Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Minibüsün çarptığı yaya ağır yaralandı! Japonya'da sarsıntılar sürüyor, 50 kişi yaralandı Trump, Zelenskiy ile Beyaz Saray'da görüştü Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Temmuz 2026) Cumhurbaşkanı Erhürman, Gutteres ve Hristodulis'in bir araya geldiği akşam yemeği sona erdi Arda’dan Türkiye’deki yeni kulübünde harika başlangıç; Türkiye ikinciliği ve rekor Federal çözüm ve barış talebiyle, KKTC ve Güney Kıbrıs’ta eş zamanlı eylem düzenlendi Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivali başladı Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ve Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis ile akşam yemeğinde bir araya geldi Borsa günü yüzde 0,63 değer kaybederek tamamladı Dikmende çıkan yangında dönümlerce arazi ve ağaçlar zarar gördü Hasipoğlu “Yeni asgari ücret aylık net 61 bin 677 TL olarak kesinleşti” Guterres, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi Çeler “Çözüm beklentisi toplumun tüm kesimlerine yayıldı” İncirli’den Özgür Özel’e tebrik mesajı Kripto para piyasası yılın ikinci yarısına hızlı başlarken gözler ABD'deki "CLARITY Act" sürecinde Konya'da yaklaşık 3 bin 500 yıllık mühür bulundu Ercan Havalimanı yakınlarında yangın meydana geldi! Güney Kıbrıs'ta internet dolandırıcılığ nedeniyle milyonlarca euro ekonomik kayıp Nöbetçi eczaneler (28 Temmuz 2026) Minibüsün çarptığı yaya ağır yaralandı! Japonya'da sarsıntılar sürüyor, 50 kişi yaralandı Trump, Zelenskiy ile Beyaz Saray'da görüştü Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Temmuz 2026) Cumhurbaşkanı Erhürman, Gutteres ve Hristodulis'in bir araya geldiği akşam yemeği sona erdi Arda’dan Türkiye’deki yeni kulübünde harika başlangıç; Türkiye ikinciliği ve rekor Federal çözüm ve barış talebiyle, KKTC ve Güney Kıbrıs’ta eş zamanlı eylem düzenlendi Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivali başladı Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ve Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis ile akşam yemeğinde bir araya geldi Borsa günü yüzde 0,63 değer kaybederek tamamladı Dikmende çıkan yangında dönümlerce arazi ve ağaçlar zarar gördü Hasipoğlu “Yeni asgari ücret aylık net 61 bin 677 TL olarak kesinleşti” Guterres, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi Çeler “Çözüm beklentisi toplumun tüm kesimlerine yayıldı” İncirli’den Özgür Özel’e tebrik mesajı Kripto para piyasası yılın ikinci yarısına hızlı başlarken gözler ABD'deki "CLARITY Act" sürecinde Konya'da yaklaşık 3 bin 500 yıllık mühür bulundu Ercan Havalimanı yakınlarında yangın meydana geldi! Güney Kıbrıs'ta internet dolandırıcılığ nedeniyle milyonlarca euro ekonomik kayıp Nöbetçi eczaneler (28 Temmuz 2026)
Dolar
Euro
Sterlin

Anastasiadis: Ara çözüm olması imkansız

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Anastasiadis: Ara çözüm olması imkansız

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiades, kapsamlı bir çözüm olmadan ara çözümlerin olmasının imkânsız olduğunu vurgulayarak “Sayın Akıncı’nın söyledikleri bizim değil tamamen kendi görüşleri” olduğunu kaydetti.

Nikos Anastasiades, “Her şeyden önce uluslararası hukuk ve ikincisi ve -aynı öneme sahip- Avrupa müktesebatı ile bağlantılı kapsamlı bir çözüm istediğimiz dışında söyleyecek başka bir şeyim yok. Kapsamlı bir çözüm olmadan ara çözümler olamaz. Dolayısıyla söyledikleri Sayın Akıncı’nın kendi görüşleridir”. “Ve bunları Genel Sekreter tarafından gündeme getirilen bazı sorunların ve her şeyden önce, garantilerin iptali, müdahale hakkı ve işgal ordusunun gitmesi konularının çözümü ile karıştırmayalım. Halka bir çözüm sunmaya hazır olduğumuzu söylemeden önce göğüslememiz gereken daha pek çok şey var. Nihayetinde son kararı halk verecek” dedi. Cumhurbaşkanı Akıncı geçen gün yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorunu konusunda çözüme odaklanacak, yeni bir paket içeren ve belli bir süreliği olacak yeni bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu söyleyerek, BM Genel Sekreterinin, bir öncekiyle aynı sonuca sahip bir süreç için onları davet edeceği değerlendirmesinde bulunmuştu. Akıncı, kendisi gibi Genel Sekreterin veya her iki tarafın onayıyla, Guterres’in atayacağı başka bir üst düzey yetkilinin, müzakereler aracılığıyla, stratejik bir anlaşma çerçevesi açıklamasını beklediğini söylemişti.

Benzer haberler

Featured
Minibüsün çarptığı yaya ağır yaralandı! 2026-07-28 22:42:28 Japonya'da sarsıntılar sürüyor, 50 kişi yaralandı 2026-07-28 22:07:44 Trump, Zelenskiy ile Beyaz Saray'da görüştü 2026-07-28 21:50:41 Döviz piyasalarında günün son rakamları (28 Temmuz 2026) 2026-07-28 21:42:38 Cumhurbaşkanı Erhürman, Gutteres ve Hristodulis'in bir araya geldiği akşam yemeği sona erdi 2026-07-28 21:21:00 Arda’dan Türkiye’deki yeni kulübünde harika başlangıç; Türkiye ikinciliği ve rekor 2026-07-28 21:14:00 Federal çözüm ve barış talebiyle, KKTC ve Güney Kıbrıs’ta eş zamanlı eylem düzenlendi 2026-07-28 20:58:21 Uluslararası Beyarmudu Halk Dansları Festivali başladı 2026-07-28 20:30:55 Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri Guterres ve Kıbrıslı Rum lider Hristodulidis ile akşam yemeğinde bir araya geldi 2026-07-28 20:05:50