Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Avrupa Komisyonu’nun hava taşımacılığıyla ilgili yeni kuralları tartışma yarattı Sağlık Bakanı Dinçyürek, Azerbaycan’da temaslarda bulunuyor Antis Halk Plajı İskelesi hizmete açıldı Öztürkler “Özel eğitime yapılan yatırım, geleceğimize yapılan en değerli yatırımdır” 419 sürücü rapor, 65 araç trafikten men edildi İklim değişikliği halk sağlığını da tehdit ediyor Küresel piyasalarda gözler yoğun veri gündemine çevrildi Yunanistan Cumhurbaşkanı “Kıbrıs sorunu birincil önceliğimiz” Akpınar “Hedefimiz, KKTC’yi bilim üssü haline getirmek” İran’ın eski lideri Hamaney için Tahran'da veda töreni düzenlendi Lefkoşa Folklor Derneği 26. Kültür ve Sanat Günleri salı akşamı başlıyor Venezuela'dan Türk arama kurtarma ekiplerine kahramanlık nişanı Erhürman "Son derece sakiniz" Amcaoğlu "Avrupa Birliği Kıbrıs Çözüm Destek Ofisi Daire Başkanı Giulia Bertezzolo ile belediyemizde bir araya geldik" Gana'da meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi Gazze'deki çocuklar 1000 gündür hayatta kalma savaşı veriyor Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği başladı Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi Uzayda ilk robotik kurtarma operasyonu: NASA düşen teleskobun peşinde Bugün hava nasıl olacak? ( 4 Temmuz 2026) Avrupa Komisyonu’nun hava taşımacılığıyla ilgili yeni kuralları tartışma yarattı Sağlık Bakanı Dinçyürek, Azerbaycan’da temaslarda bulunuyor Antis Halk Plajı İskelesi hizmete açıldı Öztürkler “Özel eğitime yapılan yatırım, geleceğimize yapılan en değerli yatırımdır” 419 sürücü rapor, 65 araç trafikten men edildi İklim değişikliği halk sağlığını da tehdit ediyor Küresel piyasalarda gözler yoğun veri gündemine çevrildi Yunanistan Cumhurbaşkanı “Kıbrıs sorunu birincil önceliğimiz” Akpınar “Hedefimiz, KKTC’yi bilim üssü haline getirmek” İran’ın eski lideri Hamaney için Tahran'da veda töreni düzenlendi Lefkoşa Folklor Derneği 26. Kültür ve Sanat Günleri salı akşamı başlıyor Venezuela'dan Türk arama kurtarma ekiplerine kahramanlık nişanı Erhürman "Son derece sakiniz" Amcaoğlu "Avrupa Birliği Kıbrıs Çözüm Destek Ofisi Daire Başkanı Giulia Bertezzolo ile belediyemizde bir araya geldik" Gana'da meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi Gazze'deki çocuklar 1000 gündür hayatta kalma savaşı veriyor Karaoğlanoğlu Spor Oyunları ve Deniz Şenliği başladı Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi Uzayda ilk robotik kurtarma operasyonu: NASA düşen teleskobun peşinde Bugün hava nasıl olacak? ( 4 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

"Anastasiadis müzakerelerin Guterres çerçevesi temelinde olması için çalışıyor"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

"Anastasiadis müzakerelerin Guterres çerçevesi temelinde olması için çalışıyor"

Kıbrıs Cumhuriyeti Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromou,  Nikos Anastasiades’in, Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin Guterres çerçevesindeki altı parametre temelinde yeniden başlamasını garanti altına almak amacıyla BM Genel Sekreteri’nin özel görevlisi Bayan Jane Holl Lute ile istişarelerde bulunduğunu söyledi.

Başkanlık Sarayında Cumhurbaşkanı Anastasiades’in başkanlığında cuma günü toplanan Ulusal Konsey toplantısının ardından açıklamada bulunan Sözcü, Guterres çerçevesinin altı parametresinin “bilenen parametreler” olduğunu ve Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin başlaması için görev tanımının bir parçası olması gerektiğini belirtti. Sözcü, Cumhurbaşkanı Anastasiades’in Kıbrıslı siyasetçileri Bayan Lute ile yapılan iki son görüşme ve Kıbrıs sorunundaki müzakerelerin yeninden başlaması amacıyla görev tanımının belirlenmesi konusundaki çalışmalar hakkında bilgilendirdiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Anastasiades ayrıca,  Ulusal Konsey üyelerini, Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme ile ilgili Yunanistan Başbakanı ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında da bilgilendirdi. Birleşmiş Milletlerin tutanaklarıyla ilgili bir soruya Sözcü, Ulusal Konsey toplantısında ele alınan konuların kamuya açıklanmadığını ve Kıbrıs hükümetinin BM’nin pratikleri ve tutanakları üzerinde yorum yapmasının mümkün olmadığı yanıtını verdi. “Amacımız Kıbrıs sorunundaki müzakerelere kaldığı noktadan devam edilmesidir” şeklinde konuşan Sözcü, BM Genel Sekreteri’nin belirlediği altı parametrenin bir kılavuz olarak kullanılabileceğini belirtti. BM Genel Sekreteri’nin özel görevlisi Bayan Jane Holl Lute’nin garantöre ülkeler ile yapacağı temaslar hakkında ise Sözcü, “Guterres çerçevesi ve altı parametreye atıfta bulunduğumuz için gerekli olarak görünüyorlar” dedi. Sözcü, başka bir soruya yanıtında, BM Genel Sekreteri’nin Crans- Montana’da yapılan Kıbrıs Konferans sırasında altı parametre sunduğunu ve bunların “önemli bir ilerlemenin sağlanmasına yardımcı” olduğunu söyledi. Yunanistan Başbakanı’nın Ankara’daki temasları hakkında ise Sözcü,  Kıbrıs ve Yunanistan arasında “yakın bir işbirliği var, yakın bir koordinasyon var” dedi. (KHA)

Benzer haberler

Featured
Avrupa Komisyonu’nun hava taşımacılığıyla ilgili yeni kuralları tartışma yarattı 2026-07-04 14:03:41 Sağlık Bakanı Dinçyürek, Azerbaycan’da temaslarda bulunuyor 2026-07-04 13:01:52 Antis Halk Plajı İskelesi hizmete açıldı 2026-07-04 12:53:07 Öztürkler “Özel eğitime yapılan yatırım, geleceğimize yapılan en değerli yatırımdır” 2026-07-04 12:46:56 419 sürücü rapor, 65 araç trafikten men edildi 2026-07-04 12:40:03 İklim değişikliği halk sağlığını da tehdit ediyor 2026-07-04 12:34:19 Küresel piyasalarda gözler yoğun veri gündemine çevrildi 2026-07-04 12:30:47 Yunanistan Cumhurbaşkanı “Kıbrıs sorunu birincil önceliğimiz” 2026-07-04 12:26:18 Akpınar “Hedefimiz, KKTC’yi bilim üssü haline getirmek” 2026-07-04 12:17:10