Anastasiadis, Prenses Anne’a Kıbrıs sorununda bilgi verdi
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İngiltere Kralı Charles’ın kız kardeşi Prenses Anne’in, Güney Kıbrıs’a yaptığı ziyaret kapsamında Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile bir araya geldiği belirtildi.
Alithia gazetesi, Prenses Anne’in, İngiltere’nin UNFICYP’te bulunan birliğini teftiş etmek amacıyla 10-11 Ocak tarihlerinde Güney Kıbrıs’ta bulunduğunu yazdı.
Habere göre Prenses Anne, bu kapsamda Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis tarafından karşılandığı Başkanlık Sarayı’nda, Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis ile bir araya geldi.
Anastasiadis görüşme sırasında Prenses Anne’a, Kıbrıs sorunundaki mevcut durum ile “süregelen Türk provokasyonları” hakkında bilgi verdi.
Görüşmede, iklim değişikliği, bunun olumsuz etkilerinin yanı sıra Rusya’nın Ukrayna işgalinin sonucu olan enerji krizi de ele alındı.
Anastasiadis, Prenses Anne’e, MÖ 4. yüzyıldan kalma gümüş bir çömlek replikası ve II.Dünya Savaşı’ndaki Kıbrıslı veteranların fotoğraflarından oluşan albümü hediye etti.
Prense Anne ise kendi portresini Anastasiadis’e hediye etti.
Benzer haberler
Featured
İskele Festivali bugün başlıyor
2026 FIFA Dünya Kupası'nda 3,6 milyon taraftarla rekor kırıldı
Zelenski'den Rusya'ya karşı 40 günlük operasyon talimatı
Milyonlarca yılın sırrı çözüldü: Dünya’nın ilk kıtalarını asteroitler engellemiş
Tesla’ya bir otopilot davası daha: Texas’taki kazaya çifte soruşturma
Venezuela'daki depremde can kaybı en az 235'e yükseldi
Döviz kurlarında son durum (26 Haziran 2026)
Avrupa artan aşırı hava olayları nedeniyle seyahat için riskli bölge haline geliyor
Japonya'da yaklaşan iki tayfun nedeniyle şiddetli yağış uyarısı yapıldı



