Amcaoğlu " GABFEST 2026’nın bundan sonraki tüm etkinliklerini iptal ettik"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Girne-Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu, GABFEST 2026’nın bundan sonraki tüm etkinliklerini iptal etme kararı aldıklarını açıkladı.
Amcaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Yaşadığımız elim gemi faciası hepimizi derinden sarstı. Hayatını kaybedenlerin acısı yüreğimizdeyken, kayıplarımıza ulaşılması için yürütülen çalışmalar da halen devam ediyor.
İlk günden itibaren bu acının gerektirdiği hassasiyetle hareket ettik; programlarımızı durdurduk ve planlanan etkinliklerimizi erteledik.
Bugün geldiğimiz noktada ise, belediye meclis üyelerimiz ve çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda, 21 Ağustos’ta başlayan ve 3 Ekim’e kadar devam etmesi planlanan GABFEST 2026’nın bundan sonraki tüm etkinliklerini iptal etme kararı aldık.
GABFEST bizim için haftalar süren büyük bir hazırlığın ve emeğin ürünü. Ancak hiçbir organizasyon, hiçbir konser, hiçbir etkinlik yaşadığımız acının önünde değildir.
Bu nedenle; sanatçılarımızdan organizasyon ekiplerimize, sponsorlarımızdan iş birliği yaptığımız kurumlara kadar sürecin parçası olan herkesin anlayışıyla GABFEST 2026 yolculuğumuzu burada sonlandırıyoruz.
Önceliğimiz bugün eğlenmek değil; acımızı paylaşmak, kayıplarımıza ulaşılmasını beklemek ve ailelerinin yanında olmaktır.
Hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabırlar dilerim."
Benzer haberler
Featured
Nepal'deki selin ardından 10 gündür mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı
Güney'de her bin 700 öğrenciye, bir rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni düşüyor
Polis Lefkoşa-Gazimağusa ana yolunu kullanacak sürücüleri uyardı
Gemi kazasında hayatını kaybeden Elmas Demir'in cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi
Nöbetçi eczaneler (5 Eylül 2026)
Trafik cezaları geçiş noktalarında dağıtılmaya devam ediliyor
Dostoyevski 180 yıl sonra TikTok fenomeni oldu
Mısır’ın çağrısıyla Güney Kıbrıs ve Yunanistan olağanüstü üçlü zirve gerçekleştirecek
Akpınar “Filo Jet faciası herkesin ortak meselesidir”


