelerini kullandı. Waring’in YouTube’da paylaştığı video, tartışmaları yeniden alevlendirdi.

BAŞKA İDDİALARDA ORTAYA ATILDI

Cismin kenarındaki ince çizgi, popüler kültürdeki klasik UFO tasvirlerini anımsatıyor. Tamamen siyah renkteki yapının çevredeki kar ve kayalarla kontrast oluşturması da dikkat çekiyor. Reddit’te daha önce paylaşılan görüntülerde kullanıcılar yapıyı “hava balonu”, “Nazi üssü” ya da “eriyen göl suyu” olarak yorumlamıştı. BİLİM İNSANLARI AÇIKLAMA YAPTI Bilim insanları ise gizemli cismin doğa kaynaklı bir oluşum olduğunu savunuyor. Newcastle Üniversitesi’nden glasyolog Prof. Bethan Davies, yapının aslında “kayalık bir çukurda oluşan küçük bir göl” olduğunu belirtti. Davies, “Gölün yüzeyi kara göre daha fazla güneş ışığı emiyor. Bu durum etraftaki karı eriterek yarım daire şeklinde bir görüntü oluşturuyor” dedi. Antarktika daha önce de Google Maps’te görülen gizemli yapılarla gündeme gelmişti. Geçtiğimiz yıllarda bölgede tespit edilen “kapı benzeri” bir oluşum ve Nevada’daki Area 51’de keşfedilen üçgen kule, benzer şekilde UFO teorilerini gündeme taşımıştı.

Benzer haberler

Dünya
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan "Düşman, ülkeyi içeriden çökertmeyi hedefliyor" 12 Ağu 2026 22:29 Trump "ABD Hürmüz Boğazı üzerinde tam kontrole sahip" 12 Ağu 2026 22:08 İspanya 114 yıl sonra ülkede ilk kez gözlemlenecek tam güneş tutulmasına hazırlanıyor 12 Ağu 2026 21:53 Rekor seviyede sıcaklıkların görüldüğü Fransa'da 1373 dere kurudu 12 Ağu 2026 14:50 İngiltere'de yaban arıları bir ofisi istila etti 12 Ağu 2026 14:23 Moda devlerinden Z Kuşağı'na çağrı "Atma, tamir et" 12 Ağu 2026 13:32 Belçika'da ülke geneli sıcak hava alarmı verildi 12 Ağu 2026 12:32 Genç işsizliği son bir yılda arttı, sebebi ise yapay zeka 12 Ağu 2026 11:30 Yılın en görkemli gök taşı yağmuru Perseid zirve noktasına bu gece ulaşıyor 12 Ağu 2026 10:25