Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Sıcaklık düşecek, iki gün sağanak yağmur bekleniyor Özersay "Artık çok daha güçlü bir kadromuz var" Sığınak Komisyonu toplantı gerçekleştirdi 3 yaşındaki çocuğun midesinden ve boğazından 21 parça mıknatıslı top çıkarıldı Cyprus Mail "Hristodulidis'in konuşması müzakerelerin önünü açmak yerine kapatmak amacıyla hazırlanmış izlenimi veriyor" 2 ithal 1 yerli üründe limit üstü bitki koruma ürünü bulundu YSK, ilçelerin çıkaracağı milletvekili sayısının henüz belirlenmediğini duyurdu Nöbetçi eczaneler (25 Eylül 2026) Denktaş “Bu gidişattan memnun olmayan herkesin ödünç oylarını istiyoruz" Lefkoşa'da 600 gram uyuşturucu ele geçirildi Harmancı “Lefkoşa’nın yeni stadyuma ihtiyacı var. Bu konuda LTB’nin süreçlere dahil edilmesi gerekiyordu” Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği “İlacın güvenliği, halk sağlığının güvencesidir” Üstel “Yapılan kapsamlı aramalarda geminin içinde başka naaşa rastlanmadı” Çayırova – Pamuklu ana yolunda yol yapım çalışmaları yapılacak Kasım “Bizi yalan ve yanlışlarla yıpratamazsınız” Osman Örek Meslek Lisesi’ne yeni ek derslik binası kazandırıldı Güven Bengihan, KTAMS ve KİEF başkanlığından ayrıldı KTFD’nin Dünya Fizyoterapi Günü etkinliği Bedesten’de yapıldı Öğrencilerin öyküleri sesli kitaba dönüştürülüyor Güney Kıbrıs’ta pahalılık her kesimi etkiliyor Sıcaklık düşecek, iki gün sağanak yağmur bekleniyor Özersay "Artık çok daha güçlü bir kadromuz var" Sığınak Komisyonu toplantı gerçekleştirdi 3 yaşındaki çocuğun midesinden ve boğazından 21 parça mıknatıslı top çıkarıldı Cyprus Mail "Hristodulidis'in konuşması müzakerelerin önünü açmak yerine kapatmak amacıyla hazırlanmış izlenimi veriyor" 2 ithal 1 yerli üründe limit üstü bitki koruma ürünü bulundu YSK, ilçelerin çıkaracağı milletvekili sayısının henüz belirlenmediğini duyurdu Nöbetçi eczaneler (25 Eylül 2026) Denktaş “Bu gidişattan memnun olmayan herkesin ödünç oylarını istiyoruz" Lefkoşa'da 600 gram uyuşturucu ele geçirildi Harmancı “Lefkoşa’nın yeni stadyuma ihtiyacı var. Bu konuda LTB’nin süreçlere dahil edilmesi gerekiyordu” Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği “İlacın güvenliği, halk sağlığının güvencesidir” Üstel “Yapılan kapsamlı aramalarda geminin içinde başka naaşa rastlanmadı” Çayırova – Pamuklu ana yolunda yol yapım çalışmaları yapılacak Kasım “Bizi yalan ve yanlışlarla yıpratamazsınız” Osman Örek Meslek Lisesi’ne yeni ek derslik binası kazandırıldı Güven Bengihan, KTAMS ve KİEF başkanlığından ayrıldı KTFD’nin Dünya Fizyoterapi Günü etkinliği Bedesten’de yapıldı Öğrencilerin öyküleri sesli kitaba dönüştürülüyor Güney Kıbrıs’ta pahalılık her kesimi etkiliyor
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Anlaşmaya uyulmaması halinde yeniden eyleme gideceğiz"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Anlaşmaya uyulmaması halinde yeniden eyleme gideceğiz"
Reklam

Hükümet ortaklarının yer aldığı Başbakanlıktaki toplantıda, araçlı eylem başlatan Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ile “prensipte anlaşmaya” varıldı.

2019 sonu yürürlüğe girmesi gereken ancak Planda bazı sıkıntılar olduğu gerekçesiyle yayınlanmayan Gazimağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı tasladığında tadilat çalışması başlatılmasını öngören anlaşma ile birlikte KTİMB eylemini sonlandırdı. KTİMB, İmar Planı ile ilgili düzenlemelerin Nisan 2020’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasına bırakılmasının kabul edilemeyeceği gerekçesiyle dün araçlı eylem başlatmıştı. Araçlarla Başbakanlık bölgesi trafiğe kapatılmıştı. Başbakanlık’ta Başbakan Ersin Tatar, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer ve bazı Birlik üyelerinin de yer aldığı toplantı sonrası Cafer Gürcafer basına açıklama yaptı. GÜRCAFER: “KOMİSYON KURULARAK TADİLAT ÇALIŞMASI BAŞLATILMASINDA ANLAŞTIK” Başbakanlık çıkışında yaptığı açıklamada Gürcafer, toplantıda Gazimağusa-İskele-Yeniboğaziçi İmar Planı üzerinde, Başbakanın endişelerini giderecek şekilde ivedi tadilat çalışması başlatılması,  bu çalışmayı yapacak komisyonun 10 Şubat Pazartesi kurulmuş olması, komisyonun her gün toplanması hususunda prensip anlaşmasına vardıklarını söyledi. Gürcafer, “Bu şekilde tadilat bir haftada içerisinde çok rahat neticelendirilebilir. Böyle bir çalışmayı yapmak için (Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi Bölgesi Geçiş Süreci) Emirnamesi'nin altı aylığına yayınlanması ve bu süre içerisinde tadilatlar yapılsın denmişti. Böyle bir çalışmayı yapmak için altı aylık bir süreye ihtiyaç yoktur. Bir hafta on gün içerisinde bu plan tadil edilebilir” dedi. “ENDİŞELİYİZ… “ Birlik olarak varılan prensip anlaşmasına uyulacağı konusunda “endişe taşıdıklarını” belirten Gürcafer, vardıkları anlaşma ile birlikte dün başlattıkları eylemi sonlandırdıklarını kaydetti. Hükümete uyarıda da bulunan Gürcafer, “Bu konuda komisyonun kurulduğunu ve hızlandırılmış şekilde çalıştırıldığını görmezsek bu kez bin değil iki bin araçla bir hafta 10 gün sonra Lefkoşa’ya çıkıp geleceğiz” dedi. Başbakan’ın hükümet ortağı ile de toplantıda hem fikir olduğunu belirten Gürcafer, toplantıda ilgili bakan olarak İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın yer almadığını ancak bunun bir iletişim eksikliğinden kaynaklandığını, başka bir nedeni olmadığını, Kudret Özersay’ın yetkili bir biçimde konuştuğunu söyledi. Gürcafer, “Bizim istediğimiz bir tadilat yapılmasıydı, zaten Başbakan’ın gerekçesi de buydu” dedi. Toplantıda planda görülen bazı sıkıntıların da paylaşıldığını, sıkıntılarla ilgili Birlik olarak çözüm yöntemlerini de sunduklarını, çözüm fikirlerinde bulunan farklılıklar üzerinde da anlaştıklarını kaydeden Gürcafer,  “Hükümet ile sürekli iletişim içinde olduk. Bir seçim dönemi içerisine girdik ve var olan hassasiyetler bir de seçim hassasiyeti eklendi. Seçim hassasiyetinin ülke ekonomisinin önüne gelmesini kabul edemeyiz. Sıkıntı bu noktada çıktı” dedi. İmar Planı 2019 sonunda yayınlanmayınca Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaiçi Bölgesi Geçiş Süreci Emirnamesi, Planda tadilatlar yapılabilmesi için Haziran 2020’ye kadar uzatılmıştı. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Sıcaklık düşecek, iki gün sağanak yağmur bekleniyor 25 Eyl 2026 18:15 Özersay "Artık çok daha güçlü bir kadromuz var" 25 Eyl 2026 18:11 Sığınak Komisyonu toplantı gerçekleştirdi 25 Eyl 2026 18:05 3 yaşındaki çocuğun midesinden ve boğazından 21 parça mıknatıslı top çıkarıldı 25 Eyl 2026 17:36 Cyprus Mail "Hristodulidis'in konuşması müzakerelerin önünü açmak yerine kapatmak amacıyla hazırlanmış izlenimi veriyor" 25 Eyl 2026 17:28 2 ithal 1 yerli üründe limit üstü bitki koruma ürünü bulundu 25 Eyl 2026 17:20 YSK, ilçelerin çıkaracağı milletvekili sayısının henüz belirlenmediğini duyurdu 25 Eyl 2026 17:13 Nöbetçi eczaneler (25 Eylül 2026) 25 Eyl 2026 16:55 Denktaş “Bu gidişattan memnun olmayan herkesin ödünç oylarını istiyoruz" 25 Eyl 2026 15:55