Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026) Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" Apartman dairesinin yatak odasında yangın meydana geldi Yolun dışına çıkan alkollü sürücü çelik bariyerlere çarparak durabildi Lapta Polis Karakolu ve civarında yarın elektrik kesintisi yapılacak Mavi Dil Hastalığı’na karşı 11 hayvancılık işletmesinde aşılama yapıldı Erhürman “Kıbrıslı Türkler ne eşitlik ne güvenlik haklarından vazgeçerler” Lefkoşa- Gazimağusa bölünmüş ana yolunu kullanan sürücülerin dikkatine Kültür Teknik Komitesi, destek almaya hak kazanan projeleri belirledi Cumhurbaşkanı Erhürman, TC Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile görüştü Eski futbolcular deneyimlerini gençlerle paylaştı Yarın birçok bölgeye 4 saat elektrik verilemeyecek Nöbetçi eczaneler (5 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Anastasiadis "İki devletli çözümü asla görüşmedim"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Anastasiadis "İki devletli çözümü asla görüşmedim"
Reklam

Kathimerini gazetesi, eski Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’le Kıbrıs sorunu ve iç siyaset başta olmak üzere çeşitli konuları içeren geniş bir söyleşiye yer verdi. Nikos Anastasiadis gazeteye verdiği söyleşide; “iki devletli çözümü asla görüşmediğini” iddia etti. Anastasiadis röportajında, Crans Montana’da gerçekleştirilen müzakereler çerçevesinde o dönemin Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla iki devletli çözümü görüştüğü iddialarını bir kez daha reddederek, bunun gerçek olmadığını öne sürdü. Kendisinin görüştüğü şeyin, “bazıları tarafından gevşek federasyon olarak da tabir edilen merkezi yönetimin yetkilerinin azaltılması olduğunu” belirten Anastasiadis, “iki devletli çözümün, dünyadaki diğer ayrılıkçı eylemleri kışkırtabileceği için uluslararası toplum tarafından da kabul görmeyeceği” iddiasında bulundu. Güney Kıbrıs’ta bazı siyasilerin kendisine yönelik bu ithamlarını kesinlikle kabul etmediğini de vurgulayan Anastasiadis, çıkmazın aşılması için sunulabilecek tek yeni önerinin “merkezi yönetimin yetkilerinin azaltılması olduğunu” ifade etti. Anastasiadis ayrıca, Türkiye’nin Crans Montana’da garantörlüğünün kaldırılmasını kabul etmeye hazır olduğu ancak kendisinin bunu kabul etmediği ve 2018 yılı seçimlerini yeniden kazanabilmek amacıyla Crans Montana’daki müzakereleri terk ettiği iddialarını da reddetti. Söyleşisinin iç siyasete ilişkin kısmında ise Anastasiadis, Nikos Hristodulidis’in, büyük kararlar alınacağında kendi hükümeti zamanındaki politikaları takip etmekte olduğunu iddia ederek, Hristodulidis’e; karar alırken ne kadar siyasi bedel ödeyeceğini düşünmek yerine toplumun çıkarını düşünmesi tavsiyesinde de bulundu.

Benzer haberler

Featured
Fransa'da kuşatma eylemi yapan öğrencilere polis müdahalesi 5 Kas 2026 21:44 Ronaldo Portekiz Milli Takımı'nı bıraktı 5 Kas 2026 21:40 Döviz piyasalarında günün son rakamları (5 Kasım 2026) 5 Kas 2026 21:32 Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İstanbul temaslarının ardından yurda döndü 5 Kas 2026 20:45 Cumartesi günü bazı bölgelerde 4 saatlik elektrik kesintisi yapılacak 5 Kas 2026 20:41 Dünya Bankası "Gelişmekte olan ülkelerin dış borcu rekor kırdı" 5 Kas 2026 20:16 AJet'ten yurt dışı uçuşlarda geçerli 29 dolara indirimli bilet kampanyası 5 Kas 2026 20:09 Büyüklerde yeni sezonun yol haritası belirleniyor 5 Kas 2026 19:56 Dışişleri Bakanlığı "Gerçeklerden kopuk ve haksız ithamları bütünüyle reddediyoruz" 5 Kas 2026 19:51