Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026) Bakanlar Kurulu grevi yasakladı, EL-SEN uymama kararı aldı Gemi faciasında yaşamını yitiren Özgür Gönül ve Mahmut Demir'in cenazeleri defnedildi 7. Güneşköy Nar Panayırı iptal edildi Borsa günü yüzde 2,03 değer kaybederek tamamladı TAÇEM’de 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı başladı KTOEÖS, Gazimağusa okullarında yarın öğleden sonra grev yapacak LTB Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu için LTB önünde kayıt noktası oluşturulacak Gemi Faciasını Araştırma Komitesi toplandı Cumhuriyet Meclisi yaz tatilinin sona ermesinin ardından yarın toplanacak Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu sezonunu Robin oyunuyla açıyor Erhürman “Gençlerimizin dünyayla buluşmasını sağlamak için çalışmaya, diyalog ve diplomasiye devam edeceğiz” Meteoroloji Dairesi 8-14 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı DİSİ, Kıbrıs Rum yönetimi başkan adayını ilk kez sandıkta belirleyecek “Athienu (Kiracıköy) Ekmeği ve Lokumu" için coğrafi işareti korumalı ürün tescil başvurusu GAÜ Rektörlüğü "Ölüm veya kalıcı sakatlık riski bulunan bir insana tıbbi müdahale yapılmaması kabul edilemez" Güney Kıbrıs’ta işsizlik oranı arttı TDP "DAÜ'deki tartışmalar üniversitenin özerkliği, istikrarı ve şeffaflık açısından ele alınmalı" Nöbetçi eczaneler (7 Ekim 2026) OpenAI, yapay zekanın çözdüğü 377 matematik problemine ilişkin sonuçları yayımladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (7 Ekim 2026) Bakanlar Kurulu grevi yasakladı, EL-SEN uymama kararı aldı Gemi faciasında yaşamını yitiren Özgür Gönül ve Mahmut Demir'in cenazeleri defnedildi 7. Güneşköy Nar Panayırı iptal edildi Borsa günü yüzde 2,03 değer kaybederek tamamladı TAÇEM’de 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı başladı KTOEÖS, Gazimağusa okullarında yarın öğleden sonra grev yapacak LTB Ülker Lefkoşa Yarı Maratonu için LTB önünde kayıt noktası oluşturulacak Gemi Faciasını Araştırma Komitesi toplandı Cumhuriyet Meclisi yaz tatilinin sona ermesinin ardından yarın toplanacak Girne Belediyesi Oda Tiyatrosu sezonunu Robin oyunuyla açıyor Erhürman “Gençlerimizin dünyayla buluşmasını sağlamak için çalışmaya, diyalog ve diplomasiye devam edeceğiz” Meteoroloji Dairesi 8-14 Ekim tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı DİSİ, Kıbrıs Rum yönetimi başkan adayını ilk kez sandıkta belirleyecek “Athienu (Kiracıköy) Ekmeği ve Lokumu" için coğrafi işareti korumalı ürün tescil başvurusu GAÜ Rektörlüğü "Ölüm veya kalıcı sakatlık riski bulunan bir insana tıbbi müdahale yapılmaması kabul edilemez" Güney Kıbrıs’ta işsizlik oranı arttı TDP "DAÜ'deki tartışmalar üniversitenin özerkliği, istikrarı ve şeffaflık açısından ele alınmalı" Nöbetçi eczaneler (7 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Almanya'nın pasaport kontrolü yasa dışı"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Almanya'nın pasaport kontrolü yasa dışı"
Reklam

Avrupa Adalet Divanı, Almanya'nın Schengen Bölgesi ülkelerinden gelecek otobüslerde bütün yolculardan pasaport ve oturum izni kontrolü yapılması uygulamasının yasa dışı olduğuna hükmetti.

Merkezi Lüksemburg'ta bulunan, AB'nin en yüksek mahkemesi Avrupa Adalet Divanı, Almanya'nın diğer Schengen ülkelerinden hareket edecek otobüslerde pasaport ve oturum izni gibi belgelerin denetlenmesine karşı ulaşım firmaları tarafından açılan davayı karara bağladı. Mahkeme, Almanya'nın ülkeye seyahat eden otobüs işletmecilerine uygulattığı pasaport denetimlerinin Schengen Sınır Yasası'na aykırı olduğuna karar verdi. Kararda, Almanya'nın uygulamasının Schengen üyesi ülkeleri içerisinde denetim anlamı taşıdığına dikkat çekilerek, "Bu kontrollerin sınır kontrollerine eşdeğer bir etkisi vardır ve bu nedenle yasaklanmıştır." ifadesi kullanıldı. Schengen bölgesi, 26 Avrupa ülkesinden oluşuyor. Almanya, söz konusu denetimleri yerine getirmeyen otobüs firmalarına para cezaları uygulamıştı. Kaynak:TAK-AA  

Benzer haberler

Dünya
Rusya, veba laboratuvarı çalışanının ölümüne ilişkin açıklama yaptı 7 Eki 2026 14:37 ABD'de idam edilen mahkum Christa Pike hastanede uyandı ve konuştu 7 Eki 2026 09:46 1950'den bu yana görülen en büyük El Nino'nun daha şiddetlisi geliyor 7 Eki 2026 07:56 Nobel Fizik Ödülü'nün sahibi belli oldu 6 Eki 2026 22:05 Fransa'da eylemler nedeniyle liselerde eğitime ara verildi 6 Eki 2026 21:58 Kenya'da ilk Ebola vakası doğrulandı 6 Eki 2026 15:10 Nijerya'da askeri uçak kazası nedeniyle 3 günlük "ulusal yas" ilan edildi 6 Eki 2026 09:40 Sibirya’da gizemli zatürre vakasının temaslılarında COVID-19 ve rinovirüs çıktı 6 Eki 2026 09:05 Rusya'da veba araştırmacısının şüpheli ölümü ABD'yi alarma geçirdi 6 Eki 2026 08:32