"Anastasiadis yaptığı icraatlarla güvenirliğini yitirdi"

Voice Kıbrıs Haber
DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, çözümü savunan başkanların yıllardır Kıbrıs sorununun özünü feda ederek, sırf müzakereleri hayatta tutabilmek adına ardışık ve esaslı tavizler verdiklerini; bunun sonucunda da “taksimin eşiğine gelindiğini” söyledi.
Fileleftheros gazetesine röportaj veren Papadopulos, Türkiye’nin çıkmaza sürükleyen politikaları ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in Türk tarafınca kullanılan açıklamaları nedeniyle artık “taksimin” daha yakın olduğunu belirtti.
Habere göre Papadopulos, 1960 Anayasası’nın “Kıbrıs Cumhuriyeti” Anayasası olduğunu; ancak Kıbrıs sorununun anayasal bir sorun değil, “işgal ve istila sorunu” olduğunu öne sürerek, bir çözümden beklenen esas şeyin “kurtuluş” olduğunu söyledi.
Papadopulos, Anastasiadis’in yaptığı icraatlarla, Türkiye’nin “tahrikkâr tutumunu” öne çıkaracağı yerde, tüm okları üstüne çektiğini ve uluslararası camiadaki güvenirliğini yitirdiğini kaydetti.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
BM'ye göre Venezuela'yı vuran depremlerden 6,76 milyona kadar insan etkilenebilir
AB Komisyonu binasında alt katlarda klimalar kapatıldı: “Feodalizm gibi”
Paris'te aşırı sıcaklardan dün 109 kişi hayatını kaybetti
Erşangil “Eşitsizliğin kaldırılmasının zamanı geldi”
LTB’den Surlariçi’nde “Armando Milani”li sokak yenileme…
İHA’lar ile otoyollarda veri toplanacak
54. Geleneksel İskele Festivali başladı
İsviçre Alpleri'ndeki buzullar sıcak hava dalgası nedeniyle erken eriyor
İran "ABD’nin saldırısı mutabakatın ihlali"



